: Verdens minste

Itrio HD-W100W

Itrio har imponerende tilkoblingsmuligheter og finnesser, og med den lengste rekkevidden i testen, ble den en klar vinner!

Lyd & Bilde mener

Rekkevidde Tilkoblinger Formatomforming Kildevalg, LAN og trådløs overføring
Sokkel
• itrio HD-W100W
• Støtter HDMI 1.3
• Overføringsfrekvenser: 5GHz
• Støtter 1080p i 24/30 Hz og 1080i i 60Hz
• LAN og trådløs overføring
Vis mer
Vis mindre

Veil.pris 4900 kr

Itrio påstår å være verdens minste FullHD videosender. Itrio imponerer med sine tilkoblingsmuligheter. 2 HDMI, analog PC inngang og scartkontakt gjør at man kan overføre alle sine nye og gamle kilder til tv nummer 2. Og det geniale er at itrio omformer signalene tilkoblet senderen til den utgangen man har valgt på mottakeren. For eksempel har man koblet til en PC på senderen, kan man se PC-bildet på tv-en via HDMI utgangen. Genialt! Lydkilden kan også velges uavhengig på samme måte. Skifte mellom kildene tar ca 15 sekunder, og dette skyldes kryptering av trafikken og en hel del protokollmessige prosedyrer (HDCP) som skal godkjennes før innholdet kan sendes over luften. Men itrio har enda mer, og bry også på fjernkontroll-forlenger funksjonalitet. Denne er litt begrenset siden man ikke har en egen løs IR-mottakerdiode på mottakerdelen. Man må da kunne fysisk se fronten for at det skal virke. IR-senderen på sendeenheten har også kun én utstrålingsdiode slik at det kan være vanskelig å nå flere kilder samtidig. Andre har løst dette bedre ved å ha flere dioder på samme ledning.

Vanvittig rekkevidde!
Rekkevidden er oppgitt til hele 40 meter, noe som er mulig siden itrio bruker n-standarden for trådløs nettverk med MIMO teknologi som forbedrer stabiliteten. Vi klarte ikke å drepe signalet i vårt testhus, og selv med 2 vegger og en etasje imellom, spilte ”Layer cake” filmen klokkerent på plasmaen i stua. Ikke en feil å se i bildet! Skulle man likevel oppleve rekkevidde problemer har itrio også innebygd LAN mulighet. Ved å trekke en nettverkskabel mellom sender og mottaker vil man kunne sende stabilt over lengre avstander. 

Konklusjon
Med den absolutt beste rekkevidden og flest innganger og muligheter har vi ingen problemer med å utrope itrio til testens suverene vinner. Prisen er også svært hyggelig i forhold til mange andre på markedet. Brukervennligheten er på topp når den i tillegg kan omforme lyd og bildesignaler etter hvilke inn og utganger man har valgt. Man kan også velge mellom trådløs eller LAN overføring. Genialt produkt for de med ulike kilder!

 

Konklusjon:

Skal man kun sende signaler fra sin eksisterende HDTV mottaker til en annen tv er kan det faktisk være billigere å installere en tilleggs tv-mottaker. TV-selskapene tilbyr slike bokser og et programkort for en rimelig penge. Det vil gi bedre fleksibilitet ved at man kan se på begge tv-ene og velge kanaler uavhengig. Men har man en loft- eller kjellerstue, og ønsker å distribuere flere kilder til den tv-en, kan en HD-sender være løsningen.

Flere utgifter…
Det første vi merket oss i denne testen er mangelen på ”loopthrough” -funksjonalitet (gjennomsløyfing) på alle senderenhetene. Det betyr at man må investere i kostbare splittere for hver kilde man skal koble til senderen hvis man fortsatt skal ha tv nummer 1 innkoblet. I tillegg kommer flere HDMI kabler, behov for flere stikkontakter osv osv… Et alternativ vil kunne være å bruke en moderne hjemmekino receiver til å veksle mellom de ulike kildene. De har som oftest 2 HDMI utganger, som vil løse splitter problematikken. Ulempen er selvsagt at receiveren må stå på for å gjøre denne jobben…

