Search
Generic filters

: Sony BD-S760

Fullspekket toppmodell

Sony har alltid hevdet seg i tetsjiktet med sine Blu-ray-spillere. Den nye toppmodellen BDP-S760 byr på flere avanserte finesser til en meget konkurransedyktig pris.

Lyd & Bilde mener

Rask i oppstart Brukervennlig Trådløs streaming
Ingenting
 • BD-J-profil 2.0
 • 7.1 analog ut
 • Ethernet-tilkobling
 • HDMI 1.3, 1080p/24
 • USB-inngang
Vis mer
Vis mindre

Veil.pris 5000 kr

Sony-spilleren er meget kompakt og gir ikke helt det samme massive inntrykket som tungvekteren fra Philips. Derimot har Sony en litt mer påkostet fjernkontroll med baklys til de viktigste navigeringsknappene. De som allerede eier en PlayStation 3 eller en Sony Bravia-tv av senere årgang, vil nok umiddelbart dra kjensel på menysystemet til BDP-S760, som er identisk med det grafiske brukergrensesnittet til PS3. Navigasjon og valg i menyer skjer på en meget intuitiv måte, og betjeningen er lett å bli fortrolig med.

Hurtigoppstart
Sony påberoper seg svært rask oppstart med denne spilleren. Det skal angivelig ta kun 6 sekunder fra standby til skuffen er åpen og klar til å legge inn plata. For å aktivere hurtigstartmodusen må du slå av strømsparefunksjonen til spilleren, slik at vifta kan fortsette å snurre en stund etter at spilleren er satt i standby. Og ganske riktig bruker spilleren da kun fattige 6,3 sekunder (gjennomsnittsmåling med stoppeklokke) på å åpne seg. Det er kun halvparten av tiden Philips BDP9500 bruker på samme operasjon. Philips er imidlertid raskere til å lese platene, og går derfor forbi Sony sammenlagt.

Bildekvalitet
Det bør ikke komme som noen overraskelse at BDP-S760 gir svært bra bilde fra Blu-ray-filmer, og den gjør svært lite feil under avspilling av referansefilmer som Gran Torino og Dark Knight. Helt på nivå med Philips sin utfordrer er den likevel ikke. Sony har valgt en hårfint mørkere bildeestetikk enn Philips, som resulterer i et generelt dusere bilde med litt mindre fokus på detaljer. Forskjellen er langt fra dramatisk, men tydelig under direkte sammenligning. På DVD er løpet langt tettere, og i noen tilfeller opplevde vi faktisk at Sony-spilleren ga det beste DVD-bildet, takket være svært effektiv støyreduksjon.

Sony har i likhet med Philips utstyrt spilleren med forskjellige bildeinnstillinger, og byr på enda flere individuelle justeringsmuligheter i forhold til BDP9500. Vi opplevde likevel ikke disse som spesielt virkningsfulle, og ingen av bildejusteringene resulterte i merkbart bedre bildekvalitet. På DVD er historien litt annerledes. Her kommer Sonys støyfjerning virkelig til sin rett og gir et veldig glatt, men skarpt bilde som er fritt for sjenerende støysegmenter.

Lyd
BDP-S760 har alle de vanlige tilkoblingsmulighetene for lyd på plass, i tillegg til litt ekstra godsaker. I motsetning til Philips får du her trådløs nettverksstreaming (WLAN/DLNA) som innebærer at spilleren kan spille av musikk, bilder og video fra pc-er og nettverksservere uten å måtte bruke ethernet-ledning. Så fort du har logget deg på hjemmenettverket blir alt delt innhold lett tilgjengelig via Sonys grafiske brukergrensesnitt Xrossmedia Bar. BDP-S760 støtter den siste overføringsstandarden 802.11n som innebærer meget raske bitrater.

Konklusjon
Sony har åpenbart vært nøye med detaljene på denne toppmodellen. BDP-S760 er meget rask i oppstart og har et svært intuitivt menysystem. Bildekvaliteten fra Blu-ray og DVD er meget god, og muligheten for trådløst nettverk og streaming gjør at denne spilleren skiller seg ut i mengden. BDP-S760 får derfor en klar anbefaling!

PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Lyd & Bilde,
se våre abonnementstilbud her .
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Marius


Siste artikler:

Kommenter

Legg igjen en kommentar

  Også i denne testen:

  Philips BD-P9500

  Kjapp kinosjef

  Philips har markert seg som en av de fremste produsentene av Blu-ray-spillere i mellomprissjiktet. Med toppmodellen BDP9500 henvender de seg til det mer kresne hjemmekinopublikummet.

  Les også

  Denons jubileums-spiller kan ta seg kjærlig av CD-ene dine i mange år fremover. Men strømmingen får en kald skulder.
  Vi spurte, leserne svarte. Med nesten 4500 stemmer er iPhone 11 kåret som vinner av kamerablindtesten.
  Sonus faber Lumina III er det opplagte valg av høyttalere til mindre rom
  Samsung HW-Q950T er den nyeste toppmodellen, og den skuffer ikke. Denne lydplanken er det krutt i!

  Aktuelle tilbud

  Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
  Med sin saftige kontrast og fargestrålende Ambilight-lys, gir Philips OLED805 en virkelig heftig bildeopplevelse.
  OnePlus 8T er et kompromiss. Derfor må man holde tungen rett i munnen hvis man vurderer et kjøp. For de fleste er OnePlus 8T blant de beste mobiltelefonene på markedet, mens forbrukere med spesielle behov bør se etter noe annet.
  Endelig et Wi-Fi 6 meshnettverk som folk flest har råd til. Er det bare å spenne sikkerhetsbeltet og gjøre klar for superhastigheter?
  Dyson Lightcycle Morph er noe helt for seg selv. Den kan det meste, men samarbeider dårlig.
  Hvis du er villig til å gi avkall på Dolby Atmos og DTS:X, finnes det neppe noen bedre lydplanke til prisen, enn Samsung HW-Q66T.
  Det er få lydplanker som klarer å simulere surroundlyd som Sony HT-G700.
  TCL C815 byr på flott bildekvalitet og flust med smarte finesser til en fornuftig pris. Her får du til og med glimrende lyd!
  Endelig en interiørvennlig subwoofer som gir skikkelig fysisk bass! Ja, det koster, men betaler tilbake i form av nydelige basstoner på musikk og heftige basseffekter på film. Fra et slankt format som du kan henge på veggen.
  Denon feirer sin egen 110-års fødselsdag med en forsterker der det er jobbet ekstra med den gode lyden.
  Det er sjelden jeg har blitt forbanna over et produkt. Spesielt et så brukervennlig et som Google Nest Audio.
  TCL Ray-Danz TS9030 benytter smarte akustiske løsninger fremfor avansert DSP, for å simulere surroundlyd.
  De ser nydelige ut, men det er ikke bare det kosmetiske som er tiltalende med B&W 702 S2 Signature.