Search
Generic filters

: Casio Exilim EX-G1

Kul på utsiden

Ekstrem design og lekre funksjoner er vel og bra, men bildekvaliteten henger dessverre ikke med i svingene.

Lyd & Bilde mener

Solid Bra til YouTube Kule funksjoner
Halvdårlig bildekvalitet Bare 3 x zoom Dårlig bildestabilisering

Med den tøffe utformingen regner vi med at dette kameraet er rettet mot ungdommer og sportsutøvere. Kameraet kommer i rødt eller svart. Med sine 20 millimeter er kameraet tynnest i testen, noe som gjør at man lett får det ned i lommen. Man får likevel ganske godt grep på kameraet, og ringen rundt linsen gjør at man ikke legger fingeren i veien. Luken som skjuler minnekortet og USB-tilkoblingen åpnes med et ratt, og virker solid. Det eneste vi har å utsette, er at kameraet tar mikro SD-kort i stedet for vanlige SD-kort slik at man må bruke en adapter til datamaskinen.

Brukervennlighet
En praktisk funksjon er sceneinnstillingen YouTube der man spiller inn videoer i riktig format og oppløsning for filmtjenesten. Den medfølgende programvaren gjør det enkelt å laste opp videoene på nettet. Sceneinnstillingen Dynamic Photo er også kul. Den gjør at du for eksempel kan klippe ut et menneske fra motivet og sette det inn mot en annen bakgrunn. Som å ha Photoshop i kameraet – bare enklere. Andre finesser er ansikts- og smilegjenkjenning, samt en makeupfunksjon som jevner ut og gjør huden penere. Totalt finnes det 20 motivprogrammer.

Brukervennligheten er ok, men ikke fantastisk. Knappene er små og sitter tett. Har man store fingre eller forsøker å bruke det med hansker, vil man få problemer. Dette er jo tross alt et kamera man kan bruke i skibakken. Menyene er likevel ok, og det er bra at man selv kan velge hvilke innstillinger som skal vises i hurtigmenyen. Kameraet starter relativt raskt, og man kan umiddelbart knipse første bilde. Derimot må man vente litt mellom hvert bilde.

Bildekvaliteten
Hvitbalansen er godkjent og fargegjengivelsen er heller ikke så ille. Derimot oppstår det en del forvrengninger av bildene i vidvinkel. Ikke for at man får spesielt mye vidvinkel med middels imponerende 38 mm. Det gir problemer under vann, spesielt siden det pares med middelmådig ytelse i dårlig belysning. Over 400 ISO smelter detaljene ut og det oppstår støy i bildene. Optikken er dessuten ikke spesielt skarp. Motlys er imidlertid en ordentlig akilleshæl, og vi noterte mer brytningsfeil enn normalt. Filmene blir ok til bruk på nettet, men er dessverre ikke høyoppløste.

Konklusjon
EX-G1 er et stylet kamera for tøff bruk som oppfyller alle krav til et slikt kamera. Det er relativt lett å bruke, men knappene er vel små og sitter for tett. Dessverre virker det som om mesteparten av pengene gikk til det tøffe skallet, for kameraer på innsiden imponerer ikke. Halvdårlig vidvinkel og middels ytelse i dårlig belysning, gir dårlige undervannsbilder. På land ble vi heller ikke imponert av resultatet. Bildene er ganske enkelt ikke verdt prisen.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 3 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Marius


Siste artikler:

Kommenter

Legg igjen en kommentar

  Også i denne testen:

  Fujifilm XP10

  Fargerikt mageplask

  Et solid kamera i glade fager til en god pris, men bildekvaliteten er like dårlig som vi hadde mistanke om.

  Olympus Mju Tough 8010

  Som en panservogn

  Mju Tough står imot alt, og skyter gode bilder, men det tar tid å lade om.

  Panasonic DMC-FT2

  Ny tøffing

  Fjorårets vinner er tilbake, og er mer robust, smartere og raskere enn noensinne.

  Pentax Optio W90

  Grepsvennlig og billig

  Optio gjør det meste bra og har ingen store svakheter. Og til en god pris.

  Samsung WP10

  Vanntett til lavpris

  Hvis de eneste kravene er lav pris og at kameraet er vanntett, gjør WP10 jobben.

  Les også

  Denons jubileums-spiller kan ta seg kjærlig av CD-ene dine i mange år fremover. Men strømmingen får en kald skulder.
  Vi spurte, leserne svarte. Med nesten 4500 stemmer er iPhone 11 kåret som vinner av kamerablindtesten.
  Sonus faber Lumina III er det opplagte valg av høyttalere til mindre rom
  Samsung HW-Q950T er den nyeste toppmodellen, og den skuffer ikke. Denne lydplanken er det krutt i!

  Aktuelle tilbud

  Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
  Med sin saftige kontrast og fargestrålende Ambilight-lys, gir Philips OLED805 en virkelig heftig bildeopplevelse.
  OnePlus 8T er et kompromiss. Derfor må man holde tungen rett i munnen hvis man vurderer et kjøp. For de fleste er OnePlus 8T blant de beste mobiltelefonene på markedet, mens forbrukere med spesielle behov bør se etter noe annet.
  Endelig et Wi-Fi 6 meshnettverk som folk flest har råd til. Er det bare å spenne sikkerhetsbeltet og gjøre klar for superhastigheter?
  Dyson Lightcycle Morph er noe helt for seg selv. Den kan det meste, men samarbeider dårlig.
  Hvis du er villig til å gi avkall på Dolby Atmos og DTS:X, finnes det neppe noen bedre lydplanke til prisen, enn Samsung HW-Q66T.
  Det er få lydplanker som klarer å simulere surroundlyd som Sony HT-G700.
  TCL C815 byr på flott bildekvalitet og flust med smarte finesser til en fornuftig pris. Her får du til og med glimrende lyd!
  Endelig en interiørvennlig subwoofer som gir skikkelig fysisk bass! Ja, det koster, men betaler tilbake i form av nydelige basstoner på musikk og heftige basseffekter på film. Fra et slankt format som du kan henge på veggen.
  Denon feirer sin egen 110-års fødselsdag med en forsterker der det er jobbet ekstra med den gode lyden.
  Det er sjelden jeg har blitt forbanna over et produkt. Spesielt et så brukervennlig et som Google Nest Audio.
  TCL Ray-Danz TS9030 benytter smarte akustiske løsninger fremfor avansert DSP, for å simulere surroundlyd.
  De ser nydelige ut, men det er ikke bare det kosmetiske som er tiltalende med B&W 702 S2 Signature.