Ulik funksjonalitet
Prisen hadde merkelig nok ingenting med funksjonaliteten på de ulike produktene, og det var faktisk en av de rimeligste i testen som hadde flest tilkoblinger og best brukervennlighet. Syvio og Altona er begge først og fremst HD-forflyttere. Syvio hadde den beste fjernkontroll forlengeren, der 3 IR-sendere kunne plasseres slik at de dekker flere kilder effektivt. Atlona har IR-mulighet, men dette koster ekstra. Itrio leverer dette med, men med kun 1 IR-sender, så står det ikke i stil til de mange inngangene den kan brukes med. Løsningen vil være å skaffe en ledning lik Syvio sin som har samme kontakt. Funksjonen der itrio lar en velge kilde og utgangsformat uavhengig er utrolig brukervennlig, og drar kraftig opp brukervennligheten.

Klar vinner
Så fort testenhetene lå på bordet og ble oppkoblet var egentlig aldri noen tvil om hvem som komme til å vinne denne testen. Med så gode tilkoblingsmuligheter, vanvittig rekkevidde, og glimrende brukervennlighet er itrio vår suverene vinner. Den har alt vi må ha på et slikt produkt, og med både trådløs og LAN overføring, er man sikret gode resultater. Med en prislapp på hyggelige kr 4900 blir denne vanskelig å slå!

 

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 3 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

  Også i denne testen:

  Dyr proffutgave

  Atlona AT-WHD200

  Atlona er best kjent for sine gode proffløsninger for videodistribusjon. WHD200 er et frieri til et kresent hjemmekinomarked der kvalitet er prioritert.

  Enkel HD-sender

  Syvio HWE0401

  HWE0401 fra Syvio har 2 HDMI innganger og to komponentinnganger som i praksis betyr at det er mulig å koble til fire HD-kilder!

  Les også

  Det var en gang at Apples MacBook Air var det helt naturlige valget hvis man skulle ha en rimelig og ultraslank bærbar maskin. Er det fortsatt tilfellet?
  Marantz Model 30 er en praktfull forsterker for både øyne og ører, og kvaliteten går utenpå det meste.
  En nettverksspesialist og et high-end-lydselskap har sammen laget en smart-høyttaler i hi-fi-kvalitet.
  Lyden fra den enorme V8-eren klarer ikke å overdøve anlegget, som er et selvsagt valg på en BMW.

  Aktuelle tilbud

  Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
  Annen utgave av den minste Citation-smarthøyttaleren.
  For prisen av et par støykansellerende hodetelefoner gir Philips Fidelio X3 uendelig mye bedre lyd.
  Xperia 5 II er ikke bare like bra som Xperia 1 II, den er i flere tilfeller bedre!
  Sony A85 er en jevnt over glimrende OLED-TV med flott bilde og usynlig, men tydelig lyd!
  Denons jubileums-spiller kan ta seg kjærlig av CD-ene dine i mange år fremover. Men strømmingen får en kald skulder.
  Vi spurte, leserne svarte. Med nesten 4500 stemmer er iPhone 11 kåret som vinner av kamerablindtesten.
  Sonus faber Lumina III er det opplagte valg av høyttalere til mindre rom
  Samsung HW-Q950T er den nyeste toppmodellen, og den skuffer ikke. Denne lydplanken er det krutt i!
  Med sin saftige kontrast og fargestrålende Ambilight-lys, gir Philips OLED805 en virkelig heftig bildeopplevelse.
  OnePlus 8T er et kompromiss. Derfor må man holde tungen rett i munnen hvis man vurderer et kjøp. For de fleste er OnePlus 8T blant de beste mobiltelefonene på markedet, mens forbrukere med spesielle behov bør se etter noe annet.
  Endelig et Wi-Fi 6 meshnettverk som folk flest har råd til. Er det bare å spenne sikkerhetsbeltet og gjøre klar for superhastigheter?
  Dyson Lightcycle Morph er noe helt for seg selv. Den kan det meste, men samarbeider dårlig.