At Marantz kan musikkspillere er ikke noe nytt: Vi har tidligere høstet erfaring med toppmodellen NA11SE, som er en lydmessig drøm i high-end-klassen og en av våre definitive favoritt-lydkilder. I forhold til det nærmest skuddsikre, trippelpansrede flaggskipet blir NA6005 for en lettvekter å regne, men det er tydelig at de to spillerne deler litt av det samme DNA-et. Designspråket er likt, brukergrensesnittet er likt, og det samme gjelder flere av de tekniske løsningene. Deriblant bruken av HDAM utgangstrinn, og et forsterket chassis hvor kretskortene festes med kobberskruer, som alle er løsninger Marantz sverger til for best mulig lyd.
KONKURRANSE: Vinn Årets Beste Produkter
Brukervennlighet
Marantz-spilleren får lett kontakt med nettverket og styres enkelt via deres egen app til iPhone og iPad. Appen er helt ok, men sammenlignet med Sonos er den mer tungvinn.
Du kan velge å sende musikken direkte fra nettbrettet via Airplay eller Bluetooth, men her er også innebygd støtte for Spotify (Tidal kommer), samt de fleste lydformater spilt via nettverk (DLNA). Marantz-spilleren er dessuten den eneste i testen med egen volumstyrt hodetelefonutgang, som attpåtil låter meget skapelig. De vanlige analoge utgangene er imidlertid ikke volumstyrte.
Lydkvalitet
Wow, dette var andre saker, forteller ansiktsuttrykkene til testpanelet i det vi veksler blikk, etterfulgt av brede glis, med hverandre. Etter et par litt dovne presentasjoner blir Marantz som et friskt pust! Her er det mer av alt: Dylans stemme våkner til liv, det blir skikkelig dybde og dynamikk i lydbildet, mer smell i gitarkassa, og en øredøvende stillhet mellom tonene som dør ut, før munnspillet klemmer til. Dette er hi-fi på høyt nivå!
Marantz-spilleren har ganske sparsommelig med inn/utganger, men kan skilte med egen volumstyrt hodetelefonutgang på fronten. Foto: Marantz
Den mest musikalske opplevelsen så langt, slår Lasse fast, og de andre er heller ikke i tvil. Marantz-spilleren er veldig nøye balansert, med den varme og fyldige klangen de er kjent for.
Omkamp helt til slutt
Marantz seilte opp som en av de beste spillerne i testen, med konkurrentene fra Pioneer og Cambridge hakk i hæl. NA6005 trakk imidlertid et ekstra ess ut av ermet når vi byttet fra CD-kvalitets streaming til ekte høyoppløste 24 bits musikkfiler. Marantz-spilleren greide da å trylle frem et kolossalt stort og klangrikt lydbilde, og en tyngde i bassen som ingen av utfordrerne – selv ikke den dyrere Cambridge – helt greide å kopiere. Selv på et meget avslørende anlegg til 100.000 kroner, låter den svært overbevisende. Til 6.000 kroner er Marantz NA6005 et kupp!
Også i denne testen:
Definitive Technology W Adapt
Når dessverre ikke opp
Spilleren fra Definitive Technology har en gunstig pris, men er dessverre mangelfull og låter middelmådig.
Sonos Connect
Best på brukervennlighet
Amerikanske Sonos er fortsatt sjef når det kommer til streaming og trådløse multiromsystemer, men har en god del å hente på lydkvaliteten.
Pioneer N-50A
Et friskt pust fra Pioneer
Pioneer var lenge kjent for sine glimrende CD-spillere, og nå beviser de at de heller ikke sover i timen når strømming står på menyen.
Cambridge CXN
Velutstyrt råskinn
Med innebygget forforsterker og mange tilkoblinger, er Cambridge CXN nesten perfekt.
Denon DNP-730 AE
Billig inngangsbillett
Denon-strømmeren koster bare litt mer en Sonos Connect, og har alt de fleste trenger.
Les videre med LB+
Høsttilbud
Tilgang til ALT innhold i 4 uker
LB+ Total mnd
Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home i en måned
LB+ Total 12 mnd
Tilgang til ALT innhold i et år (Mest å spare)
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser