: Sharp LC-46LE820E

4-fargers LCD panel

Sharp er ute med et helt nytt LED-LCD panel som bruker fire grunnfarger. Spørsmålet er om det gir Sharp et bildemessig fortrinn?

Lyd & Bilde mener

Flott fargegjengivelse Avanserte justerings­muligheter
Krever en del justering for å bli optimal
 • 46” LED LCD, 1920 x 1080
 • Quattron 4 fargers panel
 • MPEG4
 • USB opptak/timeshift
 • 4 HDMI, 2 scart, PC-inngang
Vis mer
Vis mindre

Veil.pris 18000 kr

Sharps nye TV er slank og lekker med sine avrundede kanter og myke designuttrykk. Frontglasset er heldekkende, uten den sedvanlige rammen rundt skjermen. Den har også en tiltalende svingbar sokkel av herdet glass. En dekorativ, men litt unødvendig speilstripe og blankt frontglass medfører imidlertid en del reflekser vi godt kunne vært foruten, særlig i tilfeller med vinduer eller belysning bak sofaen, hvor lyset kan skinne på skjermen.

Brukervennlighet
Sharp har en brukervennlig fjernkontroll med tydelige knapper. Menysystemet fremstår som friskt og futuristisk, med ”bilde i bilde” funksjon som gjør at man hele tiden kan se programmet mens man befinner seg i menyen. Når man utfører bildeinnstillinger ser man hele bildet igjen, og hver innstilling havner i et lite vindu i hjørnet. Litt beklagelig er det at menyen ikke ”husker” hvilken menylinje man var inne i sist. Det fører til en hel del repetisjon når man fortar justeringer. Lesbarheten er heller ikke like god som på LG sine menyer. Sharp har også gått i oversettelsesfellen der en del av menyene virker mangelfullt oversatt.

Bildekvalitet
Førsteinntrykket av Sharp-skjermen er at den har veldig sterke farger – i overkant sterke, faktisk. I tillegg er kontrasten satt altfor høyt i standard-modus. Dette gir bilder med skikkelig smell i, men ser ikke spesielt naturlig ut. . Gresset på banen blir i overkant ”KIWI-grønt”, og de små fargeforskjellene viskes ut til fordel for de store. For å rette opp svakheter i bildegjengivelsen måtte vi skru av en del funksjoner i bildebehandlingen. Funksjoner som støyreduksjon og aktiv kontrast var blant det første som røyk ut. Sharp gjør et relativt stort nummer ut av Quattron-panelet som legger til den fjerde primærfargen Gul. En av fordelene med separat gjengivelse av gult er redusert strømforbruk, Sharp-skjermen utmerker seg da også med svært god fargegjengivelse, som riktignok måtte temmes litt. Tv-en er utstyrt med svært avanserte bildejusteringer, og de som har tilgang til måleutstyr kan glede seg over full justeringsmulighet for primær- og sekundærfargene. Noen andre åpenbare fordeler av den fjerde grunnfargen kunne ikke vi spore, annet enn at tv-en faktisk har høyere oppløsning på sub-pixel nivå. Bevegelseskompenseringen fungerer greit, og gir meget glatte og sømløse bevegelser. Sharp sliter likevel med at bildet duses ut når kameraet beveger seg etter ballen. Et klart tegn på at bildebehandlingen blir litt overstresset og ikke henger med på de raskeste kamerabevegelsene.

Lydkvalitet
Lyden fra Sharp-apparatet er helt grei. Den mangler litt fylde og dynamikk for å tukte de beste, men er likevel klar nok i dialogen til å kunne brukes med godt resultat på det meste av tv-sendingene. Innslag med musikk og filmlyd anbefaler vi imidlertid en ekstern løsning for.

