Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

: Onkyo A-9070

En snill kjempe?

Onkyo-forsterkeren er en skikkelig tungvekter, men vi skulle ønske den slo litt hardere fra seg av og til.

Publisert 25.01.16 - 05:00
Onkyo A-9070
Audun Hage

Onkyo A-9070 er en kraftig, tung koloss av en forsterker, med betydelige strømressurser ombord. Den har en «dual mono» oppbygning med push-pull transistorer i en såkalt Darlington konfigurasjon med lav negativ feedback. Byggekvaliteten er fin, men ganske enkel kosmetisk sett: Både Pioneer og Yamaha gir et litt mer påkostet inntrykk, med kraftige sideprofiler.

 

Innebygd DAC

Stereoproduktene er mer minimalistiske på utstyrssiden enn surroundreceiverne, men Onkyo har fått på plass to Wolfson WM8742 D/A konvertere (1 til hver kanal) og koaksiale digitalinnganger. Dermed er A-9070 i stand til å forbedre lydkvaliteten fra en rekke digitalprodukter som musikkstrømmere og TV med mer, såfremt de har den riktige typen utganger.

 

Lyden av Onkyo

Forsterkerne i testen varierer fra å være meget energiske og fremadlente med storslagen presentasjon, til det litt flate og anonyme. Onkyo A-9070 legger seg midt imellom klangmessig sett. Det blir raskt klart at dette er en forsterker med masse power, som kan grave dypt i bassen, og som evner å gi et virkelig grandiost lydbilde. Her er det skikkelig trøkk i bassen på Daft Punk, og en rytmisk, engasjerende fremførelse.

Separate pre out/main inn tilkoblinger gjør også at man kan velge å benytte Onkyo A-9070 som integrert, for- eller effektforsterker, eller koble inn en separat prosessor/equalizer i signalkjeden. (Foto: Produsenten)
Separate pre out/main inn tilkoblinger gjør også at man kan velge å benytte Onkyo A-9070 som integrert, for- eller effektforsterker, eller koble inn en separat prosessor/equalizer i signalkjeden. (Foto: Produsenten)

Onkyo-forsterkeren har generelt en silkeglatt, behagelig klangkarakter med akkurat den rette dosen av varme. Spesielt Adele låter superglatt med luftig vokal og masse av varmen som vi savnet litt av på den stramme Arcam-forsterkeren. Testpanelet synes likevel at Onkyo er på grensen til å låte for glatt og snilt til tider. Leif Ove Andsnes trykker liksom ikke like hardt på tangentene, og det er litt mangel på dynamisk kontrast i musikken. Vokalen fra Hozier er også mer forsiktig enn testens beste på Take Me to Church. Dette er en veldig ren, avrundet og behagelig forsterker som utmerket kan temme mange lystklingende høyttalere, men vi savner også litt futt og fart.

 

Vår mening

Det sier litt om konkurransen i feltet når en så kraftig og finbalansert modell som Onkyo ikke når helt opp til pallen. A-9070 er nemlig en varm og vellydende forsterker med utmerkede allround egenskaper. Det er bare det at noen av konkurrentene låter enda saftigere og mer dynamisk, og til syvende og sist greier å skvise en mer underholdende lyd ut av høyttalerne.

Last ned siste nummer av Lyd & Bilde – helt gratis!

Lyd & Bilde mener

Masse krefter og en behagelig varm klang gjør at Onkyo-forsterkeren egner seg bra i mange stereooppsett, og en rekke forskjellige høyttalerkombinasjoner. Lyden kan virke litt for blankpolert og snill til tider, og gir ikke like mye dynamisk fraspark som de mest energiske forsterkerne.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Allerede abonnent? Logg inn eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

Våre L&B Home abonnement finner du her.

Tilbud i samarbeid med vår kommersielle partner Prisjakt.no

Gnistrende high-end høyttaler

Storm i et vannglass

Slår Sonos på hjemmebane

Scroll to Top