Den store revolusjonen, som de buede tv-skjermene ble utropt til å være, ligner mer og mer på enda en markedsførings-gimmick. For selv om tv-skjermen er stor, er betraktningsavstanden fortsatt så lang at det ikke er nødvendig å bøye skjermen for å unngå dybdeforvrengning. Og man skal sitte veldig nærme skjermen for å føle seg omsluttet av bildet.
På dataskjermer er det derimot en helt annen sak. Her sitter man så nært at skjermen opptar det meste av synsfeltet. Og forskjellen i avstand mellom øye og skjerm blir tilsvarende større. Og så er det rett og slett fett at bildet strekker seg helt ut i det perifere synsfeltet, takket være krumningen.
Samsung C27FG70 er en buet 27”-skjerm, spesielt til spill. Skjermen er utstyrt med Samsungs Quantum Dot-teknologi som skal sikre bedre fargegjengivelse, særlig i de mørke fargetonene. Noe som kan brukes som en strategisk fordel når motstanderne gjemmer seg i skyggene.
Armen som holder skjermen, har et ”kneledd” som skal gjøre det mulig å sette den i mange stillinger. I praksis var den omtrent like enkel å plassere som de andre. Men den bøyde armen opptar en del plass i dybden på skrivebordet.
Det er innganger for HDMI og DisplayPort. Oppløsningen er 1920 x 1080 punkter (Full HD). Skjermen bruker FreeSync til å unngå bildeoppbrudd ved høye hastigheter.
Det var med en viss skepsis vi satte opp den store Samsung-skjermen. Full HD på 27 tommer er i minste laget til å kunne gi en pikselfri opplevelse. Husets storspiller på 14 år var også skeptisk til å få bildet bøyd, fremfor å ha alt foran seg.
Men all skepsis forsvant da Counterstrike og Overwatch fylte opp synsfeltet! Det er bare en større opplevelse å bli – delvis – omsluttet av spillet. Selv om omslutningen i praksis bare dekker noen få grader mer av synsfeltet, er forskjellen stor.
Konklusjon
Det er vanskelig å skjule begeistringen for Samsungs buede PC-skjerm. Den er verken høyoppløst, fylt med funksjoner eller lynrask (144 Hz er likevel fortsatt raskere enn nesten alle andre skjermer på markedet). Men den er rett og slett morsom, som i rettferdighetens navn vel burde være det viktigste til nettopp spilling. Fargene er flotte, og man savner ikke de ekstra pikslene i kampens hete. At den til og med er forholdsvis billig, er et ekstra pluss.
Også i denne testen:
BenQ ZOWIE XL2735
Spill med skylapper på
Luksusfaktoren er nedtonet på BenQs skjerm til gamere som tar spillet alvorlig.
Asus ROG Swift PG279Q
Høyoppløst luksus
Asus’ toppmodell er luksus, men den er verdt pengene.
Acer Predator XB321HK
Stor skjerm, stor pris
Har du utstyret i orden, er Acers rovdyr en naturlig match.
AOC AGON AG271UG
AOC presser prisen på 4K og G-Sync
Den koster en anelse mindre enn konkurrentene, men betyr det at den også er litt dårligere?
Asus ROG Swift PG27AQ
En elegant gamer
Skjermen fra Asus ligner på en kjedelig kontorrotte, men har mange godsaker å by på under overflaten.
Samsung U28H750
Kan man spille på en TN-SKJERM?
Samsung har ikke fullt så livlig bilde, men til gjengjeld er den rask.
Acer Predator XB271HU
Rovfugl med røde føTTer
Lekker og forholdsvis betalbar spillskjerm fra Acer.
AOC AGON AG251FZ
Den raskeste av de raske
AOCs lynraske skjerm er nesten dobbelt så kvikk som de andre.
Les videre med LB+
Høsttilbud
Tilgang til ALT innhold i 4 uker
LB+ Total mnd
Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home i en måned
LB+ Total 12 mnd
Tilgang til ALT innhold i et år (Mest å spare)
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser