Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

YouTube Shorts kommer til TV-skjermen

Nå kan du snart se de vertikale videosnuttene i YouTube-appen til smart TV.

Skrevet av / 09.11.22 - 07:00
YouTube Shorts kommer til TV-skjermen

Korte videosnutter slik vi kjenner det fra Snapchat, TikTok og andre plattformer har blitt utrolig populære, og YouTube kaller sin egen variant #shorts: Disse har hittil kun vært tilgjengelig via YouTube-appen til mobil og nettlesere, men nå lanseres den også i TV-optimalisert format. Det kunngjorde selskapet tirsdag via et blogginnlegg.

Dette innebærer at du snart vil kunne se de vertikale videosnuttene via YouTube-appen til Android TV, Google TV og andre Smart-TV-er.

Youtube Shorts-videoene vil fortsatt være vertikale (såkalt portrettmodus), men tar i bruk TV-skjermens bredde til å gi ekstra informasjon og navigeringsmuligheter. Se eksempel i videoen under:

YouTubes produktsjef Neal Mohan sier i bloggen:

Selv om dette kan virke som et naturlig neste skritt, har det blitt lagt ned utrolig mye omtanke og omsorg for å bringe denne vertikale mobil-opplevelsen til den store skjermen. Før denne utgivelsen var det ingen praktisk måte for seerne å se vertikale videoer i liggende retning. Nå kan du spille av vertikale klipp i et rent format, med hvite kanter som bruker den bredere skjermens ekstra plass til å inkludere informasjon om videoen, inkludert tittel, lydformat, profil og liker/misliker-ikoner.

Tilgjengelighet

YouTube melder at Shorts-funksjonaliteten vil rulles ut på TV-modeller (2019 og nyere) og på nyere spillkonsoller i de kommende ukene.

 

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Tilbud i samarbeid med vår kommersielle partner Prisjakt.no

Ekte kino med high-end lydplanke

En liten lydrevolusjon

Den beste budsjettstrømmeren

Scroll to Top