Search
Generic filters

: Geirs anlegg

Veien mot sannheten

Møt anlegget som er sammensatt av velprøvd elektronikk og nye, glimrende gulvhøyttalere fra en gammel favoritt.

Min musikksmak strekker seg fra jazz til klassisk musikk fra romantikken (Verdi, Mahler, Holst, Wagner). Sistnevnte er ekstreme saker. Det samme kan sies om min største musikalske kjærlighet, hard metal.

Jeg liker å kunne spille høyt, men desto viktigere er det at det låter fint og komplett ved lavere lydnivåer. Stikkordet er en forsterker kraftig nok til å holde kontroll, samtidig som den er detaljert nok til å få frem musikkens komplekse tonestruktur. Hegel H200 er forsterkeren for meg.

CD-spilleren er valgt bort og erstattet med min bærbare datamaskin. Lydsignalet sendes gjennom digitalkonverteren Hegel HD10. Dens USB-inngang med hele tre stegs jitterkorreksjon erstatter det dårlige, innebygde lydkortet.

Høyttalere er alltid et vanskelig valg. På en side liker jeg at det rocker. Men når en jazzplate skal på, er det viktig med detaljer og et stort og åpent lydbilde. Valget falt omsider på Dynaudio Focus 220 II. Første versjon av Fokus 220 låt bra og stort, gitt en kraftig forsterker. Den nye versjonen er for å fikse forgjengerens litt overfokuserte bass, i tillegg til en litt mer raffinert diskant.

Etter å ha hørt igjennom ulike deler av platesamlingen på dette anlegget, er jeg helt klar på at dette innfrir samtlige kriterier. God og stor bass, klare toner og en overbevisende markering av musikkens mange kontraster.

Auduns kommentar
Saft suse! Dette er virkelig en vellykket kombinasjon. Geir følger trenden og har sløyfet CD til fordel for direkte streaming fra pc. Ved å ta det støyende CD-drivverket ut av regnestykket, oppnår han både lydmessige og økonomiske fordeler.Med Hegels geniale HD10 DAC, den trofaste forsterker-sluggeren H200 og nye høyttalere fra Dynaudio, burde vellyden nærmest være garantert, men jeg ble likevel overrasket over hvilken grad av vellyd dette anlegget besitter. Lyden er fyldig, varm og behagelig slik vi liker den, men samtidig pinlig korrekt og kontrollert med millimeterpresisjon. Sammenhengen i lydbildet er ekstrem, og musikerne antar en nesten fysisk form foran oss. Dynaudio-høyttalerne har en deilig mellomtone som også er besnærende klar og distinkt. Bassen er dessuten stram og velkontrollert med presis gjengivelse av tonehøydene fra øvre mellombass og nesten helt ned i kjelleren. Men kanskje best av alt er den florlette og finkornede diskantgjengivelsen som gir dette anlegget sin myke og behagelige lyd nesten uansett lydnivå. Dette er et hi-fi-anlegg jeg kan leve med!
Lasses kommentar
Lettere sjokkert og hoderystende måtte jeg konstatere at den skandinaviske forbrødringen med Hegel og Dynaudio var usedvanlig vellykket. Lydbildet var superoppløst, gjennomsiktig og krystallklart fra første takt. Bassen var stram, kontrollert og potent, om enn ikke like sjenerøs som på JBL-høyttalerne, men du verden for en dynamikk! Dette er nok det anlegget i testen med den største dynamiske kontrasten i praksis. Små og store variasjoner i lydstyrke merkes umiddelbart, men etter en stund slutter man å sitte å høre på lyden, og går over til å nyte musikken.Den kraftige Hegel-forsterkeren har god kontroll på høyttalerne også når det spilles høyt, og selv om anlegget mangler noe av den slikeaktige varme klangen fra Denon og Sonus faber, kommer atmosfæren på Paperboys Live at Stockfisch studios like godt frem her. Dessuten hører man bedre bitte små harmoniendringer og smådetaljer i lydbildet med dette anlegget. Korrekt og ryddig i massevis, men heller aldri kjedelig.
PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Lyd & Bilde,
se våre abonnementstilbud her .
4 kommentarer

Legg igjen en kommentar

  Også i denne testen:

  Lasses anlegg

  Less is more!

  Når man ikke vil fylle tilværelsen med store stereobokser, men likevel setter stor pris på musikk, er dette anlegget skreddersydd for oppgaven.

  Auduns anlegg

  Old School Rock & Roll

  Glem lettplasserte kompakthøyttalere og pysete elektronikk: Her er anlegget for deg som bryr deg fint lite om utseende eller fysisk omfang, men desto mer om lyden!

  Les også

  Samsung Galaxy Z Fold 2 er den brettbare mobilen du alltid har ønsket deg.
  Skal du drepe støyen? Her er de beste hodetelefonene til formålet akkurat nå, til tykke og tynne lommebøker.
  Vi har lurt på når high-end-klassen skulle få sine første støydempende hodetelefoner. Det er selvsagt Bang & Olufsen som er først, og Beoplay H95 gir mersmak!
  Den nyeste iMac-en er den beste stasjonære Mac-en for mange, tross en ikke uvesentlig ulempe.

  Aktuelle tilbud

  Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
  TAG Heuer Connected er mer enn en smart treningsklokke, den er også et pent armbåndsur.
  JBL melder seg inn i ANC-hodetelefonenes toppklasse med en hodetelefon som er artig å lytte til og fjerner støyen effektivt.
  Panasonics toppmodell er en godbit for de virkelig kresne TV-entusiastene: HZ2000 gir superlekre bilder i vaskeekte studiokvalitet!
  HP Sprocket Select har absolutt ingen nytteverdi. Og den mobile fotoprinteren leverer faktisk halvdårlige bilder. Likevel er den ganske fantastisk.
  Etter en tur i Honda e virker det meste annet gammeldags.
  Asus ZenBook 14 UMA425 er en lekker og stilfull maskin som vil være perfekt til studier eller som arbeidslaptop på farten.
  Shure Aonic 50 har kanskje den beste lyden vi har hørt blant støydempende hodetelefoner.
  Nikons rimeligste fullformat Z-kamera er best i klassen på ett område, men har noen mangler og koster for mye.
  Samsungs toppmodell Q950TS byr på rålekker design, knivskarp bildekvalitet og imponerende lyd – men det koster!
  Asus har rykket helt opp i high-end-klassen med en tungvektsmobil som kan konkurrere på lik linje med de beste på markedet. Er dette Asus sitt øyeblikk?
  Her er testen av Canon EOS R5, det første kameraet med 8K-video. Et tveegget sverd, viser det seg.
  Acer ConceptD CP7 er en fantastisk skjerm på alle måter. Men det er ikke alle funksjoner du trenger.