: Philips BD-P9500

Kjapp kinosjef

Philips har markert seg som en av de fremste produsentene av Blu-ray-spillere i mellomprissjiktet. Med toppmodellen BDP9500 henvender de seg til det mer kresne hjemmekinopublikummet.

Lyd & Bilde mener

Meget hurtig i bruk Briljant bildekvalitet Tekstflyttingsfunksjon
Fjernkontroll mangler baklys
 • BD-J-profil 2.0
 • 7.1 analog ut
 • Ethernet-tilkobling
 • HDMI 1.3, 1080p/24
 • USB-inngang
Vis mer
Vis mindre

Veil.pris 5000 kr

Toppmodellen fra Philips gir skikkelig inntrykk av kvalitet når vi pakker den opp. Spilleren veier litt mer enn budsjettvariantene og utstråler kvalitet med sine børstede overflater og solide chassis. Formgivningen er også smakfull etter vår mening, muligens med unntak av det obligatoriske blå lyset. Gledelig nok er det også lagt ved en 1,5 meter lang HDMI-kabel av god kvalitet i esken. Fjernkontrollen er på sin side nokså enkel, og mangler baklys til knappene.

Philips-spilleren byr på god brukervennlighet, først og fremst ved å være svært hurtig i alle operasjoner den gjør. Oppstart fra standby og lasting av Blu-ray-platene skjer på rekordtid. Men BDP9500 utmerker seg også ved å være veldig rask når du ønsker å bytte spor eller spole. I praksis er det ingen forsinkelse på fjernkontrollkommandoene man gjør, slik tilfellet fortsatt er med mange Blu-ray-spillere.

Bildekvalitet
Philips-spilleren kommer utstyrt med en topp moderne videoprosessor (Qdeo Kyoto 2) som sørger for at både Blu-ray- og DVD-filmer skal vises fra sin beste side. Bildet fra BDP9500 holder da også svært høy klasse, og kommer tett på vår referanse i toppklassen, den noe dyrere Denon DBP-2010.

De storslåtte IMAX-filmede sekvensene i Batman-filmen Dark Knight kommer virkelig til sin rett med BDP9500. Scenen når Joker-banden raner mafiabanken i begynnelsen av filmen gjengis krystallklart, og med svært glatte bevegelser. Men også de litt tettere og mer usminkede filmene, som Clint Eastwoods ”Gran Torino” får en ekstrem skarphet og dybde over seg. Kvaliteten på DVD-avspilling er også helt upåklagelig. Oppskalering og deinterlacing skjer uten dramatikk, og Philips-spilleren har en meget effektiv støyreduksjon.

BDP9500 byr også på flere forhåndsprogrammerte bildeinnstillinger som Optimal, Documentary, Animation og Internet Video. Ekstra kjekk er muligheten til å flytte undertekstene opp og ned – en uvurderlig finesse som er beregnet på dem med et 2,35:1-lerret hjemme, eller Philips sin Cinema 21:9-flatskjerm.

Lyd
Den enkleste og mest effektive måten å bruke BDP9500 i et surroundanlegg, er å koble den rett til en receiver som tar seg av dekoding av HD-lyden. De fleste som kjøper BDP9500 vil nok velge denne metoden, men de som har en surroundreceiver uten HD-lyd kan også benytte spillerens analoge 7.1-utganger.

Konklusjon
Philips BDP9500 er en meget velbygget og velutstyrt spiller til en fornuftig pris. Her får du ikke bare briljante bilder fra Blu-ray og DVD, spilleren er dessuten meget rask og komfortabel å bruke, og byr på flere kjekke funksjoner. De som betaler merkostnaden i forhold til lillebror BDP7500, får en spiller med seriøs byggekvalitet. BDP9500 passer med andre ord midt i blinken for de prisbevisste hjemmekinoentusiastene.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 3 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

  Også i denne testen:

  Sony BD-S760

  Fullspekket toppmodell

  Sony har alltid hevdet seg i tetsjiktet med sine Blu-ray-spillere. Den nye toppmodellen BDP-S760 byr på flere avanserte finesser til en meget konkurransedyktig pris.

  Les også

  Premium-lydplanken LG SN8YG har det du trenger av utstyr, og lydmessig har LG skjerpet seg. Men hva pokker har de tenkt på med appen?
  Marantz nyeste CD-spiller er også en nettverkspiller, og en nettradio, og en DAC, og en forforsterker, og en….
  Det var en gang at Apples MacBook Air var det helt naturlige valget hvis man skulle ha en rimelig og ultraslank bærbar maskin. Er det fortsatt tilfellet?
  Marantz Model 30 er en praktfull forsterker for både øyne og ører, og kvaliteten går utenpå det meste.

  Aktuelle tilbud

  Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
  En nettverksspesialist og et high-end-lydselskap har sammen laget en smart-høyttaler i hi-fi-kvalitet.
  Lyden fra den enorme V8-eren klarer ikke å overdøve anlegget, som er et selvsagt valg på en BMW.
  Annen utgave av den minste Citation-smarthøyttaleren.
  For prisen av et par støykansellerende hodetelefoner gir Philips Fidelio X3 uendelig mye bedre lyd.
  Xperia 5 II er ikke bare like bra som Xperia 1 II, den er i flere tilfeller bedre!
  Sony A85 er en jevnt over glimrende OLED-TV med flott bilde og usynlig, men tydelig lyd!
  Denons jubileums-spiller kan ta seg kjærlig av CD-ene dine i mange år fremover. Men strømmingen får en kald skulder.
  Vi spurte, leserne svarte. Med nesten 4500 stemmer er iPhone 11 kåret som vinner av kamerablindtesten.
  Sonus faber Lumina III er det opplagte valg av høyttalere til mindre rom
  Samsung HW-Q950T er den nyeste toppmodellen, og den skuffer ikke. Denne lydplanken er det krutt i!
  Med sin saftige kontrast og fargestrålende Ambilight-lys, gir Philips OLED805 en virkelig heftig bildeopplevelse.
  OnePlus 8T er et kompromiss. Derfor må man holde tungen rett i munnen hvis man vurderer et kjøp. For de fleste er OnePlus 8T blant de beste mobiltelefonene på markedet, mens forbrukere med spesielle behov bør se etter noe annet.