Nyhet

Velutstyrt TV til hyggelig pris

TCL ønsker med TV-en P715 å kombinere ytelse med teknologi og en minimalistisk design.

Skrevet av / 06.07.20 - 15:14
Velutstyrt TV til hyggelig pris

Den nye TCL P715 har «en elegant, minimalistisk design med ultraslank profil i børstet metall». Smartfunksjoner er på plass via Android TV 9.0. Den nyeste Android-versjonen har blitt kvikkere og mer TV-vennlig, med rask tilgang til både direktesendte TV-kanaler og apper som YouTube og Netflix. Det er også lettere å hoppe mellom ulike typer innhold og fortsatte der man slapp.

Stemmestyring

Stemmestyring via Google Assistant er mulig, eller alternativt Amazon Alexa. Der hvor noen løser dette med mikrofon i fjernkontrollen, sitter den her i selve TV-en. Slik at du kan bruke stemmen, selv om du midlertid har rotet bort fjernkontrollen.

Fordi TV-en bruker Android operativsystem, kan den enkelt inngå i et smarthjem basert på Google Home / Nest.

HDR

TV-en støtter HDR-formatene HDR10 og HLG, og har en funksjon kalt Smart HDR, som forsøker på best mulig vis å oppkonvertere bilder av standard dynamikkområde til HDR.

TV-en kan også oppskalere vanlige HD-sendinger til 4K. Med P715 bruker TCL en algoritme hvor den oppskalerer ut ifra informasjonen som finnes i bildet. Dette i motsetning til high-end-TV-er av nyeste type, som benytter deep learning, en form for kunstig intelligens, til å regne seg frem til den manglende informasjonen basert på kunnskap den får av å studere en bildebank på flere tusen ultraoppløste bilder.

Innebygd Chromecast gjør at du kan strømme trådløs video fra mobil eller datamaskin til TV-en, og med fjernkontroll-appen T-Cast kan TV-en styres med mobilen.

Ikke eARC eller HDMI 2.1

TCL skilter med Dolby Audio, men ikke et ord om Atmos via lydreturen. Som vi tolker dithen at den ikke har eARC. Og da selvsagt heller ikke HDMI 2.1, som uansett kun er viktig på TV-er med enten 8K oppløsning eller 4K med 120 Hz bildefrekvens. Noe som ikke gjelder for denne TV-en.

Spesifikasjoner i korte trekk – TCL P715

 • 4K HDR
 • Smart HDR
 • Mikrodimming
 • Smart TV med nyeste Android OS (9.0)
 • Stemmestyring
 • Dolby Audio
 • 4K-oppskalering
 • TCL T-cast
 • Minimalistisk fullskjermdesign med ramme i børstet metall

 

Tilgjengelighet og priser

TCL P715 er tilgjengelig nå, i følgende størrelser:

43″  4 990 kr

55″  5 990 kr

60″  6 990 kr

65″  9 990 kr

75″  14 990 kr

tcl.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

3 hendelser på “Velutstyrt TV til hyggelig pris”

 1. Mye informasjon dere mangler her. Har den feks hdmi 2.1, hva er inputlagen på denne? Har den en egen low inputlag modus som feks LG og Samsung har?

  1. Geir Gråbein Nordby

   Hei! HDMI 2.1 har den garantert ikke, heller ikke eARC – da ville det stått. Det med input lag kommer vi tilbake til om/når vi tester den. Denne saken er basert på nyhetsmelding fra produsenten, og er ingen test.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Mer sofistikert kunst til The Frame

Her er høstens nye TV-modeller fra Philips

Ny Playstation-app til Android TV

Thomson på IFA: Viste gjennomsiktig OLED

Storskjerm med gaming mode

Store, sterke og lynraske TV-er fra Hisense

Scroll to Top