: Pioneer LX01BD

Smakfull designkino

Pioneer stiller til start med et lekkert, pianolakkert anlegg som lindrer den interiørbevisste kløen. Og med til dels glimrende lyd- og bildekvalitet er konkurrentene få.

Pioneer LX01BD er i prinsippet det samme som LX01 som vi testet i fjor, bare at BD-versjonen har Blu-ray-avspilling. Blank, svart overflate preger både elektronikk, subwoofer og de små høyttalerne. I stedet for en dedikert senterhøyttaler er denne kanalen integrert i fronthøyttalerne. Det er derfor fire og ikke fem høyttalere i pakka.

Elektronikken består av den lekre Blu-ray-spilleren BDP-LX08 og en liten utenbords prosessor som også fungerer som anleggets tegnrute. All forsterkerkraft og prosessering befinner seg i subwooferen. Fjernkontrollen har berøringspanel som fungerer i flere lag, og byggekvaliteten er solid. Hver av de bitte små satellitthøyttalerne har to elementer som peker i hver sin retning, for å gi et størst mulig lydbilde.

Anlegget i bruk
Bruksanvisningen er ikke på norsk, og det er heller ikke mulig å sette språket på skjermmenyen til skandinavisk. Likevel synes vi systemet er nokså oversiktlig og greit. Fjernkontrollen er ikke alltid like intuitiv, så bruk litt tid på å bli kjent med den. For eksempel: Hvis du skal slå av og på toneinnstillingene gjort av romkorreksjonssystemet (MCACC), er det en egen knapp for dette på fjernkontrollen. Du får ikke gjort dette i systemets hovedmeny. Hvis autokalibreringen er lynkjapp hos Sony, er den stikk motsatt hos Pioneer. Det tar over fire minutter, hvilket føles som en evighet. Men der hvor Sony kun korrigerer for avstand og lydnivå, justerer Pioneer i tillegg klangkarakteren individuelt for hver høyttaler.

Lydkvaliteten
Med CD i stereo og med tonekorreksjon (MCACC) aktivert, serverer Pioneer en god gjengivelse av sangstemmer. S-ene hos kvinnevokalene er mindre skarpe enn hos Sony, selv om de også her er litt overfokusert. Instrumenter som gitar og sangstemmer ligger ganske lyst og svever, mens bassgitaren ligger og ruver i bunnen av toneområdet. Det er også litt lite dybde i lydbildet. Når det gjelder bredden i lydbildet, er det lite å utsette på. Lyden strekker seg godt utover på sidene. Med toneinnstillingene fra MCACC deaktivert, blir diskanten mer dempet, noe som gjør s-er og lyse instrumenter rundere. Det blir kanskje litt i overkant dempet, men samtidig henger lydbildet bedre sammen enn med tonejusteringen aktivert. Litt endimensjonalt blir det, lydbildet folder seg ikke utover som det gjorde i stad. Skal du spille lavt, lønner det seg kanskje å aktivere MCACC. Med krevende klassisk musikk låter det best med tonekorreksjon. Fiolinene låter glatt og fint. Triangelet på venstre side klinger fint i toppen, samtidig som man sanser dets undertoner. Lydbildet er ganske tredimensjonalt og veloppløst. Det er ikke veldig mye futt i dypbassen. Slår man an en vaskeekte cello, vil den nok ha mer futt i undertonene enn en kontrabass som gjengis av denne suben. Alt i alt er dette likevel meget bra saker, tatt i betraktning at det er et komplett designanlegg til 25 000 kroner. Musikk og film med HD-lyd i surround låter litt mindre luftig hos Pioneer enn hos Sony. Det gjør at lydbildet blir noe mer kompakt i utstrekning. Men Pioneer tåler mer juling i bassen. De verste basspartiene i lydsporet gjengis med mer kontroll fra Pioneer enn fra Sony. Subwooferen er vesentlig kraftigere. Bassen er slankere hos Pioneer, men også mer naturlig. Et lydspor med mye dynamikk gjengis vesentlig bedre av Pioneer.

Bildekvalitet
Der hvor Sony har skikkelig smell og trøkk i bildene, er Pioneer mer moderat. Bildene kan først se mer duse ut hos Pioneer. Men går man tett innpå, ser man at bildene er jevnere og glattere enn hos Sony, som er litt grov og taggete. Pioneer har mer detaljer i skygger, og det er jevnere sjatteringer i skyer og sjø. Det er også mindre støy i bildene hos Pioneer. Fargegjengivelsen er varmere og litt mer tilbakeholden, hvor Sony er nesten ekstrem i sin fargelevering. Det er smak og behag, for de leverer begge meget bra HD-bilder. Men vi foretrekker Pioneers mer nyanserte gjengivelse.

På vanlig DVD er ansikter mer tredimensjonale hos Pioneer enn hos Sony. Hudfargene har flere nyanser av rødt/rosa, og det er en mykere og jevnere gjengivelse av skygger. Går man tett innpå bildet, ser man at imidlertid at oppskaleringen fra PAL til HD-bilder (1080p) er litt grovere hos Pioneer, slik at skarpe kanter blir litt sagtannet.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 29 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Også i denne testen:

Sony BDV-IT1000

Spikertynne høyttalere

Det blir ikke stort lekrere enn dette. Syltynne høyttalere av aluminium og en lekker Blu-ray-receiver utgjør et forsvinnende lite anlegg som låter større enn det ser ut.

Luftige overtoner Bra bildekvalitet Trådløse bakhøyttalere
Dynamikk Subwoofer Fjernkontroll
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Annonse
Annonse

Les også

HBO puster nytt liv i en av tidenes mest populære TV-serier.
Ettar at HBO avsluttet sin flaggskipserie, Game of Thrones, har seertallene virkelig fått seg et skudd for baugen.
HBO har nå annonsert skuespillerne til andresesongen av Fremvandrerne (Beforeigners), og vi drar kjensel på en gammel kjenning fra Game of Thrones.
Netflix slipper nå traileren til den kommende seriemorder-serien Night Stalker.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Så velutstyrt, og så riktig. Primare I35 Prisma snakker sannheten, med stram lyd og flott klang. Så spiller den hva det skal være av filer og tjenester.
Unik bærbar til kreative profesjonelle med begrenset budsjett. Skjermen er smart, men prisen er stiv.
Sony har krympet sitt beste allroundkamera, det har både positive og negative sider.
JBL 4349 er ikke som andre høyttalere. De er mye, mye fetere!
Ledvance har meldt seg på i kampen om å levere smart lys til det smarte hjem. Det er enkelt – og ikke særlig dyrt.
Philips har forent sin fargesprakende OLED-TV med en potent lydplanke fra Bowers & Wilkins. Resultatet er en skikkelig drømme-TV!
Robotstøvsugerne er selvkjørende computere som kan fjerne støvet, vaske gulvet – og holde vakt.
Slanke høyttalere med voksen bass er ikke lett å finne, med mindre de heter PMC.
Er du sugen på ekte 8K-oppløsning uten å betale en formue? Da kan Samsung Q700T være rett medisin.
Fairphone 3 vil gjerne redde klimaet og gi deg god samvittighet på samme tid. Men selv om den grunnleggende ideen er god, feiler mobilen totalt.
Thorens er endelig der de skal være med en av de beste platespillerne vi har testet på lenge.
Nikon har lyttet til kritikken og perfeksjonert Z6 II, som med ett ble et av de beste kameraene du kan kjøpe.