Search
Generic filters
TEST

Asus ProArt StudioBook 15 (H500GV-HC002R)

 itemprop
TESTAsus ProArt StudioBook 15 (H500GV-HC002R)
Karakter
Asus ProArt StudioBook 15 (H500GV-HC002R)

Putt videostudioet i vesken

Asus vil med en serie av PC-er til kreative ha en bit av Apple-kaken.

Lyd & Bilde mener

Guffe for profesjonelle. Den klarer selv krevende grafiske oppgaver med et overbærende digitalt skuldertrekk.
Det koster veldig, veldig mye å være med i denne klassen. Prosessoren er ikke fra øverste hylle.
 • Prosessor: 2,6 GHz Intel Core i7-9750H hexa-core (6 kjerner, 12 tråder)
 • Skjerm: 15,6″ UHD (3840 x 2160), 400 NITS
 • Minne: 16 GB DDR4
 • Lager: 512 GB SSD
 • Grafikk: Nvidia GeForce GTX 2060 m. 6 GB GDDR6
 • Operativsystem: Windows 10 Pro, 64 bit
 • Mål og vekt: 36,0 x 1,9 x 25,2 cm / 2,0 kg
 • Tilkoblinger: Wi-Fi 6, Bluetooth 5.0, 1 x USB-C Gen 2 (m. DisplayPort), 3 x USB 3,1, HDMI, Ethernet, 2 x 3,5 mm audio jack
 • Web: asus.com
Vis mer
Vis mindre

Veil.pris 27999 kr

 • Geekbench 5: 6054 (multi-core), 1202 (single-core)
 • Geekbench 4: 23 710 (multi-core), 5309 (single-core)
 • PCMark 10: 4725
 • 3DMark Time Spy: 5773
 • 3DMark Fire Strike: 13 638
 • Cinebench R15: 121 fps / 1260 cb
 • HDTach: 1687 MB/s
 • Batteritest: 2:50 timer

Asus lager både lette og kompakte PC-er til vesken og fartsmonstre til gaming. Og vi har testet mange av begge typer. Nå forsøker den taiwanske produsenten seg innenfor en ny målgruppe: de digitalt kreative.

Asus nevner ikke A-ordet direkte. Men det er ingen tvil om at de går etter Apples publikum. Den nye serien har fått navnet ProArt, og omfatter både bærbare og stasjonære maskiner med hardware som spenner fra det voldsomme til det ekstreme.

Asus StudioBook 15 er en av de minste modellene i ProArt-serien, men det gjør den hverken liten eller billig.

Den testede modellen som var «like-før-salgsklar» demoutgave, ble levert med en sekskjerners i7-prosessor, GeForce RTS 2060-grafikkort og ikke mindre enn 48 (!) gigabyte RAM.

De maskinene som kommer til hjemlige breddegrader, fås imidlertid med henholdsvis 16 GB og 32 GB RAM som standard. Harddiskkapasiteten er 512 GB eller 1 TB.

Asus StudioBook 15 er utstyrt med en fargekorrekt 4K-skjerm. (Foto: Asus)

StudioBook 15 er frest ut av et enkelt stykke magnesium. Den er ikke fullt så flat, og linjene i det blågrå metallkabinettet er ikke så myke, som på selskapets ultrabooks. Det gir preg av et robust verktøy, noe som helt sikkert er tilsiktet. Med en vekt som ligger et par riskorn under 2 kg, er den lett nok til å bli med overalt i vesken – uten å være ultrabook-lett.

Kabinettet er av magnesiumlegering. (Foto: Asus)

Skjermen er bare omkranset av en smal ramme (av Asus kalt «NanoEdge»), så mest mulig av arealet går til bildeareal. Og bildet er bra. Det er snakk om et 3840 x 2160 piksler 4K IPS-panel. Skjermen er Pantone-validert og dekker 100 % av Adobe RGB-fargerommet. Oversatt til normalt språk betyr det at det du ser på skjermen, svarer nøyaktig til det du får i en ferdig trykksak eller i kinosalen. Bildet er ikke fullt så lekkert og kontrastrikt som vi har sett på 4K OLED-skjermene fra Alienware og Asus selv. Men her teller fargekorrekthet mer enn imponatoreffekt.

annonse

I et 15″ kabinett er det god plass til tastaturet. I stedet for å presse inn et numerisk tastatur på siden har Asus valgt å satse på ergonomien. Og man slipper å få navigasjonstastene spredt rundt omkring på mer eller mindre tilfeldige steder. Selve tastene har en stram og luksusaktig følelse. Det skulle også bare mangle til denne prisen.

annonse

 

«Det du ser på skjermen, svarer akkurat til den ferdige trykksaken eller kinolerretet.»

