Search
Generic filters

: billigere og bedre!

Atlona AT-WHD400

Denne helt nye modellen fra Atlona er arvtageren til WHD200 modellen fra forrige test og har nå fått langt bedre funksjonalitet!

Lyd & Bilde mener

Rekkevidde Broadcastfunksjon Tilkoblinger IR-forlenger
Pris
• 5Ghz MIMO radio, 802.11n
• 2 x HDMI-CEC v1.2,
• 2 x komponentinnganger,
• 2 x AV, 2 x S-video,
• PC inngang, IR-blaster
• Rekkevidde: 20 meter
• Pris: Kr 4900
• www.hifikabler.no
Vis mer
Vis mindre

Veil.pris 4900 kr

Atlonas første modell WHD200 var ganske ribbet, og noe kostbar. Dette har de tydeligvis tatt lærdom av, og sett behovet for utvidet funksjonalitet. Resultatet er en kraftig forbedret modell med svært gode tilkoblingsmuligheter. Valg av innganger gjøres enkelt med fjernkontrollen, eller manuelt på senderenheten.

Gjennomført bra
Atlona AT-WHD400 er designmessig med i tiden, med en lekker hvit farge på sender og mottaker. Den virker kanskje litt billig i plastutførelsen, men funksjonaliteten gjør at vi lett overser dette. Fjernkontrollen har også skikkelige knapper og ikke blemmer som et kredittkort med brannkopper. Baksiden av sendeenheten er imponerende, og all tilgjengelig plass har gått med til å huse ulike tilkoblinger. Kompositt- og S-videoinngangene kunne med fordel ha vært byttet ut med en scartkontakt slik som vinneren i forrige test iTrio. Det ville ha gitt bedre overføringskvalitet på lavoppløste videosignaler.

Økt rekkevidde
Det er helt tydelig at Atlona tenker på muligheten for tv i andre rom. Sendestyrken er justerbar, og rekkevidden på full styrke er økt til 20 meter. MIMO teknologien i 5Ghz overføringen sørger for en teoretisk overføring opptil 1,5Gb/sek. Det er mer enn nok til å streame video med 1080p/30 med godt resultat. Vi hadde overhode ingen glipp i overføringen, og den taklet alle videooppløsninger med glans. En nyttig innebygd funksjon er også de-interlaceing av formatene 480i og 576i til progressive signaler. Det kan gi bedre bildekvalitet på rimelige flatskjermer. En annen stor nyhet er ”broadcast” muligheten der man kan sende signaler til flere mottakere samtidig! Dette er Atlona AT-WHD400 alene om å ha.

Konklusjon
AT-WHD400 bruker kjent og velprøvd 5GHz radio med MIMO teknologi som gir en stabil forbindelse mellom sender og mottaker. Litt funksjonalitet mangler fortsatt, men Atlona egner seg godt til å sende signaler til flere andre tv-er i huset takket være rekkevidden, broadcast og en god IR-forlenger funksjon.
 

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
Logg inn for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 3 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.