Search
Generic filters

: HTC Desire

Pur nytelse

Her er testen fjerde operativsystem, Android. Mobilen har mye til felles med Googles Nexus One, men denne er langt bedre på mange måter. La oss også si det med en gang, dette er testens desidert beste telefon.

Lyd & Bilde mener

Stor og god skjerm Godt bruker- grensesnitt
Litt svak i sollys Svak batterikapasitet
  • 3,7 tommers skjerm
  • Android 2.1
  • Kapasitiv skjerm
  • 5 megapiksels kamera
Vis mer
Vis mindre

Veil.pris 3900 kr

Riktignok er den også den dyreste, men det er definitivt verdt pengene. Størrelsesmessig er den på nivå med iPhone selv om den er litt tykkere. Samtidig er den også litt smalere.

Skjerm
Denne er helt sentral i en touch-telefon. HTC benytter en 3,7 tommers stor Oled-variant som er ekstremt klar og tydelig. Den håndterer sollys bedre enn HD Mini, men helt bra er det fremdeles ikke. Den store fordelen er størrelsen. Når vi kommer opp til 3,7 tommer fungerer skjermen mye bedre som touch-skjerm, og selv med undertegnedes pølsefingre fungerer det hele svært så tilfredsstillende. HTC har lagt stor vekt på at manøvrering og generell bruk skal bli så enkelt og effektivt som mulig. Dette har de også i stor grad lykkes med. Du må laste ned norsk tastatur for å få de skandinaviske tegnene. Dette er selvfølgelig gratis men fører til at tastaturet blir litt trangere.

Kamera
Det 5 megapiksels kameraet tar greie nok bilder. Noen erstatning for et skikkelig kamera bli det selvfølgelig ikke, men du vil kunne glede deg over mange gode feriebilder hvis du ikke forlanger ypperste kvalitet.  Litt overraskende er det at Desire ikke har et sekundær kamera i front for videosamtaler. Desire støtter også de kjente sosiale mediene som Facebook, Twitter etc. Dette håndteres ved hjelp av FriendStream som fungerer noe på samme måte som Sony Ericsson X10s Timescape.

Underholdning
Desire håndterer musikk godt. Det vil si at den ikke har noen problemer med spillelister og generell manøvrering. Det vi gjerne skulle sett var at den hadde muligheter for er å justere lydbildet litt bedre. Her må du nøye deg med standardinnstillinger, og det fungerer ikke like godt på alle typer musikk. Likevel skal det nevnes at dette er bra saker.  Film er også bra, men den håndterer ikke alle filformater uten at du foretar deg noe. Vi er litt skuffet over at du faktisk må betale for å få støtte for DivX og Xvid. når du først har gjort dette, fungerer den store skjermen godt til video. Det er også en bokleser i telefonen. Du kan laste ned bøker fra Android Markets, men hvorfor man skulle ville lese en bok på en 3,7 tommer skjerm er ikke noe jeg forstår. Da blir en helt analog bok langt å foretrekke.  Det er selvfølgelig radio i telefonen, og den kan også håndtere bilder på en god måte. Det å se bilder på denne skjermen er en direkte god opplevelse. Den støtter også Bluetooth A2DP. GPS er også noe telefonen kan skilte med. Vi skulle gjerne sett at den var utstyrt med et noe mer avansert program enn Google Maps. Her skal det komme forbedringer, og vi venter i spenning på at dette blir bedre. Det vil heve nivået ytterligere.

Konklusjon
Vi kan ikke beskrive alt i denne telefonen på såpass liten plass, men dette er en meget god telefon som i mange tilfeller ligger på et høyere nivå enn de andre i testen. Den er riktignok dyrere, men er verdt pengene. Vi er ikke spesielt begeistret for øreproppene som følger med, og det kunne vært mer minne enn kortet på 4GB. Du kan riktignok kjøpe ditt eget opp til 32GB, men litt mer enn de medfølgende hadde ikke vært å forakte. Telefonen har kraft og hastighet nok til å håndtere det meste, og på dette området er den uten tvil i en egen liga. Skulle vi satt fingeren på noe vesentlig, måtte det være batterikapasiteten. Du kommer fort i en situasjon der laderen ikke bør være spesielt langt unna. En lading om dagen må du nok regne med hvis du bruker telefonen moderat aktivt. Dette er i tillegg til å være en underholdende telefon også en telefon som vil passe godt som et lite lommekontor. den har mange funksjoner som vil virke tiltalende på mer profesjonelle brukere.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
Logg inn for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 3 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev.
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.