: Scandyna Minipod 5.1

Science fiction i hvit plast

Disse høyttalerne låter kanonbra! Lydbildet er stort og fyldig, instrumenter og stemmer gjengis meget naturlig. Enten det er lavmælt musikk eller heseblesende actionfilm som står på menyen, kvitterer høyttalerne overbevisende. Og subwooferen er imponerende. Dette høyttalersystemet fungerer like bra på hjemmekino som på musikk i to og flere kanaler. Fenomenalt!

Lyd & Bilde mener

Naturlig lyd Oppløsning Dynamikk
Utseendet skremmer mange
 • 5.1-høyttalersett
 • 5’’ mellomtonebass
 • 1’’ diskant
 • 10” subwoofer
 • Følsomhet 90 dB
 • 40 Hz–20 kHz (-3 dB)
Vis mer
Vis mindre

Veil.pris 19588 kr

Scandyna lager høyttalere som ikke likner på noen andre. Minipod ser ut som en blanding av et romskip og et sneglehus, med klare referanser mot Michelinmannen. Senterhøyttaleren ser med sine doble basser ut som ansiktet til et romvesen. Formen på kabinettene er imidlertid ikke tilfeldig. De runde, bobleaktige kurvene er inspirert av sneglehusformen på B&Ws opprinnelige Nautilus-høyttaler, og disse sørger for svært lite intern forvrengning og stående bølger. Derfor synes Scandyna faktisk at det ikke er nødvendig med et tjukt kabinett, men har i stedet gått for et relativt tynt et av hvit hardplast!

Subwooferen minner den hvite roboten Eva i Disney-filmen WALL-E, eller kanskje et romskip. Inne i denne skjuler det seg et 10-tommes basselement og en innebygd forsterker på 100 Watt.

Lydkvaliteten
Det er litt overraskende hvor bra disse høyttalerne faktisk låter. Dialogene på Terminator 4 har vesentlig mer fylde og substans enn Infinity, og faktisk også enn Monitor Audio. Oppløsningen er også meget god, lyden fra stemmer er faktisk den mest troverdige og naturlige i testen. Systemet gir et stort og dypt lydbilde med god fylde, og selv ved høyt lydnivå blir det ikke skarpt. Høyttalerne er riktignok av plast, men de låter alt annet enn plastisk! Subwooferen er dessuten kraftig og slår hardt. Den henger med på all action, vi føler faktisk at dette er testens best sub. Vi blir sugd inn i filmen!

Kvinnelige vokalister fra CD låter naturlig, det er like mye detaljer i toppen som hos Infinity og Monitor Audio, og de serveres på en mer naturlig og avslappet måte med Scandyna. Det er som om høyttalerne ikke prøver å låte dynamisk, de bare leverer dynamikken som en selvfølge. Akustisk gitar gjengis dessuten med større kropp enn med noen av de andre i testen.

Hip-hop gjengis med tonalt god bass, som dessuten reagerer kjapt. Det er svært lite farging fra kabinettene, til tross for hva man skulle tro siden de knapt har intern demping. Totalt sett er dette høyttalerne vi foretrekker lydmessig, knepent foran Monitor Audio og Kef.

Konklusjon
Mange vil ikke like utseendet av Minipod-systemet. Vi er skeptiske selv. Men det forandrer ikke det faktum at disse høyttalerne låter kanonbra! Lydbildet er stort og fyldig, instrumenter og stemmer gjengis meget naturlig. Enten det er lavmælt musikk eller heseblesende actionfilm som står på menyen, kvitterer høyttalerne overbevisende. Og subwooferen er imponerende. Dette høyttalersystemet fungerer like bra på hjemmekino som på musikk i to og flere kanaler. Fenomenalt!

Oppsummering
Mye bra for pengene
Ønsker du god og stor lyd fra små høyttalere, må du finne deg i å betale litt. Av de systemene vi her har testet, er det ingen dårlige. Men noen er bedre enn andre. Og dyrere.

Nederst på prisstigen finner vi Infinity Phi 51 og systemet fra Pioneers S-31-serie. Og selv om disse har gode kvaliteter på hver sin måte, må de nok se seg slått av de øvrige i testen. Men om dette er ditt uoverskridelige budsjett, kan du også her glede deg over god lydkvalitet. Infinity har fordel av å være meget lite og kompakt, mens Pioneer med sine to subwoofere gir mer og jevnere bass. Selv om subwooferne nok er litt i tregeste laget for krevende film og musikk.

