: Sony Ericsson Hazel

Sony Ericsson Hazel

Dette er en av telefonene som merkelig nok ikke er en touch-mobil. Dette forhindrer ikke at den er et lite kraftsenter med SEs miljøinnretting som et interessant tillegg. Dette er en telefon i GreenHart serien.

Lyd & Bilde mener

Mange gode funksjoner Miljø Enkel å bruke
Ikke 3,5 mm audio
 • Skyvetelefon
 • 2,6 tommers skjerm
 • Ikke Touch
 • Videosamtaler
 • Radio
Vis mer
Vis mindre

Veil.pris 1900 kr

Det betyr at den er produsert i resirkulerbart materiale, og det er jo gode greier i dag. Den likner til forveksling på en del andre modeller vi har sett fra SE i det siste. Nærmere bestemt Elm som kom ut for ikke så lenge siden. Utseendemessig er disse telefonene til forveksling like. Det som skiller Hazel positivt ut er at den har mer eller mindre alt tilgjengelig for deg som vil gjøre det meste med et tastetrykk eller to.

Sosial
Hazel har fått både Facebook, Twitter og funksjoner som MySpace tilgengelig vi såkalte Widgets. Disse får du tilgang til direkte fra Standby-skjermen. Hazel er også en skyvetelefon slik at tastaturet skyves ut under når du trenger det. Foruten funksjonene til Elm har den også fått et frontkamera i tillegg, slik at du kan foreta videosamtaler direkte fra hengekøya.

Selv om Hazel er anvendelig til det meste, er skjermen ganske liten. Kun 2,6 tommer er stilt til din disposisjon, så å bruke den til å se video er en liten utfordring. De fleste vil nok foretrekke en litt større variant til slikt arbeid. Kameraet på sin side fungerer fint. Dette kan utmerket godt brukes til å dokumentere små, artige ferieminner i en fei. Med 5 megapiksler og funksjoner som ansiktsgjenkjenning, geo-merking og smileregistrering for å nevne noe, er den en svært brukbar kameratelefon.

Underholdning
Selv om skjermen er litt liten til video, kan Hazel en hel masse annet, og den gjør dette svært bra. Den er en svært brukbar musikkspiller, selv om vi ikke helt begriper hvorfor SE ikke har en 3,5 mm lydutgang men tvinger deg til å bruke SEs velkjente proprietære grensesnitt. Det er vel snart på tide å begrave dette for godt nå. Dette betyr at den heller ikke har MicroUSB for tilkobling av lader.

Som sagt er det en god musikktelefon, men du vil nok investere i et minnekort for musikken din. Telefonen støtter opp til 16GB. Den støtter også A2DP, så har du et Bluetooth stereo headset, kan dette fint brukes sammen med telefonen. Radio er nesten en selvfølge i en SE-telefon, så også her. I tillegg har den GPS. Mer interessant er at den også støtter DLNA. Dette betyr at du kan kommunisere med musikk du har liggende på en datamaskin uten å måtte overføre filer til telefonen først.

Konklusjon
Dette er kort sagt en god telefon. Den er ganske avansert, men er en tradisjonell telefon som ikke har touch. Dette er faktisk ikke noe du savner plagsomt mye. Den kan det meste og er en helt grei underholdningstelefon til en hyggelig pris. Den har alle de viktig tingene som Wi-Fi, GPS, Turbo 3G, radio, musikkspiller og gode sosiale funksjoner. Kort sagt en god telefon.

PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Lyd & Bilde,
se våre abonnementstilbud her .
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

  Også i denne testen:

  Creative Zen X-Fi2

  Liten pakke med god lyd

  Creative er en av produsentene som har vært lengst i denne bransjen. Selskapet og produktene er kanskje ikke like langt fremme i media som de var bare for noen år siden. Dette betyr imidlertid ikke at selskapet ikke lager glimrende produkter fremdeles.

  Sony Walkman A845

  Syltynn kvalitet

  Selv om Sony Ericsson pumper ut telefoner med avanserte musikkfunksjoner, fortsetter moderselskapet med sine Walkman musikkspillere. Denne modellen er kun 7 mm tykk, og det er virkelig ikke mye.

  HTC Desire

  Pur nytelse

  Her er testen fjerde operativsystem, Android. Mobilen har mye til felles med Googles Nexus One, men denne er langt bedre på mange måter. La oss også si det med en gang, dette er testens desidert beste telefon.

  Nokia X6

  Ikke alt for imponerende

  Dette skal være Nokias flaggskip innenfor underholdningssegmentet. Derfor stiller vi også ganske store krav. Dette blir i liten grad oppfylt av denne modellen. Det er grunn til å kunne forvente mer fra våre finske naboer.

  HTC HD Mini

  En bitteliten kraftkar

  Her er det touch som gjelder. Selv om den har fått navnet mini, er den ikke så veldig liten. Den kjører faktisk Windows, noe som ikke er så veldig vanlig om dagen. Telefoner som kjører Windows Mobile blir stadig færre.

  Les også

  Premium-lydplanken LG SN8YG har det du trenger av utstyr, og lydmessig har LG skjerpet seg. Men hva pokker har de tenkt på med appen?
  Marantz nyeste CD-spiller er også en nettverkspiller, og en nettradio, og en DAC, og en forforsterker, og en….
  Det var en gang at Apples MacBook Air var det helt naturlige valget hvis man skulle ha en rimelig og ultraslank bærbar maskin. Er det fortsatt tilfellet?
  Marantz Model 30 er en praktfull forsterker for både øyne og ører, og kvaliteten går utenpå det meste.

  Aktuelle tilbud

  Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
  En nettverksspesialist og et high-end-lydselskap har sammen laget en smart-høyttaler i hi-fi-kvalitet.
  Lyden fra den enorme V8-eren klarer ikke å overdøve anlegget, som er et selvsagt valg på en BMW.
  Annen utgave av den minste Citation-smarthøyttaleren.
  For prisen av et par støykansellerende hodetelefoner gir Philips Fidelio X3 uendelig mye bedre lyd.
  Xperia 5 II er ikke bare like bra som Xperia 1 II, den er i flere tilfeller bedre!
  Sony A85 er en jevnt over glimrende OLED-TV med flott bilde og usynlig, men tydelig lyd!
  Denons jubileums-spiller kan ta seg kjærlig av CD-ene dine i mange år fremover. Men strømmingen får en kald skulder.
  Vi spurte, leserne svarte. Med nesten 4500 stemmer er iPhone 11 kåret som vinner av kamerablindtesten.
  Sonus faber Lumina III er det opplagte valg av høyttalere til mindre rom
  Samsung HW-Q950T er den nyeste toppmodellen, og den skuffer ikke. Denne lydplanken er det krutt i!
  Med sin saftige kontrast og fargestrålende Ambilight-lys, gir Philips OLED805 en virkelig heftig bildeopplevelse.
  OnePlus 8T er et kompromiss. Derfor må man holde tungen rett i munnen hvis man vurderer et kjøp. For de fleste er OnePlus 8T blant de beste mobiltelefonene på markedet, mens forbrukere med spesielle behov bør se etter noe annet.