: Artcoustic Diablo

Lekker lydkunst

Artcoustic er definitivt ikke helt som andre høyttalerkonstruktører. Den danske produsenten har spesialisert seg på vegghøyttalere som kan forkles som ekte malerier.

Lyd & Bilde mener

Dynamisk, stor og kraftig lyd Potent bassgjengivelse
Tungdrevne (men forsterker følger med)
 • Passiv subwoofer
 • 2 x 10” basselementer
 • 20-120Hz frekvensområde
Vis mer
Vis mindre

Veil.pris 24998 kr

Mange drømmer om at flatskjermen skal se ut som en bilderamme på veggen, men de færreste har nok tenkt på at høyttalerne kan gjøre det også. Artcoustics flate høyttalere kan leveres med en rekke motiver på frontstoffet. Du kan velge blant ulike farger, mønstre eller digitale print og fotografier fra produsentens egen katalog, eller få trykket dine egne bilder mot et tillegg i prisen. Her er det kun fantasien som setter grenser. Diablo-høyttalerne er bestykket med en fem tommers bass og doble diskanter, mens subwooferen stiller med doble titommere.

Brukervennlighet
Subwooferen er i dette tilfellet ganske spesiell. Den flate utformingen gjør at den fint kan henges på veggen, eller legges under et bord. Artcoustic leverer også et matchende A/V møbel med plass til subwooferen. Den har ingen innebygd forsterker, derimot følger det med en separat 3-kanals effektforsterker som også kan brukes til å drive fronthøyttalerne. Artcoustic-systemet passer dermed best inn i et anlegg med separat forforsterker eller prosessor.

Lydkvalitet
Dette systemet spiller langt tøffere enn utseendet skulle tilsi, og ved første lytt kunne man nesten mistenke Artcoustic for ha opphevet de fysiske lover en smule. Lyden er usedvanlig kraftfull og dynamisk, og går klart utenpå ytelsen fra de andre høyttalerne i testen. Hemmeligheten her er de gode høyttalerelementene, og ikke minst den kraftige forsterkeren, som sørger for at disse relativt tungdrevne høyttalerne får optimale arbeidsbetingelser. Diablo-høyttalerne har et snev av ”profflyd” over seg, og låter mer som et par gode studiomonitorer enn typiske hi-fi høyttalere. Lydbildet er massivt, direkte og usminket, med skikkelig snert i mellombassen og masse energi i overtonene. Dette får alt av pop, rock og live konserter til å låte kjempetøft, og den åpne lydkarakteren passer også perfekt til film. Derimot kan det bli litt for mye av det gode på klassisk musikk, hvor lyden til tider man virke litt anmasende. Mellomtonen er ganske slank, men likevel ren og klar. Subwooferen legger ganske mye vekt i den øvre delen av dypbassen, og gir en kjapp og punchy bassgjengivelse som matcher de kompakte hovedhøyttalerne utmerket. Panel-suben går imidlertid ikke spesielt dypt i bassen om man sammenligner med f.eks Arcam Logo. Vi savner også flere justeringsmuligheter, for med unntak av en nivåkontroll på forsterkeren har du ikke mulighet til å justere bassgjengivelsen. Derfor er det en fordel å ha en receiver eller prosessor med romkorreksjon, som kan brukes for å tilpasse bassgjengivelsen best mulig til akustikken i rommet ditt.

Konklusjon
Artcoustic-systemet er testens mest kostbare, men låter svært imponerende i forhold til størrelsen og byr på et utseende utenom det vanlige. Prisen inkluderer en kraftig forsterker, men du trenger også en separat receiver eller prosessor for at Diablo-settet skal yte sitt beste. Men da får også noen av de bedre vegghøyttalerne vi har hørt hittil.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 3 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

  Også i denne testen:

  Dali Fazon Sat

  Best på veggen

  Dali satser tungt på vegghøyttalere om dagen, og siste skudd på treet er Fazon som man ikke skal undervurdere!

  Bose Cinemate GS II

  Rett på veggen

  Fra Bose kommer et superkompakt system som ikke skjemmer lommeboka, og er svært enkelt å ta i bruk.

  Arcam Muso

  Dynamisk duo

  Arcams mini-høyttaler Muso har vi testet tidligere med godt resultat, her får den selskap av subwooferen Logo som virkelig skaper liv i stua!

  Waterfall Serio+HF1

  Bose-killer?

  Franske Waterfall Audio er kjent for sine store høyttalere i massivt glass, nå har de klekket ut en superkompakt vegghøyttaler som kan henge med de beste!

  Les også

  Premium-lydplanken LG SN8YG har det du trenger av utstyr, og lydmessig har LG skjerpet seg. Men hva pokker har de tenkt på med appen?
  Marantz nyeste CD-spiller er også en nettverkspiller, og en nettradio, og en DAC, og en forforsterker, og en….
  Det var en gang at Apples MacBook Air var det helt naturlige valget hvis man skulle ha en rimelig og ultraslank bærbar maskin. Er det fortsatt tilfellet?
  Marantz Model 30 er en praktfull forsterker for både øyne og ører, og kvaliteten går utenpå det meste.

  Aktuelle tilbud

  Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
  En nettverksspesialist og et high-end-lydselskap har sammen laget en smart-høyttaler i hi-fi-kvalitet.
  Lyden fra den enorme V8-eren klarer ikke å overdøve anlegget, som er et selvsagt valg på en BMW.
  Annen utgave av den minste Citation-smarthøyttaleren.
  For prisen av et par støykansellerende hodetelefoner gir Philips Fidelio X3 uendelig mye bedre lyd.
  Xperia 5 II er ikke bare like bra som Xperia 1 II, den er i flere tilfeller bedre!
  Sony A85 er en jevnt over glimrende OLED-TV med flott bilde og usynlig, men tydelig lyd!
  Denons jubileums-spiller kan ta seg kjærlig av CD-ene dine i mange år fremover. Men strømmingen får en kald skulder.
  Vi spurte, leserne svarte. Med nesten 4500 stemmer er iPhone 11 kåret som vinner av kamerablindtesten.
  Sonus faber Lumina III er det opplagte valg av høyttalere til mindre rom
  Samsung HW-Q950T er den nyeste toppmodellen, og den skuffer ikke. Denne lydplanken er det krutt i!
  Med sin saftige kontrast og fargestrålende Ambilight-lys, gir Philips OLED805 en virkelig heftig bildeopplevelse.
  OnePlus 8T er et kompromiss. Derfor må man holde tungen rett i munnen hvis man vurderer et kjøp. For de fleste er OnePlus 8T blant de beste mobiltelefonene på markedet, mens forbrukere med spesielle behov bør se etter noe annet.