Search
Generic filters

Verdens billigste 4K-TV!

Det ukjente merket Seiki lanserer en 39-tommers TV med Ultra HD-oppløsning, til litt over 4.000 kroner!

39-tommers LCD-TV-en ved navn Seiki SE39UY04 har fire ganger så høy oppløsning som 1080p HD-skjermene, og er lansert på det amerikanske markedet til bare 699 dollar. Med dagens kurs er det rundt 4.200 kroner, altså langt billigere enn hundretusenkroners-TV-ene fra de store merkenavnene.

For å få prisen ned til dette nivået har Seiki kastet både 3D og Smart TV-funksjon over bord. Dette fordi Seiki mener folk flest bare vil lene seg tilbake i sofaen og se på TV, ”uten noe tulliball”.

God bildekvalitet?
Produsenten selv mener selvsagt at bildekvaliteten er meget god. Ettersom produktet ennå ikke finnes på nettsiden deres, er det vanskelig å finne veldig mye informasjon om den. For eksempel om den har LED-kantlys eller om det er den mer gammeldags LCD-varianten.

Men ser man på storebroren, 50-tommeren SE50UY04, som koster 1.500 dollar, altså ca 9.000 kroner – også latterlig lite – så har denne LED-kantlys. Det samme har deres 39-tommers TV med vanlig HD-oppløsning, SE39FY09. Vi vil derfor gjette på at 4K-varianten har LED.

4K er ingen garanti
Men Ultra HD-oppløsning er ingen garanti for et godt bilde. For det første finnes det ikke 4K-materiale å se på i dag. Det betyr at man er prisgitt 1080p HD-oppløsning og lavere, og bildekvaliteten avgjøres blant annet av hvor godt TV-en oppskalerer dette bildet. Det trengs prosessorkraft for at bildet ikke skal bryte opp under bevegelser, som er enda viktigere enn selve panelet.

Mer dataskjerm enn TV?
Så kan man så spørre seg: Hva skal man med Ultra HD-oppløsning på en 39 tommers skjerm? Sitter du tre-fire meter unna, trengs minimum 60 tommer for at det skal være noe poeng med en oppløsning utover vanlig 1080p HD.

Tanken som slår meg er som dataskjerm. 39 tommer er meget stort fra en meter unna, og den ekstra skjermflaten og langt høyere oppløsningen i forhold til den typiske 17-20-tommers skjermen man normalt har på desktopen gir en langt større oversikt når man har flere programmer og vinduer oppe om gangen. Video- og bildebehandling kan også dra stor nytte av den ekstra oppløsningen.

Dette forutsetter at skjermen er bra. Om Seikis skjerm duger til dette, vet vi ikke. Det vi vet er imidlertid at den kun støtter 4K-signaler over HDMI, mens VGA-inngangen støtter maksimalt 1080p. Hvis din PCs HDMI-kontakt ikke støtter 4K-oppløsning, og den har en DisplayPort- eller Thunderbolt-utgang, kan det hende du kan komme rundt problemet med en adapter.

Ikke full fargedybde
Siden HDMI 2.0-standarden ikke ennå er lansert, som er nødvendig for 4K-overføring med full 10-bit fargedybde og 50-60 bilder i sekundet, er det vanlig HDMI 1.4 kontakter som sitter bakpå TV-en. Denne standarden skal likevel kunne overføre 4K med 8-bits fargedybde og maksimalt 30 bilder i sekundet. 8-bit er standarden for Blu-ray, så det kan love bra for skarpe og fargesprakende bilder. Om andre kvaliteter enn ren oppløsning også er på plass.

Selv om Seiki SE39UY04 nok ikke vil bli en bestselger på markedet, kan den være med å starte en priskrig for å få de mer kjente merkene til å gå ned i pris på sine Ultra HD-TV-er raskere enn de hadde ønsket.

Seiki føres blant annet av Amazon.com, og nevnte modell skal lanseres i slutten av juni.

Amazon sender ikke TV-er til Europa, for å omgå dette kan for eksempel pakkeservice fra JetCarrier benyttes.

Ønsker du en større TV, finnes 50-tommeren her.

Til høsten planlegges en 65-tommer!

seiki.com

7 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Les også

I tillegg til Elite 85t slipper Jabra aktiv støydemping til den eksisterende Elite 75t.
I dag slipper Netflix traileren til sin første norske originalfilm: Kadaver.
Med Netatmo Smart Videoringeklokke ser du hvem som ringer på og kan snakke med dem fra hvor som helst.
Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.
Snart kommer nok en svensk originalserie fra strømmegiganten.
SteelSeries Arctis 9 er et trådløst hodesett med surroundlyd, som funker til både PC og PlayStation-konsollene.
Kompakt high-end med nok krefter.
En nærmere kikk på både innsiden og utsiden av de nye Xbox-ene.
GoPro Hero9 Black har 5K video, enda bedre videostabilisering – og endelig selfie-skjerm.
30. oktober slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Og prisene blir relativt hyggelige.
Vidvinkelzoom og lyssterk 50mm til Nikon Z.
Med to nye iPads viste Apple ved gårsdagens lansering at verdens mest populære nettbrett, som har ti-års jubileum i år, er kommet for at bli.
Nå måler den også oksygennivået i blodet ditt.

Nå kan du laste ned Disney+

Disneys nye streamingtjeneste er omsider tilgjengelig
for nedlasting på en rekke plattformer. Her finner du den! 
Les mer her >>
close-link