Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Tizzbird F20

Nerdens drømmeapparat

Tizzbird er som skapt for den teknisk interesserte som vi ha mange valgmuligheter.
Lyd & Bilde mener
Enormt tilbud av apper Mange valgmuligheter Smidig format
Dårlig fjernkontroll Avskrekkende for folk flest
Spesifikasjoner
  • Tilkoblinger: HDMI 1.3a, kompositt, SPDIF optisk
  • Nettverk: GB Ethernet, wi-fi (tillegg)
  • Lagring: plass til 2,5” disk, USB 2.0, SD-minnekort
  • Videotyper: 13 stk (AVI, FLV, ISO, MKV, MOV, MPG, VOB, WMV ...)
  • Videoformat: 7 stk (H.264, MPEG-1/2/4 ...)
  • Lydformat: 9 stk. (AAC, DD, DTS, FLAC, MP3, OGG, WAV, WMA ...)
  • Bildeformat: BMP, GIF, JPEG, PNG, TIF

Tizzbird har det hyggeligste formatet og utseende med sitt perforerte aluminiumslokk. På den ene siden sitter en minnekortleser og på undersiden finnes en luke der man kan sette i en harddisk for mer lagringsplass. Boksen har ganske godt med tilkoblinger, og på siden finnes to USB-porter der man faktisk kan koble til mus og tastatur for en enklere navigering. Det trengs, for den medfølgende fjernkontrollen er ikke spesielt praktisk til for eksempel å navigere på nettet eller styre apper.

Og akkurat apper er Tizzbirds styrke da den kjører på Android. Sant nok bare versjon 2.3 for øyeblikket, men man har lovet en oppgradering til 4.0. Ettersom innsiden i prinsippet er en smartmobil fungerer de fleste apper som man kan laste ned fra Google Play. Noen oppfører seg litt merkelig, noen henger mens andre helt enkelt ikke er ment å kjøre på en TV. Det er likevel ikke noe problem å finne menger med vel fungerende apper for nyheter, TV, radio, mediedeling og selvfølgelig medieavspilling.

Filmavspillingen er hyggeligere på Tizzbird enn på Veolo, ettersom man har inkludert et alternativt grensesnitt som er beregnet for mediespillere. Filmene presenteres på en fin måte og de er enkle å spille av og navigere. Til tross for at det ser magert ut i faktavinduet fungerer nær sagt alle vanlige format. Det er derimot fortsatt litt strevsomt å finne media i nettverket. Skal man kjøre apper kan man fortsatt benytte Androids standardutseende.

Konklusjon
Takket være at Tizzbird kjører Android kan man installere alle mulige apper, og det er bare fantasien som setter grenser for hva man kan finne på. Man kan til og med koble til tastatur og mus, noe som anbefales da den medfølgende fjernkontrollen ikke strekker til. Mediespilleren er riktig bra og gjør det enkelt å organisere og spille av filmsamlingen. For den vanlige forbruker som vil ha det så enkelt som mulig kan imidlertid alle valgmulighetene føles avskrekkende.

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?

Også i denne testen:

Oppsummering

De vanligste appene på mediespilleren

AC Ryan Veolo

Fremtidsvisjon

Med standard Android gir Veolo en smak av fremtiden, men enn så lenge er det for innviklet.

Smart fjernkontroll Mengder av Android-apper
Gammel Android-versjon Tidkrevende grensesnitt Dårlig støtte for HD-lyd

Iomega TV with Boxee

Pen og brukervennlig

Bra kilder, oversiktlig presentasjon av mediabiblioteket og enkel bruk gir Iomega seieren.

Brukervennlig Bra fjernkontroll Airplay
Stor

Western Digital TV Live

Begrenset, men billig

TV Live har færre funksjoner enn konkurrentene, men det den gjør, gjør den bra.

Smartmobil-app Støtte for tastatur Billig
Få apper Ingen minnekortleser
forfatter

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.