Search
Generic filters

: HP Photosmart Pro B8850

Genial løsning

Etter å ha sett utskriftene fra HP-skriveren, skulle vi ønske at flere hadde kopiert HPs geniale løsning.

Lyd & Bilde mener

Høy utskriftskvalitet Store blekkpatroner Integrert fargekalibrator Romslig papirkassett Gunstig pris
Trege utskrifter
 • HP Photosmart Pro B8850
 • Vivera Professional pigmentblekk
 • 8 x 28 ml blekkpatroner
 • A3+ papirformat, maks 0,7 mm tykt
 • 4800 x 1200 dpi oppløsning
Vis mer
Vis mindre

Veil.pris 4599 kr

Fotoskriveren ligner nesten HPs B9180 på en prikk. Det er fordi B8850 er basert på B9180, og deler samme teknikk og chassis, men denne er uten ethernett-tilkobling, tegnrute med info og muligheten til å klemme inn 1,3 mm tykk papirkvalitet. Her får du plass til maks 0,7 mm. Resten er det samme, stor frontkassett med plass til opptil 200 ark i A3-format, arkmating bak for tykkere papir, og det mest geniale: kalibrering.

Kalibrering
På B8850 kalibrerer man første gang man setter opp skriveren, for å optimalisere fargegjengivelsen. Prosessen kan ta mellom 15 og 30 minutter, er vår erfaring. Senere kalibrerer man når man bytter en av de 28 ml store patronene med pigmentert blekk. Eller når programvaren forteller at kalibrering er nødvendig. Når man legger kalibreringsarkene i skuffen, starter man kalibreringsprosessen i programvaren. Da leser en innebygget sensor av resultatet fra de åtte fargene som skrives på papiret av skriveren, akkurat som en skanner, og korrigerer for avvik.

200 års holdbarhet
Blekkpatronene bruker HPs Vivera-blekkteknologi, som skal gi en holdbarhet på mer enn 200 år på tilpasset papir, ifølge Wilhelm Research. De åtte fargene fordeles via fire skrivehoder som sitter på sleden inni skriveren. Skrivehodene har 1056 dyser, og en oppløsning på 4800 x 1200 punkter per tomme. De 8 blekkpatronene er fordelt på to sorte, en for matt og en for halvblankt og blankt papir, lys grå, cyan, magenta, gul, lys magenta og lys cyan.

Når man installerer programvaren HP Printer Utility, dukker det også opp en plug-in for Photoshop-brukere, som gir direkte tilgang til utskriftsparametere fra Photoshop 7, CS eller CS2. Der velger man kalibreringer og ICC-profler (fargeprofiler), papirtyper og størrelser. Skriveren kan skrive ut kantløst opp til A3+-størrelse, opptil 330 x 482 mm, og man kan legge til andre papirtyper og ICC-profiler i programvaren. Denne funksjonaliteten er integrert i Adobe Photoshop CS3 og CS4.

Fargekvalitet
Ingen av disse to skriverne er lynraske. Vår standard testplansje i A3 tok 7 minutter og 30 sekunder å skrive ut i høyeste fargekvalitet. Men så er egentlig hastighet ikke like viktig for alle. Arkmatingen på B8850 er forbedret og kassetten og arkmaterne på B8850 er av mye høyere kvalitet enn vi er vant med fra HP-skrivere.Den selvkalibrerende skriveren leverer noe av den beste utskriftskvaliteten vi har sett på fargeutskrifter. I hvert fall den beste til prisen. Landskapsbilder dufter nesten av sjø og grønne vekster. Man kan nesten kan høre fuglekvitter i det fjerne, og hudtoner er nesten perfekt gjengitt på HPs eget semimatte papir. På blankt papir forsterkes primærfargene lite grann, men da kan overmetting som ser ut som bronsering av de mørkeste feltene bli synlig på papiret.