 

Benchmark

Prosessoren er en 2,6 GHz Intel Core i7-9750H. Det er en utmerket sekskjerners arbeidshest. Det viser både Geekbench 5-scoren (6054 i multi-core og 1202 i single-core) og kontorprogramtesten PCMark 10 med et resultat på 4725. Men jeg hadde ærlig talt ventet mer til denne prisen. Når det ikke var råd til en octacore i9-prosessor, kunne man forvente en 10. generasjons i7 i en helt ny modell.

annonse

3D-grafikkscoren er fin, uten å være hysterisk. Nvidia GeForce RTS 2060 er tilstrekkelig, uten å koste skjorta. 3DMark Time Spy-testen ender med en score på 5773, mens Fire Strike fra samme selskap får et resultat på 13 638. Både grafikk- og prosessortesten er i praksis identisk med Asus ZenBook Duo, som har akkurat samme grafikkort og prosessor.

Batteritesten ender på knappe tre timer. Det er utmerket. Og oversatt til dagligdags PC-arbeid burde StudioBook 15 kunne kjøre en hel arbeidsdag på en lading. Så lenge du ikke ber den om å beregne sluttscenen til animasjonsfilmen din imens.

Skjermen er Pantone-sertifisert, så fotografer kan være sikre på at bildet på skjermen svarer til det ferdige trykket. (Foto: Asus)

Det er nærliggende å sammenligne StudioBook 15 med Apple MacBook Pro. En 16″ MacBook Pro med lignende konfigurasjon (imidlertid bare med QHD-skjermoppløsning) koster omtrent halvannen gang så mye som Asus-en.

En mer direkte konkurrent er imidlertid Asus’ egen ZenBook Pro Duo, som bruker samme prosessor og grafikkort. Den har i tillegg hele to lekre 4K-skerjmer, hvor den ene er OLED. StudioBook 15 nøyer seg med en enkelt 4K-skjerm, og er på papiret også noe billigere enn Pro Duo. Det kan imidlertid lønne seg å se seg rundt etter tilbud, da man noen ganger kan finne Pro Duo til samme pris.

Konklusjon

Asus ProArt StudioBook 15 er en lekker bærbar til dem som trenger et solid verktøy til kreativt arbeid – og som er parat til å betale for det!

Den har alt som skal til: 4K-skjerm, godt grafikkort og tilstrekkelig regnekraft. Byggekvaliteten hever den også opp over alminnelige laptops. Men alt dette koster. Og med en introduksjonspris på den billigste konfigurasjonen som sniker seg opp til 28 000, er konkurransen hard. Også fra Asus’ egen ZenBook Pro Duo.

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
  Har du noe å tilføye?
  Velkommen til Lyd & Bildes diskusjonsforum. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.
  Motta varsler
  Varlse meg om
  0 Kommentarer
  Inline Feedbacks
  View all comments

  Alternativer til Asus ProArt StudioBook 15 (H500GV-HC002R)

   data-srcset

  Hybrid-duell: Acer vs. Microsoft

  Ultralette hybrid-maskiner kommer i flere forskjellige varianter. De er som regel temmelig dyre, men vi har testet to som befinner seg i det rimelige sjiktet.

   data-srcset

  Krefter som en fullvoksen gaming-maskin!

  Asus bittelille sjarmtroll av en laptop har krefter som en fullvoksen gaming-maskin. Og så er den ikke engang dyr!

   data-srcset

  Du må ha en Chromebook!

  Mac eller PC? Hva med å velge det tredje alternativet i stedet? Vi har testet tre Chromebooks i hver sine klasse. Hvilken av dem vil du ha?

  (Foto: Hewlett Packard)

  Kunsten å bygge den perfekte hybriden

  HP Spectre x360 13 vil gjerne være en designperle i luksusklassen. Prisen er deretter, men spesielt på et punkt blir det skivebom for maskinen.

  (Foto: MSi)

  Gaming for voksne profesjonelle

  Flytt dere, unger! MSi har skapt en gaming-laptop som får barnet frem i middelaldrende menn med lommeboken i orden.

   data-srcset

  Tre telefoner du ikke kan knuse

  Trenger du apper på byggeplassen eller vil sjekke Facebook på fjellturer? Da trenger du en robust mobil.

  🔥  Sommertilbud - Full tilgang til hele Lyd & Bilde i 3 uker for 3 kr!
  Prøv i 3 uker
  close-image