Search
Generic filters

: Waterfall Serio+HF1

Bose-killer?

Franske Waterfall Audio er kjent for sine store høyttalere i massivt glass, nå har de klekket ut en superkompakt vegghøyttaler som kan henge med de beste!

Lyd & Bilde mener

Stort og åpent lydbilde Kjapp og punchy lydbilde
Slank mellomtone
 • Aktiv subwoofer
 • 150 watt forsterker
 • 8” basselement
 • 38-150Hz
Vis mer
Vis mindre

Veil.pris 10470 kr

De nye Serio er de desidert mest kompakte høyttalerne i testen, med en overflate på størrelse med et CD-cover. Selve høyttalerelementet er et 3 tommers fulltone-element , mens «kabinettet» i kjent Waterfall-stil er laget aluminium og glass. Glassrammen er mest til pynt, mens innkapslingen i aluminium hjelper til med å lede varme bort fra elementet, og gjør at høyttaleren kan spille rent over lengre tid.

Ekstern basshjelp er selvfølgelig helt nødvendig i dette tilfellet, og den jobben er det Waterfalls minste subwoofer HF1 som tar seg av. Subwooferen er ikke spesielt stor, men vår tidligere erfaring med Waterfalls suber tilsier at denne kompakte saken har mye krefter på lur.

Brukervennlighet
Høyttalerne er meget lette å montere. Det følger med veggfeste i esken som skrus i veggen med bare to skruer, og høyttaleren bare hektes på. Festet kan monteres på to måter, slik at det er mulig å vinkle høyttaleren nedover om den henger høyt på veggen. Den svært kompakte utførelsen gjør at Serio bør egne seg utmerket ikke bare som hovedhøyttaler i et mindre lydsystem, men også som bakhøyttalere eller effektkanaler i et større surroundsystem.

Lydkvalitet
Hvordan låter så disse knøttlille franskmennene? Overraskende bra. Siden høyttalerne har kun ett element finnes det heller ikke noe delefilter som kan stjele effekt. Serio kan derfor spille overraskende høyt selv med få watt fra forsterkeren. De låter åpent, klart og har en meget detaljert mellomtonegjengivelse. Fraværet av et eget diskantelement er heller ikke påtrengende, for høyttalerne gjengir også de høyere frekvensene på en frisk måte. Kvinnestemmer og lyse instrumenter kommer meget godt frem, men det mangler naturligvis litt fylde i grunntoneområdet, og dype mannsrøster kan fremstå som noe slanke.

Et knøttlite element og svært begrenset kassevolum betyr at du kan glemme å få nevneverdig bass ut av Serio-ene. Til dette er de helt avhengig av en subwoofer, og det er dessuten en fordel å kunne fjerne bassfrekvensene fra signalet de skal spille. Derfor egner de seg best til å bruke sammen med en surroundreceiver, alternativt en forsterker med innebygd høypassfilter.

Subwooferen gjør imidlertid en meget jobb i dette oppsettet, og kan deles høyt uten at vi kan lokalisere hvor bassen kommer fra. Bassgjengivelsen er av det spenstige slaget med rikelig punch og underholdningsfaktor. HF1 legger mest vekt i det øvre bassområdet, og går ikke rungende dypt, men spiller imponerende bra i forhold til størrelsen. For enda mer dypbass, kan de større HF2 eller HF3 modellene være verdt å kikke på.

Konklusjon
Hvis du vil ha nesten usynlige høyttalere som likevel tar seg godt ut på veggen er Waterfall Serio et bra valg. Dette er blant de minste høyttalerne vi har testet, men klarer allikevel å levere et stort og tydelig lydbilde. Lyden er åpen og klar, med en tydelig og detaljert mellomtonegjengivelse. Sammen med den kompakte HF1 subwooferen er dette et godt kjøp for de designorienterte!

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
Logg inn for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 3 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

  Også i denne testen:

  Dali Fazon Sat

  Best på veggen

  Dali satser tungt på vegghøyttalere om dagen, og siste skudd på treet er Fazon som man ikke skal undervurdere!

  Bose Cinemate GS II

  Rett på veggen

  Fra Bose kommer et superkompakt system som ikke skjemmer lommeboka, og er svært enkelt å ta i bruk.

  Artcoustic Diablo

  Lekker lydkunst

  Artcoustic er definitivt ikke helt som andre høyttalerkonstruktører. Den danske produsenten har spesialisert seg på vegghøyttalere som kan forkles som ekte malerier.

  Arcam Muso

  Dynamisk duo

  Arcams mini-høyttaler Muso har vi testet tidligere med godt resultat, her får den selskap av subwooferen Logo som virkelig skaper liv i stua!

  Les også

  Det er sjelden at så små høyttalere spiller så svært. Men denne kan det.
  Citation Tower beviser at convenience-lyd ikke trenger å være små diskré bordhøyttalere med mange kompromisser.
  Electrocompaniet har oppgradert sin beste integrerte forsterker. ECI 6DX MKII har knallbra streamer og alt du trenger av digital innmat.
  Samsung Galaxy Z Fold 2 er den brettbare mobilen du alltid har ønsket deg.

  Aktuelle tilbud

  Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
  Skal du drepe støyen? Her er de beste hodetelefonene til formålet akkurat nå, til tykke og tynne lommebøker.
  Vi har lurt på når high-end-klassen skulle få sine første støydempende hodetelefoner. Det er selvsagt Bang & Olufsen som er først, og Beoplay H95 gir mersmak!
  Den nyeste iMac-en er den beste stasjonære Mac-en for mange, tross en ikke uvesentlig ulempe.
  TAG Heuer Connected er mer enn en smart treningsklokke, den er også et pent armbåndsur.
  JBL melder seg inn i ANC-hodetelefonenes toppklasse med en hodetelefon som er artig å lytte til og fjerner støyen effektivt.
  Panasonics toppmodell er en godbit for de virkelig kresne TV-entusiastene: HZ2000 gir superlekre bilder i vaskeekte studiokvalitet!
  HP Sprocket Select har absolutt ingen nytteverdi. Og den mobile fotoprinteren leverer faktisk halvdårlige bilder. Likevel er den ganske fantastisk.
  Etter en tur i Honda e virker det meste annet gammeldags.
  Asus ZenBook 14 UMA425 er en lekker og stilfull maskin som vil være perfekt til studier eller som arbeidslaptop på farten.
  Shure Aonic 50 har kanskje den beste lyden vi har hørt blant støydempende hodetelefoner.
  Nikons rimeligste fullformat Z-kamera er best i klassen på ett område, men har noen mangler og koster for mye.
  Samsungs toppmodell Q950TS byr på rålekker design, knivskarp bildekvalitet og imponerende lyd – men det koster!