TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
L&B JULEKALENDER 2022
Nyhet

YouTube Shorts kommer til TV-skjermen

Nå kan du snart se de vertikale videosnuttene i YouTube-appen til smart TV.

forfatter
Publisert 09.11.22 - 07:00

Korte videosnutter slik vi kjenner det fra Snapchat, TikTok og andre plattformer har blitt utrolig populære, og YouTube kaller sin egen variant #shorts: Disse har hittil kun vært tilgjengelig via YouTube-appen til mobil og nettlesere, men nå lanseres den også i TV-optimalisert format. Det kunngjorde selskapet tirsdag via et blogginnlegg.

Dette innebærer at du snart vil kunne se de vertikale videosnuttene via YouTube-appen til Android TV, Google TV og andre Smart-TV-er.

Youtube Shorts-videoene vil fortsatt være vertikale (såkalt portrettmodus), men tar i bruk TV-skjermens bredde til å gi ekstra informasjon og navigeringsmuligheter. Se eksempel i videoen under:

YouTubes produktsjef Neal Mohan sier i bloggen:

Selv om dette kan virke som et naturlig neste skritt, har det blitt lagt ned utrolig mye omtanke og omsorg for å bringe denne vertikale mobil-opplevelsen til den store skjermen. Før denne utgivelsen var det ingen praktisk måte for seerne å se vertikale videoer i liggende retning. Nå kan du spille av vertikale klipp i et rent format, med hvite kanter som bruker den bredere skjermens ekstra plass til å inkludere informasjon om videoen, inkludert tittel, lydformat, profil og liker/misliker-ikoner.

Tilgjengelighet

YouTube melder at Shorts-funksjonaliteten vil rulles ut på TV-modeller (2019 og nyere) og på nyere spillkonsoller i de kommende ukene.

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Nå kan du laste ned FIFA-appen Gladnyhet til fotballfans med Android og Google TV Nå er den offisielle FIFA-appen, FIFA+, tilgjengelig for nedlasting.
OLED pluss Ambilight = større innlevelse! Philips er tilbake med nok en fargesprakende OLED-TV: Med saftig kontrast og Ambilight er det duket for en nydelig bildeopplevelse.
YouTube går vertikalt på TV-skjermen Nå kan du snart se de vertikale videosnuttene i YouTube-appen til smart TV.
Den største TV-en vi noen gang har testet Glem 85” - nå er det 98” som gjelder dersom du vil ha den største TV-en i gata! TCL 98C735 er et gedigent beist av en TV, og bildekvaliteten overrasker.
Samsung TV-eier? Da bør du lese dette! Apple TV-appen til Samsung TV strømmer nå utvalgt innhold i det åpne HDR10+ formatet – som et alternativ til Dolby Vision.
MiniLED gir bedre kontrast Sony har oppgradert en av sine beste LCD-skjermer med et finmasket MiniLED-baklys. Det gir imponerende presis kontrast og lysstyrke, men det er fortsatt rom for forbedring…
Følg Lyd & Bilde