Sort-hvitt
Mens farge- og kontrastgraderingene på testutskriftene er noe av det beste vi har sett i denne prisklassen, har ikke sort-hvitt den samme hakeslipp-faktoren. Bevares, det er meget bra, men HP-skriveren leverer ikke optimal S/HV-kvalitet selv om den kalibrerer seg selv. Den mangler litt på oppløsningen og detaljgjengivelsen, ikke bare sammenlignet med Epson R1900 eller R2880, men også sammenlignet med utskriftene fra HPs egen B9180.Hvis man velger å skrive ut kun med sort og grått, blir resultatet bedre, og da er B8850 nesten på høyde med sort-hvitt fra Epson R2880. Da øker kontrasten i mellomtoner, og bildet ser skarpere ut med flere detaljer. Uten at det skjemmes av fargestikk.

Konklusjon
HP B8850 er en av de beste fotoskriverne for A3-media. Gunstig pris og høyt funksjonsnivå, kombinert med en fargekvalitet som ikke står tilbake for noe, gjør dette til et fenomenalt verktøy for en ambisiøs fotograf. Sort-hvitt-utskriftene er helt i toppklasse hvis fotografen tar over styringen og tilpasser utskriftene, og med de store blekkpatronene og skriverens integrerte kalibrering, er det mulig å arbeide effektivt og få høy fotokvalitet, selv om skriveren ikke er noen racer på utskrifter i full størrelse. HP B8850 er et veldig godt kjøp til prisen, og en av de beste skriverne med A3-format.

 

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 3 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Marius


Siste artikler:

Kommenter

Legg igjen en kommentar

  Også i denne testen:

  Epson Stylus Photo R2880

  Sort-hvitt-kongen

  Ingen skrivere klarer alt, men Epsons kommer skremmende nært.

  Les også

  Denons jubileums-spiller kan ta seg kjærlig av CD-ene dine i mange år fremover. Men strømmingen får en kald skulder.
  Vi spurte, leserne svarte. Med nesten 4500 stemmer er iPhone 11 kåret som vinner av kamerablindtesten.
  Sonus faber Lumina III er det opplagte valg av høyttalere til mindre rom
  Samsung HW-Q950T er den nyeste toppmodellen, og den skuffer ikke. Denne lydplanken er det krutt i!

  Aktuelle tilbud

  Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
  Med sin saftige kontrast og fargestrålende Ambilight-lys, gir Philips OLED805 en virkelig heftig bildeopplevelse.
  OnePlus 8T er et kompromiss. Derfor må man holde tungen rett i munnen hvis man vurderer et kjøp. For de fleste er OnePlus 8T blant de beste mobiltelefonene på markedet, mens forbrukere med spesielle behov bør se etter noe annet.
  Endelig et Wi-Fi 6 meshnettverk som folk flest har råd til. Er det bare å spenne sikkerhetsbeltet og gjøre klar for superhastigheter?
  Dyson Lightcycle Morph er noe helt for seg selv. Den kan det meste, men samarbeider dårlig.
  Hvis du er villig til å gi avkall på Dolby Atmos og DTS:X, finnes det neppe noen bedre lydplanke til prisen, enn Samsung HW-Q66T.
  Det er få lydplanker som klarer å simulere surroundlyd som Sony HT-G700.
  TCL C815 byr på flott bildekvalitet og flust med smarte finesser til en fornuftig pris. Her får du til og med glimrende lyd!
  Endelig en interiørvennlig subwoofer som gir skikkelig fysisk bass! Ja, det koster, men betaler tilbake i form av nydelige basstoner på musikk og heftige basseffekter på film. Fra et slankt format som du kan henge på veggen.
  Denon feirer sin egen 110-års fødselsdag med en forsterker der det er jobbet ekstra med den gode lyden.
  Det er sjelden jeg har blitt forbanna over et produkt. Spesielt et så brukervennlig et som Google Nest Audio.
  TCL Ray-Danz TS9030 benytter smarte akustiske løsninger fremfor avansert DSP, for å simulere surroundlyd.
  De ser nydelige ut, men det er ikke bare det kosmetiske som er tiltalende med B&W 702 S2 Signature.