: Moto 360 vs. Sony SmartWatch 3

To alen av samme stykke

Forskjellene er små på disse to smartklokkene, som begge er basert på Android Wear.
Annonse
Annonse
forfatter

Både Moto 360 og Sony SmartWatch 3 er basert på Android Wear, og dermed har de langt det meste av funksjonaliteten til felles. Overordnet vil det si at langt det meste av interaksjonen man har med begge smartklokkene er basert på push-meldinger fra mobilen. Selv om de to smartklokkene ikke er helt identiske på det punktet, må det understrekes at ingen av klokkene fungerer tilfredsstillende uten å være tilkoblet en Android-basert smartmobil.

Android Wear støtter en mengde med apper, som for eksempel Facebook, Email, Kalender, Google Maps og Google Now, og i hverdagen interagerer man typisk med smartklokken når den ene eller den andre appen pusher en melding fra mobilen. Hvis det er kommentarer til et oppslag som jeg har lagt på Facebook, kan jeg lese dem hurtig på klokken, og har det kommet en e-mail kan jeg lese den og til og med svare på den direkte fra håndleddet – i teorien i hvert fall.

Selvsagt har ingen av klokkene noe tastatur, så hvis jeg vil svare på en e-mail eller sende en SMS må jeg gjøre det via stemmestyring, og det er langt fra optimalt. Dels tror jeg grunnleggende ikke på stemmestyring som brukbar interaksjon mellom mennesker og deres gadgets, og dels fungerer det ikke spesielt godt i praksis – verken på Moto 360 eller Sony SmartWatch 3. Stemmegjenkjenningen er som utgangspunkt ganske elendig, og det blir enda verre hvis man oppholder seg utendørs, da bakgrunnsstøy gjør stemmestyringen helt ubrukelig. Og da det egentlig er tanken bak Android Wear at stemmestyring skal være en sentral del av betjeningen, legger det en demper på begeistringen over brukeropplevelsen.

Og det er da heller ingen grunn til å gå rundt grøten. Verken Moto 360 eller Sony SmartWatch 3 kommer tett på å score toppkarakter. Testen viser heller hvilen av smartklokkene som er minst dårlig. Android Wear har en lang vei igjen hvis smartklokkene basert på plattformen skal bli annet og mer enn en gimmick.

 

Produkter i testen

Moto 360

Mest av alt en klokke

Moto 360 er den peneste smartklokken vi til har testet til dags dato.

Klassisk klokkedesign kombinert med ekstra funksjoner som pulsmåler og trådløs opplading.
Batteritiden er ikke den beste, og Android Wear skal bli mye bedre før vi synes den er virkelig smart.

Sony SmartWatch 3

Vil se deg svette

Sony SmartWatch 3 holder til litt av hvert og vil gjerne være med på treningen.

Er vann- og støvtett og ganske robust. Kommer med innebygget GPS og batteriet holder to dager. Den transflektive skjermen er god i sollys.
Litt av et blikkfang, som ikke kan benyttes med alminnelige klokkeremmer. Tåpelig at den mangler pulsmåler når den nå mest henvender seg til sportsfolk.
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utviklingsredaktør og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.
Annonse
Annonse

Les også

Samsungs nye trådløse ørepropper kommer med intelligent aktiv støyreduksjon.
Earins nye øresnegler lover bedre bass og lydkvalitet enn konkurrentene.
I tillegg til PC'er i alle størrelser og vektklasser lanserer HP også hodetelefoner.
JBL har presentert sine hodetelefonnyheter i anledning CES 2021.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Med Panasonic HX800E får du et skarpt og naturlig bilde uten at det koster skjorta. Men konkurransen er tøff!
Den er ikke sprek, den lader tregt og kjører ikke langt om gangen. Men Mazda MX-30 har et lydanlegg som mange vil misunne den.
Netatmo Smart Video Doorbell er blant få kablede smarte ringeklokker som fungerer med norsk strømforsyning. Her trenger du heller ikke abonnement for full funksjonalitet.
Audezes gaming-headset nyter godt av planar-teknologien fra selskapets luksushodetelefoner.
Geneva er tilbake med en gnistrende stereohøyttaler i et stilrent retrokabinett.
Volvos første elbil har alt som skal til for å bli en storselger, men det er to ting man skal huske på.
Fujifilm X-T200 er et perfekt startkamera for nysgjerrige fotografspirer.
Asus ZenBook Flip S UX371 er blant de beste hybride bærbare som kan kjøpes for penger akkurat nå. Spesielt skjermen er helt fantastisk.
Sony-zoomen koster en del, men den tekniske ytelsen gjør det mulig å forsvare prisen.
Så velutstyrt, og så riktig. Primare I35 Prisma snakker sannheten, med stram lyd og flott klang. Så spiller den hva det skal være av filer og tjenester.
Unik bærbar til kreative profesjonelle med begrenset budsjett. Skjermen er smart, men prisen er stiv.
Sony har krympet sitt beste allroundkamera, det har både positive og negative sider.