I toppen kniver Kef, Monitor Audio og Scandyna. Kef KHT3005SE er like bra som vi husket det fra 2008, med tonal helhet og naturlig klangbalanse som sine styrker. Bassen er også meget bra her, den mangler bare litt slagkraft. Høyttalersystemet er også litt tungdrevent, så det må en kraftig forsterker til for at det ikke skal låte flatt. Monitor Audios Radius HD-serie er meget spennende saker, med en elegant design og klar og åpen lyd. Subwooferen her er kanskje den mest slagkraftige i testen, noe som kommer godt med på actionfilm. Litt mer silkemyk oppløsning i overtoneområdet, så kunne anlegget tatt seieren hjem.

I stedet går seieren til Scandyna Minipod 5.1. Den rare designen kan nok avskrekke mange, men de som faller for den, kan glede seg over en lyd i særklasse. Mellomtoneområdet er testens fyldigste, noe som gjør at dialoger og sangstemmer låter stort og naturlig. Det er glimrende oppløsning i tonene, og subwooferen er både kjapp og kontant. Den er omtrent like slagkraftig som Monitor Audio sin, og til sammen synes vi altså at dette systemet er best.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 3 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

  Også i denne testen:

  Pioneer S-31 5.2

  Med to basskasser

  Pioneer-systemet er satt sammen av høyttalere i S-31-serien. Budsjettet tillater to subwoofere, i forsøk på en bedre og jevnere bassrespons.

  Monitor Audio Radius HD 5.1

  Britisk eleganse

  Monitor Audios Radius HD-serie gjengir film og musikk med glimrende klarhet og dynamikk, og subwooferen er kraftig og henger med på moroa. Dialoger og sangstemmer er klokkeklare, og lydbildet omringer oss på imponerende vis. Dette livlige systemet mangler bare litt mer oppløsning for å nå helt til topps.

  Kef KHT 3005SE

  En puritansk klassiker

  Kef KHT3005SE er testet før med godt resultat. Nå er anlegget tilgjengelig i en ”Purist Edition”, som betyr høyglans hvit utførelse. Systemet gjør film- og musikkopplevelsene til en ren nytelse. Men gi høyttalerne bra med forsterkerkraft, det fortjener de.

  Infinity Phi 51

  Lite og lekkert

  Infinity Phi 51 er et snertent, lite høyttalersystem med runde former. Det tar liten plass, og lyden er ganske bra.

  Les også

  En nettverksspesialist og et high-end-lydselskap har sammen laget en smart-høyttaler i hi-fi-kvalitet.
  Lyden fra den enorme V8-eren klarer ikke å overdøve anlegget, som er et selvsagt valg på en BMW.
  Annen utgave av den minste Citation-smarthøyttaleren.
  For prisen av et par støykansellerende hodetelefoner gir Philips Fidelio X3 uendelig mye bedre lyd.

  Aktuelle tilbud

  Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
  Xperia 5 II er ikke bare like bra som Xperia 1 II, den er i flere tilfeller bedre!
  Sony A85 er en jevnt over glimrende OLED-TV med flott bilde og usynlig, men tydelig lyd!
  Denons jubileums-spiller kan ta seg kjærlig av CD-ene dine i mange år fremover. Men strømmingen får en kald skulder.
  Vi spurte, leserne svarte. Med nesten 4500 stemmer er iPhone 11 kåret som vinner av kamerablindtesten.
  Sonus faber Lumina III er det opplagte valg av høyttalere til mindre rom
  Samsung HW-Q950T er den nyeste toppmodellen, og den skuffer ikke. Denne lydplanken er det krutt i!
  Med sin saftige kontrast og fargestrålende Ambilight-lys, gir Philips OLED805 en virkelig heftig bildeopplevelse.
  OnePlus 8T er et kompromiss. Derfor må man holde tungen rett i munnen hvis man vurderer et kjøp. For de fleste er OnePlus 8T blant de beste mobiltelefonene på markedet, mens forbrukere med spesielle behov bør se etter noe annet.
  Endelig et Wi-Fi 6 meshnettverk som folk flest har råd til. Er det bare å spenne sikkerhetsbeltet og gjøre klar for superhastigheter?
  Dyson Lightcycle Morph er noe helt for seg selv. Den kan det meste, men samarbeider dårlig.
  Hvis du er villig til å gi avkall på Dolby Atmos og DTS:X, finnes det neppe noen bedre lydplanke til prisen, enn Samsung HW-Q66T.
  Det er få lydplanker som klarer å simulere surroundlyd som Sony HT-G700.