: Dyr proffutgave

Atlona AT-WHD200

Atlona er best kjent for sine gode proffløsninger for videodistribusjon. WHD200 er et frieri til et kresent hjemmekinomarked der kvalitet er prioritert.

Lyd & Bilde mener

Stabil overføring
Ingen kompositt/ RGB mulighet Rekkevidde Ingen fjernkontroll Pris
• Atlona AT-WHD200
• Støtter HDMI 1.2
• Overføringsfrekvenser:
3,1 – 4,8GHz
• Støtter 1080p i 24/30 Hz
og 1080i i 60Hz
• Chipset: Ukjent
Vis mer
Vis mindre

Veil.pris 6000 kr

I likhet med modellen fra Syvio registrerer vi 2 HDMI innganger og komponentmulighet. Det er klart at HWD200 først og fremst er myntet på å flytte HD-innhold. Den vil imidlertid fungere med alle vanlige videoformater fra 480i og oppover slik at man kan teoretisk også bruke denne med en DVD-opptaker med HDMI utgang. Men uten kompositt eller RGB mulighet på denne modellen har man eliminert muligheten for en rekke eldre kilder som DVD spillere digitale TV-mottakere.

Rimelig design
Atlona har dessverre viket fra sine typiske metallkabinetter i proffverdenen og valgt en langt rimeligere plastløsning for innkapsling av sender og mottaker. Den virker ikke fullt så billig som Syvio, men vi blir litt mistenksom. Atlona har faktisk en fjernkontroll-forlenger mulighet, men disse er utrolig nok ekstrautstyr som ikke følger med! Mottakeren som monteres i nærheten av tv nummer 2 har heller ikke nøkkelhullsspor under slik at den ikke kan henges på veggen, skjult bak tv-en. Ventilasjonen av kabinettet skjer kun via slissene i bunnen, så husk for guds skyld å montere på de selvklebende bena slik at elektronikken får kjøling. Radiodelen i sender/mottaker er av god kvalitet, og vi opplevde ikke noe nevneverdige problemer. Atlona lover 10 meters rekkevidde med fri sikt, og selv med en lettvegg eller to i veien klarer den fint 5-6 meter. Den auto-detekterer også inngangene slik at den aktive kilden alltid velges. Det er bra siden man ikke har noen knapper eller fjernkontroll for å velge inngang manuelt! Man må da huske å slå av de kildene man ikke skal se på.

Konklusjon
Prisen er litt vel stiv for denne modellen fra Atlona, og vi ser ikke helt hvor man kan forsvare den i forhold til de rimeligere modellene i testen. Den mangler også manuell mulighet og støtte for analoge kilder i tillegg til at fjernkontroll-forlenger ledningene er ekstrautstyr. Inn og utganger er noe spesielt plassert på siden av kabinettene, noe som gir mer rotete tilkobling av kabler enn om de hadde vært på baksiden. Gode overføringsprestasjoner redder den fra avgrunnen, men dyrt er ikke alltid best…

 

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 3 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

  Også i denne testen:

  Verdens minste

  Itrio HD-W100W

  Itrio har imponerende tilkoblingsmuligheter og finnesser, og med den lengste rekkevidden i testen, ble den en klar vinner!

  Enkel HD-sender

  Syvio HWE0401

  HWE0401 fra Syvio har 2 HDMI innganger og to komponentinnganger som i praksis betyr at det er mulig å koble til fire HD-kilder!

  Les også

  Huaweis første hi-fi-høyttaler imponerer. Ikke rart, når det er Devialet som står for lyden.
  *Oppdatert med video* Mercedes EQC byr på en støysvak, silkemyk og ultra-komfortabel kjøreopplevelse. Det eneste som bryter stillheten, er det saftige lydanlegget fra Burmester!
  Premium-lydplanken LG SN8YG har det du trenger av utstyr, og lydmessig har LG skjerpet seg. Men hva pokker har de tenkt på med appen?
  Marantz nyeste CD-spiller er også en nettverkspiller, og en nettradio, og en DAC, og en forforsterker, og en….

  Aktuelle tilbud

  Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
  Det var en gang at Apples MacBook Air var det helt naturlige valget hvis man skulle ha en rimelig og ultraslank bærbar maskin. Er det fortsatt tilfellet?
  Marantz Model 30 er en praktfull forsterker for både øyne og ører, og kvaliteten går utenpå det meste.
  En nettverksspesialist og et high-end-lydselskap har sammen laget en smart-høyttaler i hi-fi-kvalitet.
  Lyden fra den enorme V8-eren klarer ikke å overdøve anlegget, som er et selvsagt valg på en BMW.
  Annen utgave av den minste Citation-smarthøyttaleren.
  For prisen av et par støykansellerende hodetelefoner gir Philips Fidelio X3 uendelig mye bedre lyd.
  Xperia 5 II er ikke bare like bra som Xperia 1 II, den er i flere tilfeller bedre!
  Sony A85 er en jevnt over glimrende OLED-TV med flott bilde og usynlig, men tydelig lyd!
  Denons jubileums-spiller kan ta seg kjærlig av CD-ene dine i mange år fremover. Men strømmingen får en kald skulder.
  Vi spurte, leserne svarte. Med nesten 4500 stemmer er iPhone 11 kåret som vinner av kamerablindtesten.
  Sonus faber Lumina III er det opplagte valg av høyttalere til mindre rom
  Samsung HW-Q950T er den nyeste toppmodellen, og den skuffer ikke. Denne lydplanken er det krutt i!