Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Epoq vaskemaskin (ETL813W23)

Vaskeekte, toppbetjent & effektiv

Elkjøp har med sitt eget merke Epoq sendt en vaskemaskin på markedet som kan konkurrere med de store produsentene.

Skrevet av / 10.04.24 - 09:30
Epoq vaskemaskin (ETL813W23)
Pernille Redder

En toppbetjent vaskemaskin, som til og med er blant de billigste på markedet? Det var med hevede øyenbryn vi mottok denne maskinen, for hvor mye kan man egentlig forvente av en slik maskin?

En hel del, skulle det vise seg. Epoq har satt alle krefter inn på effektive vaskeprogrammer, inkludert dampfunksjon, og på å få plass til den størst mulige trommelen i det smale kabinettet. Hele åtte kilo tøy kan maskinen ta av gangen, og det er uten sidestykke i klassen.

Til denne prisen får man ikke Wifi, automatisk dosering, sensorer eller lys i trommelen. Men hvis den slags features likevel ikke er på din must have-liste, så les videre.

Renhet

En vaskemaskin kan være nokså avansert, men når alt kommer til alt, er det kun en parameter som virkelig teller: Vasker den tøyet rent, og gjør den det skånsomt?

Les også Er det ikke snart vaskedag? LG har skapt en pen og avansert vaskemaskin og tørketrommel i ett, med mange smarte funksjoner.

Vi har satt Epoq-maskinen på hard prøve i testperioden med hele familiens vasketøy. Vi har vasket hjemmestrikkede ullgensere på ullprogrammet (det gikk fint), massevis av tøy, sengetøy og håndklær. Vi har til og med vasket en caps på hurtigprogrammet fordi den hadde fått søle på skyggen. Den kom ren ut av maskinen, og uten å ha forandret fasong.

Men den helt store testen. Testen over dem alle. Det var grillhansken.

Alle kunne se at den møkkete grillhansken måtte vaskes ved høyest mulig temperatur og med masser av flekkfjerner, men vi valgte å putte den i maskinen sammen med en omgang sengetøy og vaske den på sengetøyprogrammet, noe som overraskende nok bare er på 40 grader.

Da vasken var ferdig, hadde maskinen fjernet nesten alle flekkene og levert et absolutt hederlig resultat. Det er godkjent.

Hansken til høyre er vasket på Epoqs sengetøyprogram (40 grader) med vanlig vaskemiddel og uten flekkfjerner. (Foto: Pernille Redder)

Enkel betjening

Der er bare to ting som ville gjort betjeningen av denne vaskemaskinen lettere. Det første er panelet hvor man velger program, justerer temperaturen og utsetter starten.

Programvelgeren er en stor skruknapp som gir små pip når man passerer de forskjellige programmene. Det er virkelig enkelt, men produsenten har ikke kostet på seg en norsk plate med vaskeprogrammene. Derfor matcher programnavnene ikke de programmene man finner i manualen. De fleste venner seg nok fort til det, men det hadde vært en fin detalj å få orden på.

Den andre tingen er mer irriterende. Det dreier seg om doseringen av vaskemiddel, og spesielt skyllemiddelet, som foregår i små beholdere på innsiden av lokket. Der er noe med vinkelen og konstruksjonen av beholdernes åpning som gjør at det nesten er umulig å helle på skyllemiddelet uten at noe av det treffer ved siden av og ned på trommelen. Etter fem vasker har vi fortsatt ikke helt funnet ut av teknikken.

Damp

At en vaskemaskin har dampfunksjon, er ikke lenger noe spesielt, men at en vaskemaskin i denne prisklassen har en dampfunksjon, er ikke fullt så vanlig. Med damp kan man sikre seg at bakterier og allergener forsvinner fra tøyet i løpet av vasken.

Vi ble imidlertid skuffet da vi oppdaget at vaskemaskinen fra Epoq ikke har mulighet for å velge dampfunksjonen alene. Hvis en vaskemaskin har et separat dampprogram, kan man bruke det til å friske opp tøyet som kanskje ikke trenger en hel vask, men bare til å dufte og føles litt friskere. Den muligheten har ikke Epoq, for damp kan bare velges som et tillegg til en rekke av de andre programmene.

Er du på jakt etter en ny vaskemaskin med dampfunksjon, så sørg for å sjekke om dampfunksjonen kan aktiveres som et selvstendig program.

Trommelprogrammet renser maskinen på 1 time og 18 minutter. (Foto: Pernille Redder)

Trommelrengjøring

Hvor ofte renser du egentlig vaskemaskinen din? Produsentene anbefaler at vi gjør det med jevne mellomrom for å beskytte maskinen mot rust og slitasje, og dermed forlenge levetiden. Både ut fra en økonomisk og en klimamessig betraktning er det et råd som er verdt å følge, men det krever jo at man virkelig gjør det.

Epoq har gjort det lett med et trommelrengjøringsprogram som ikke krever spesielle rensemidler. Det eneste du må gjøre er å skru programvelgeren til Drum Clean, og en time og 18 minutter senere har du en ren vaskemaskin. Det kan nok alle finne ut av.

Konklusjon

Vi hadde ikke forventet å bli imponert over denne lille vaskemaskinen, men det ble vi faktisk. Den er effektiv, forholdsvis støysvak, har en masse programmer, og så vasker den rent.

Karakter
Epoq vaskemaskin (ETL813W23)
Basic

Home mener

Stor kapasitet til tross for at den er 20 cm smalere enn en klassisk vaskemaskin. Dampfunksjonen kan ikke brukes uten et vaskeprogram.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde

LB+ Home

Tilgang til ALT innhold på L&B Home

49,- / for 30 dager
119,- / mnd
65,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.

To giganter i duell: Hvem tar avfallet?

Lav pris kan fort gi grå hår

Tørketrommelen som kan nesten alt

Nytt ansikt med strøm og små klapp

Så god at jeg bare må kjøpe den!

El-tannbørster i kamp: smart, smartere og enda bedre

Et skikkelig familiekjøleskap

Romslig vaskemaskin med mange funksjoner

Massasje når og hvor du vil

Behersker du trykket?

Hjertet på rett sted

Hjemmets vinkjeller skjemmer bort druene

Scroll to Top