Konklusjon
Sharp henvender seg til de avanserte brukerne med denne TV-en, som har et vell av innstilings- og kalibreringsmuligheter. Derimot kunne man gjerne ha gjort en enda bedre jobb når det gjelder bildet rett opp av esken. Sharp har lagt seg på de samme litt overdrevne fabrikkinnstillingene vi ser hos fargesterke merker som Samsung og LG. Det er litt synd, og man må faktisk foreta en del grep for å normalisere bildet. Etter noen modererende tiltak i bildemenyen fremstår Sharp som skarpt og velbalansert, 4 farger eller ei. Brukergrensesnittet er av de mer brukervennlige vi har vært bort i, og fjernkontrollen likedan.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 3 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

  Også i denne testen:

  Panasonic TX-P50G20

  Den beste sportsskjermen?

  2010 kan se ut til å markere et aldri så lite comeback for Panasonic og plasma generelt. Kombinasjonen av et lynhurtig plasmapanel og moderne bevegelseskompensering gir nemlig feiende flotte sportsbilder!

  Panasonic TX-P50X20

  Plasma for alle penga

  Panasonic er den billigste av de to plasma-skjermene, og viser seg å være en rimelig storskjerm med overraskende høy bildekvalitet!

  Sony KDL-46NX700

  Designperlen!

  Hvem sa at en tv skal være trøtt og kjedelig? Sonys nye 700-serie med metallsokkel er et behagelig avbrekk i flatskjermvrimmelet.

  LG 47LE850N

  Perfekt kombi-TV

  Skjermen fra LG gir dype svartnivåer og utsøkt kontrast, og med effektiv bevegelseskompensering i tillegg er den godt egnet til sport.

  Grundig Fine Arts 46 LED

  Lekker design-LED

  Toppserien Fine Arts gir oss det beste fra Grundig, pakket inn i et utsøkt, designorientert kabinett i metall.

  Les også

  En nettverksspesialist og et high-end-lydselskap har sammen laget en smart-høyttaler i hi-fi-kvalitet.
  Lyden fra den enorme V8-eren klarer ikke å overdøve anlegget, som er et selvsagt valg på en BMW.
  Annen utgave av den minste Citation-smarthøyttaleren.
  For prisen av et par støykansellerende hodetelefoner gir Philips Fidelio X3 uendelig mye bedre lyd.

  Aktuelle tilbud

  Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
  Xperia 5 II er ikke bare like bra som Xperia 1 II, den er i flere tilfeller bedre!
  Sony A85 er en jevnt over glimrende OLED-TV med flott bilde og usynlig, men tydelig lyd!
  Denons jubileums-spiller kan ta seg kjærlig av CD-ene dine i mange år fremover. Men strømmingen får en kald skulder.
  Vi spurte, leserne svarte. Med nesten 4500 stemmer er iPhone 11 kåret som vinner av kamerablindtesten.
  Sonus faber Lumina III er det opplagte valg av høyttalere til mindre rom
  Samsung HW-Q950T er den nyeste toppmodellen, og den skuffer ikke. Denne lydplanken er det krutt i!
  Med sin saftige kontrast og fargestrålende Ambilight-lys, gir Philips OLED805 en virkelig heftig bildeopplevelse.
  OnePlus 8T er et kompromiss. Derfor må man holde tungen rett i munnen hvis man vurderer et kjøp. For de fleste er OnePlus 8T blant de beste mobiltelefonene på markedet, mens forbrukere med spesielle behov bør se etter noe annet.
  Endelig et Wi-Fi 6 meshnettverk som folk flest har råd til. Er det bare å spenne sikkerhetsbeltet og gjøre klar for superhastigheter?
  Dyson Lightcycle Morph er noe helt for seg selv. Den kan det meste, men samarbeider dårlig.
  Hvis du er villig til å gi avkall på Dolby Atmos og DTS:X, finnes det neppe noen bedre lydplanke til prisen, enn Samsung HW-Q66T.
  Det er få lydplanker som klarer å simulere surroundlyd som Sony HT-G700.