Search
Generic filters

: Panasonic DMC-FT2

Ny tøffing

Fjorårets vinner er tilbake, og er mer robust, smartere og raskere enn noensinne.

Lyd & Bilde mener

Tøff Høy bildekvalitet Utmerket automatikk
Små knapper Kjedelige sceneinnstillinger

I fjorårets test var Panasonics kamera på langt nær like tøft som Olympus’. I år har den ikke bare matchet den gamle modellen, men også innhentet den nye. Ikke bare like stort dypdykk og fallhøyde, men like høy oppløsning og nesten like bra zoom. Til tross for at også dette er i metall, blir det ikke like glatt, og grepet blir dermed bedre – spesielt dersom man bruker silikontrekket. Bak luken i bunnen skjuler det seg et SD-minnekort og et batteri som holder til 360 bilder. På siden sitter en multifunksjonskontakt og HDMI for tv-tilkobling. Kameraet kan fås i gult, lyseblått, oransje eller sølv.

Brukervennlighet
Sceneinnstillingene handler mye om ulike typer motiver i mørket, eller om å få personer til å se bedre ut, inkludert å gjøre dem slankere. Man kan til og med få hjelp til å komponere sammen bilder i panoramafotografier. Det kompletteres av et par stykker for artistiske fotografier, men er jevnt over ikke like imponerende som hos visse andre kameraer. Totalt finnes det 26 sceneinnstillinger å velge mellom. Mer uvanlig er det at man kan bruke mange av dem når man filmer. Man kan også zoome i filmmodus, noe som ikke er vanlig. Oppstart, fokusering og tid mellom bildene går relativt kjapt. Panasonic har gått i samme fella som alle de andre, og har for små knapper som sitter for tett. Dette er jo kameraer som skal brukes i ekstreme situasjoner – da må det ikke være for puslete. Derimot er det de eneste som lykkes med å få motivvalgsrattet vanntett – og det er faktisk praktisk! Både strand- og snøvalgene finnes også som hurtigvalg. Utløseren stikker opp og er riflet slik at man finner den med fingeren. Hurtigmenyen inneholder ikke alltid de innstillingene man vil endre på, men det er enkelt å gå inn i den vanlige menyen.

Bildekvaliteten
Ingen av de andre kameraene vant flere delmomenter enn Panasonic. Det har bra vidvinkel og har den mest lyssterke optikken av alle kameraene. Det er derfor ikke overraskende at det briljerer i mørke situasjoner med minimalt støy opp til 800 ISO. Også undervannsbildene ble meget bra. Fargegjengivelsen er utmerket, og vi har ingen større klager på hvitbalansen og fant nesten ikke kromatisk aberrasjon. Den eneste svakheten er skarpheten i full zoom. Filmmodusen er utmerket med HD-film i det effektive AVCHD Lite-formatet.

Konklusjon
Til tross for at Panasonic vant forrige test, har de ikke ligget på latsiden og har faktisk utbedret de fleste av klagemomentene våre. Denne modellen produserer betydelig bedre bilder i dårlig belysning og under vann. Som en velkommen bonus har det også blitt raskere og den allerede utmerkede filmmodusen har fått zoom. Man har til og med matchet den forrige mesteren når det gjelder robusthet. FT2 er et kamera som er lett å bruke for tøffe forhold og som lykkes i å ta bra bilder i de fleste situasjoner.

PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Lyd & Bilde,
se våre abonnementstilbud her .
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

  Også i denne testen:

  Casio Exilim EX-G1

  Kul på utsiden

  Ekstrem design og lekre funksjoner er vel og bra, men bildekvaliteten henger dessverre ikke med i svingene.

  Fujifilm XP10

  Fargerikt mageplask

  Et solid kamera i glade fager til en god pris, men bildekvaliteten er like dårlig som vi hadde mistanke om.

  Olympus Mju Tough 8010

  Som en panservogn

  Mju Tough står imot alt, og skyter gode bilder, men det tar tid å lade om.

  Pentax Optio W90

  Grepsvennlig og billig

  Optio gjør det meste bra og har ingen store svakheter. Og til en god pris.

  Samsung WP10

  Vanntett til lavpris

  Hvis de eneste kravene er lav pris og at kameraet er vanntett, gjør WP10 jobben.

  Les også

  TAG Heuer Connected er mer enn en smart treningsklokke, den er også et pent armbåndsur.
  JBL melder seg inn i ANC-hodetelefonenes toppklasse med en hodetelefon som er artig å lytte til og fjerner støyen effektivt.
  Panasonics toppmodell er en godbit for de virkelig kresne TV-entusiastene: HZ2000 gir superlekre bilder i vaskeekte studiokvalitet!
  HP Sprocket Select har absolutt ingen nytteverdi. Og den mobile fotoprinteren leverer faktisk halvdårlige bilder. Likevel er den ganske fantastisk.

  Aktuelle tilbud

  Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
  Etter en tur i Honda e virker det meste annet gammeldags.
  Asus ZenBook 14 UMA425 er en lekker og stilfull maskin som vil være perfekt til studier eller som arbeidslaptop på farten.
  Shure Aonic 50 har kanskje den beste lyden vi har hørt blant støydempende hodetelefoner.
  Nikons rimeligste fullformat Z-kamera er best i klassen på ett område, men har noen mangler og koster for mye.
  Samsungs toppmodell Q950TS byr på rålekker design, knivskarp bildekvalitet og imponerende lyd – men det koster!
  Asus har rykket helt opp i high-end-klassen med en tungvektsmobil som kan konkurrere på lik linje med de beste på markedet. Er dette Asus sitt øyeblikk?
  Her er testen av Canon EOS R5, det første kameraet med 8K-video. Et tveegget sverd, viser det seg.
  Acer ConceptD CP7 er en fantastisk skjerm på alle måter. Men det er ikke alle funksjoner du trenger.
  Elipsons Legacy-høyttalere både ser ut og låter dyrere enn de er. Hvis du bryr deg mer om nobel eksklusivitet enn tung rock.
  Mercedes EQC byr på en støysvak, silkemyk og ultra-komfortabel kjøreopplevelse. Det eneste som bryter stillheten, er det saftige lydanlegget fra Burmester!
  Den velspillende Pro-Ject X2 er platespilleren man skal velge i denne prisklassen.
  Vera Audio smeller sannheten i hodet på deg med en murstein – eller to.