: HD-opplevelser i «designklær»

HD-opplevelser i "designklær"

HD-opplevelser fra et anlegg som i seg selv utstråler skjønnhet! Her er Pioneer og Sony med hvert sitt designanlegg for morgendagens film- og musikkopplevelser.

Den som skal kjøpe et surroundanlegg i dag, gjør dumt i å velge noe annet enn et som enten har integrert Blu-ray-spiller eller som er kompatibelt med dette. Fra nå av er det nemlig HD-formatene som gjelder. Med merkbart bedre lyd og mye bedre bildekvalitet er filmopplevelsene nesten hypnotiserende. Musikkopplevelsene har også større potensial med HD, men det forutsetter at anlegget er i stand til å utnytte den ekstra dynamikken.

Her tester vi to lekre designanlegg, hvor budsjettet er brukt på å gjøre høyttalere små og anlegget så lekkert som mulig, for deretter å gjøre det beste ut av det lydmessig. Fordelen er at anleggene er meget lekre å se på, og de tar liten visuell plass i stua. Mange som i utgangspunktet ikke ønsker et surroundanlegg fordi de synes det ser vulgært ut, vil synes et designanlegg som disse er midt i blinken. Ulempen er at slike anlegg koster mer enn de gir igjen i form av ren lydkvalitet. Flott design er nemlig ikke gratis! Derfor har vi her søkt i prisleiet rundt 20 000 kroner, hvor det i skrivende stund kun finnes to anlegg på markedet med innebygget Blu-ray.

Det minimalistiske Sony BDV-IT1000 koster 18 000, og kan skilte med trådløse bakhøyttalere. Pioneer sitt bidrag heter LX01BD og er priset til 25 000 kroner. Hos Pioneer er senterkanalen integrert i hver av fronthøyttalerne, dermed trengs bare fire høyttalere i tillegg til subwoofer.

Produkter i testen

Sony BDV-IT1000

Spikertynne høyttalere

Det blir ikke stort lekrere enn dette. Syltynne høyttalere av aluminium og en lekker Blu-ray-receiver utgjør et forsvinnende lite anlegg som låter større enn det ser ut.

Luftige overtoner Bra bildekvalitet Trådløse bakhøyttalere
Dynamikk Subwoofer Fjernkontroll

Pioneer LX01BD

Smakfull designkino

Pioneer stiller til start med et lekkert, pianolakkert anlegg som lindrer den interiørbevisste kløen. Og med til dels glimrende lyd- og bildekvalitet er konkurrentene få.

Varm lyd og bilde Flott dynamikk Autooppsett
Litt forsiktig i overtoneområdet
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Annonse
Annonse

Les også

Nå kan du glede deg til mer pomp, prakt, intriger - og sex - blant fiffen fra 1800-tallet.
Nok engang flyttes premieren på den 25. James Bond-filmen.
Med enda en global strømmeaktør på det nordiske markedet tiltar kampen om strømmeabonnentene.
Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Den er ikke sprek, den lader tregt og kjører ikke langt om gangen. Men Mazda MX-30 har et lydanlegg som mange vil misunne den.
Netatmo Smart Video Doorbell er blant få kablede smarte ringeklokker som fungerer med norsk strømforsyning. Her trenger du heller ikke abonnement for full funksjonalitet.
Audezes gaming-headset nyter godt av planar-teknologien fra selskapets luksushodetelefoner.
Geneva er tilbake med en gnistrende stereohøyttaler i et stilrent retrokabinett.
Volvos første elbil har alt som skal til for å bli en storselger, men det er to ting man skal huske på.
Fujifilm X-T200 er et perfekt startkamera for nysgjerrige fotografspirer.
Asus ZenBook Flip S UX371 er blant de beste hybride bærbare som kan kjøpes for penger akkurat nå. Spesielt skjermen er helt fantastisk.
Sony-zoomen koster en del, men den tekniske ytelsen gjør det mulig å forsvare prisen.
Så velutstyrt, og så riktig. Primare I35 Prisma snakker sannheten, med stram lyd og flott klang. Så spiller den hva det skal være av filer og tjenester.
Unik bærbar til kreative profesjonelle med begrenset budsjett. Skjermen er smart, men prisen er stiv.
Sony har krympet sitt beste allroundkamera, det har både positive og negative sider.
JBL 4349 er ikke som andre høyttalere. De er mye, mye fetere!