: Smakfull HD-sender

Philips SWW1800

HWE0401 fra Syvio har 2 HDMI innganger og to komponentinnganger som i praksis betyr at det er mulig å koble til fire HD-kilder!

Lyd & Bilde mener

Kvalitetsfølelse Rekkevidde Pris
Funksjonalitet Tilkoblinger 1080p/24 begrensninger
• 5Ghz MIMO radio, 802.11n
• 2 x HDMI, 2 x komponent
• Rekkevidde: 20 meter
• Pris: Kr 4500
• www.philips.no
Vis mer
Vis mindre

Veil.pris 4500 kr

Designen på Philips sin første trådløse HDMI system er fintunet til tv-sortimentet. Vi finner igjen de samme avrundede linjene som på tv-ene, noe som skaper en følelse av tilhørighet. Knapper for manuell inngangsvalg finnes på toppen, mens en rekke med 4 blå lysdioder viser hvem inngang som er valgt.

Ren HD-forflytter
Førstegenerasjons trådløs HDMI fra Philips er noe begrenset. Den har riktignok 2 HDMI innganger og 2 komponentinnganger. Ingen IR-forlenger betyr at denne er upraktisk å bruke mellom ulike rom i huset. Philips har nok tenkt på denne først og fremst som et hjelpemiddel når man henger tv-en på veggen og ønsker minst mulig kabler synlig. SW1800 er derfor dårlig egnet til å sende signaler til tv-er i andre rom.
Den har heller ingen AV mulighet eller PC tilkobling. Den støtter imidlertid 576i/p format på komponentinngangene, slik at hvis man har en DVD spiller med komponentutganger, så vil denne også kunne tilkobles.

1080p krøll
SWW1800 er enkel å koble til og bruke. Rekkevidden og dermed bildeoverføringen er god, og vi merket ingen problemer selv med en etasje imellom med en digitaldekoder som kilde. Både 720p og 1080i sendinger var uproblematisk. Philips SWW1800 virket bunnsolid helt til vi kom til 1080p/24 fra en Bluray spiller. Da fikk vi problemer med overføringen. Etter litt research på nettet viste det seg at man må slå av ”deep color” på Bluray spilleren for å få det til å virke, og det gjorde det. Men dette synes vi er litt beklagelig da man egentlig ikke får utnytte HDMIs fulle potensiale bildemessig.

Konklusjon
Philips SWW1800 er best egnet til å brukes som HD-overføring i samme rom. Mangelen på IR-forlenger gjør at den ikke egner seg til å sende signaler til andre rom. Tilkoblingene tilsier at Philips har tenkt kun HD, og det er synd. Stabiliteten i bildeoverføringen er bra, og rekkevidden god. Et stort skår i gleden er at man ikke kan bruke ”Deep colour” funksjonen på BD spillere når man overfører med 1080p/24.
 

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 3 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

  Også i denne testen:

  billigere og bedre!

  Atlona AT-WHD400

  Denne helt nye modellen fra Atlona er arvtageren til WHD200 modellen fra forrige test og har nå fått langt bedre funksjonalitet!

  Les også

  Sony A85 er en jevnt over glimrende OLED-TV med flott bilde og usynlig, men tydelig lyd!
  Denons jubileums-spiller kan ta seg kjærlig av CD-ene dine i mange år fremover. Men strømmingen får en kald skulder.
  Vi spurte, leserne svarte. Med nesten 4500 stemmer er iPhone 11 kåret som vinner av kamerablindtesten.
  Sonus faber Lumina III er det opplagte valg av høyttalere til mindre rom

  Aktuelle tilbud

  Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
  Samsung HW-Q950T er den nyeste toppmodellen, og den skuffer ikke. Denne lydplanken er det krutt i!
  Med sin saftige kontrast og fargestrålende Ambilight-lys, gir Philips OLED805 en virkelig heftig bildeopplevelse.
  OnePlus 8T er et kompromiss. Derfor må man holde tungen rett i munnen hvis man vurderer et kjøp. For de fleste er OnePlus 8T blant de beste mobiltelefonene på markedet, mens forbrukere med spesielle behov bør se etter noe annet.
  Endelig et Wi-Fi 6 meshnettverk som folk flest har råd til. Er det bare å spenne sikkerhetsbeltet og gjøre klar for superhastigheter?
  Dyson Lightcycle Morph er noe helt for seg selv. Den kan det meste, men samarbeider dårlig.
  Hvis du er villig til å gi avkall på Dolby Atmos og DTS:X, finnes det neppe noen bedre lydplanke til prisen, enn Samsung HW-Q66T.
  Det er få lydplanker som klarer å simulere surroundlyd som Sony HT-G700.
  TCL C815 byr på flott bildekvalitet og flust med smarte finesser til en fornuftig pris. Her får du til og med glimrende lyd!
  Endelig en interiørvennlig subwoofer som gir skikkelig fysisk bass! Ja, det koster, men betaler tilbake i form av nydelige basstoner på musikk og heftige basseffekter på film. Fra et slankt format som du kan henge på veggen.
  Denon feirer sin egen 110-års fødselsdag med en forsterker der det er jobbet ekstra med den gode lyden.
  Det er sjelden jeg har blitt forbanna over et produkt. Spesielt et så brukervennlig et som Google Nest Audio.
  TCL Ray-Danz TS9030 benytter smarte akustiske løsninger fremfor avansert DSP, for å simulere surroundlyd.