Search
Generic filters

: Samlet konklusjon

To subwoofere gir mer for pengene

Disse to høyttalersystemene har det til felles at de begge har to subwoofere, som vi anser som en stor fordel. Prisen er litt ulik, og gjør at utgangspunktet for vurdering er litt annerledes. Likevel stikker den ene pakka seg frem som et bedre kjøp.

Jamo S 606 HCS 6 + ekstra SUB250

Klar tale
Jamo-pakka har en meget tydelig og fremtredende mellomtonegjengivelse, som ikke minst gagner dialoger på film og sangstemmer. Stemmene står godt ut av senterhøyttaleren, mens det er godt grep på lydbildet. Et meget godt høyttalersystem, uten særlige problemer med kabinettresonans grunnet stive kabinetter, til tross for lav pris. Systemet låter også bra på musikk.

Man klarer seg greit med én Jamo-sub, men da er det lett å høre hvor den er plassert. Det er dessuten begrenset med slagkraft i bare én. Med to blir det markant bedre, bassgjengivelsen er langt stødigere og integreres bedre i lydbildet.

Den største svakheten slik vi anser det, er at diskanten kan være noe aggressiv, og dypbassområdet blir litt slankt i forhold til verstingene. Tenk på dette når du velger receiver, kanskje bør en fra Yamaha, Denon eller Harman/Kardon vurderes.

XTZ 99 WMT, 99 WMT Center og 2 x W12 S

Raffinert autoritet
Det er nesten utrolig hva man får av høyttalere for 13 000 kroner i dag. XTZ-høyttalerne ser mye dyrere ut enn de er, og når man hører lyden fra dem, er det nesten utrolig. Den rungende dypbassen graver seg inn i kroppen og rister løs i sofaen. Samtidig er diskantgjengivelsen luftig og fin, slik at lydbildet er meget luftig oppover, og dialoger og sangstemmer artikuleres tydelig.

Bassen er noe vulgær og overstadig varm, noe som gjør at en kontrabass fort kan låte unaturlig og påtatt stor. Dette kan justeres med de medfølgende bassportputene.

XTZ-systemet låter meget bra enten det er film eller musikk som skal spilles. Det kan hende noen finner mellomtonen litt for tilbakelent og forsiktig, at man føler at man skyves litt lenger bak i lydbildet. I så fall bør du kanskje vurdere en nøytralt klingende receiver, kanskje en Pioneer eller Onkyo.

Vi synes totalt sett at denne høyttalerpakka slår alt vi har hørt til denne prisen noensinne!

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

  Også i denne testen:

  XTZ surround-høyttalersystem

  Massiv kraftpakke

  De svarte, pianolakkerte stativhøyttalerne fra XTZ hjelpes av to store subwoofere med hver sin 12-tommer. En høyttalerpakke som tar stor plass, men som kan være vel verdt det.

  Jamo surround-høyttalersystem

  Kjapp i svingene

  Jamo-pakka har to store fronthøyttalere og opprinnelig én subwoofer. Men en ekstra sub gjør totalopplevelsen bedre, og fremdeles er prisen under 10 000 kroner.

  Les også

  Denons jubileums-spiller kan ta seg kjærlig av CD-ene dine i mange år fremover. Men strømmingen får en kald skulder.
  Vi spurte, leserne svarte. Med nesten 4500 stemmer er iPhone 11 kåret som vinner av kamerablindtesten.
  Sonus faber Lumina III er det opplagte valg av høyttalere til mindre rom
  Samsung HW-Q950T er den nyeste toppmodellen, og den skuffer ikke. Denne lydplanken er det krutt i!

  Aktuelle tilbud

  Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
  Med sin saftige kontrast og fargestrålende Ambilight-lys, gir Philips OLED805 en virkelig heftig bildeopplevelse.
  OnePlus 8T er et kompromiss. Derfor må man holde tungen rett i munnen hvis man vurderer et kjøp. For de fleste er OnePlus 8T blant de beste mobiltelefonene på markedet, mens forbrukere med spesielle behov bør se etter noe annet.
  Endelig et Wi-Fi 6 meshnettverk som folk flest har råd til. Er det bare å spenne sikkerhetsbeltet og gjøre klar for superhastigheter?
  Dyson Lightcycle Morph er noe helt for seg selv. Den kan det meste, men samarbeider dårlig.
  Hvis du er villig til å gi avkall på Dolby Atmos og DTS:X, finnes det neppe noen bedre lydplanke til prisen, enn Samsung HW-Q66T.
  Det er få lydplanker som klarer å simulere surroundlyd som Sony HT-G700.
  TCL C815 byr på flott bildekvalitet og flust med smarte finesser til en fornuftig pris. Her får du til og med glimrende lyd!
  Endelig en interiørvennlig subwoofer som gir skikkelig fysisk bass! Ja, det koster, men betaler tilbake i form av nydelige basstoner på musikk og heftige basseffekter på film. Fra et slankt format som du kan henge på veggen.
  Denon feirer sin egen 110-års fødselsdag med en forsterker der det er jobbet ekstra med den gode lyden.
  Det er sjelden jeg har blitt forbanna over et produkt. Spesielt et så brukervennlig et som Google Nest Audio.
  TCL Ray-Danz TS9030 benytter smarte akustiske løsninger fremfor avansert DSP, for å simulere surroundlyd.
  De ser nydelige ut, men det er ikke bare det kosmetiske som er tiltalende med B&W 702 S2 Signature.