Samsung 85" UHD S9:

Samsung er snart klar med sin elleville 85-tommers UHD-TV, og prisen blir stiv. Veldig stiv.
Annonse
Annonse
forfatter

Etter årevis med prispress og skvisede marginer på flatskjermer, håper TV-produsentene at de kjempestore UHD-TVene skal være med å heve bunnlinjen. Ultra-HD skjermene har ikke bare høyere oppløsning enn vanlige TV-er, men også langt høyere pris.

P1000575r

Som et bevis på denne trenden har LG og Sony begge lansert hver sin 84″ UHD TV-er til rundt 130-180.000 kroner. Nå er Samsung på banen, og prislappen på deres nye 85-tommer er ikke noe for sarte sjeler den heller: Hele 40.000 euro, eller om lag 300.000 kroner, skal modellen koste når den kommer på markedet i april 2013. Det gjør Samsung-skjermen til en av verdens dyreste TV-er i kommersielt salg, bare slått av noen høyt bevingede Bang & Olufsen TV-er.

85S9000

Med en oppløsning på 3840 x 2160 piksler byr Samsung-skjermen på hele 8 millioner piksler, eller fire ganger så mye som en ordinær Full HD skjerm (1920 x 1080). Skjermen er kant-LED basert, med Samsungs egen Micro Dimming teknikk for best mulig kontrast og svartnivå.

Annonse

S9 koster nesten det dobbelte av sine nærmeste Ultra-HD konkurrenter, og da får du en TV med 1″ større skjermdiagonal, som utvilsomt er fin å se på der den henger i sitt stilige rammeverk, eller Gallery Design som Samsung kaller det.

P1000583r P1000582r

Bilderammen inneholder også høyttalerne til TV-en, et treveis høyttalersystem på 120 watt.  innebygd Skype-kamera med mikrofon og bevegelsessensor er også på plass. Rammen har en skjult kanal for ledninger opp langs kanten, og TV-festet er hengslet slik at det er mulig å justere høyde og vinkel på skjermen.

Ikke for hvermannsen

Uansett hvordan man vrir og vender på det, er dette en kostbar TV, og kanskje er det ikke tilfeldig at Samsung har lagt lanseringen sin til Monaco. For som Samsungs egen representant bemerket: «De som har råd til en TV i denne prisklassen, blunker ikke av noen hundre tusen fra eller til».

Annonse

Ganske riktig, etter å ha beundret båtene på kaia i Albert IIs fyrstedømme, blir 300.000 som en dråpe i havnebassenget å regne. Likevel, du kan faktisk kjøpe to LG 84-tommere for prisen av Samsungs 85-tommer. Det kan jo være kjekt med en TV ombord i yachten også?

Hvis du synes 85″ blir litt puslete, kommer Samsung også med en 110″ versjon til høsten. Prisen tør vi ikke tenke på.

Billigere storskjermer

P1000631r P1000608r

For oss vanlige lønnsmottakere er det mer interessant at Samsung også kommer med flere rimelige storskjermer i år. Utvalget av modeller fra 60″ og oppover utvides kraftig, og både 6000 og 8000-serien blir tilgjengelig i størrelser helt opp til 75 tommer. Da med vanlig Full HD-oppløsning, men også langt mer edruelige priser. Tør vi håpe på rundt 30.000 kroner for den rimeligste 75-tommeren i 6000-serien?

Annonse

Les testen av Samsung 75ES9005: Storeslem fra Samsung

 

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

På jakt etter en elegant TV som tar liten plass? Da kan Samsungs minste ramme-TV være en smart løsning.
MiniLED er årets store nyhet på TV-fronten: Med tusenvis av lysdioder håper produsentene å blåse nytt liv i LCD-teknologien. Kinesiske TCL er blant de første til å ta den i bruk!
Med Panasonic HX800E får du et skarpt og naturlig bilde uten at det koster skjorta. Men konkurransen er tøff!
Philips har forent sin fargesprakende OLED-TV med en potent lydplanke fra Bowers & Wilkins. Resultatet er en skikkelig drømme-TV!
Nytt år, ny TV? LG melder at de starter utrullingen av årets nye TV-modeller allerede i mars.
Kinesiske Xiaomi vil markere seg i TV-markedet med en ny 75" Android-TV.
Nytt i år: Philips beste LCD-skjermer utstyres med avansert MiniLED-baklys!
Årets nye OLED-skjermer fra Philips får en rekke oppdateringer, inkludert en ny 77-tommer med Ambilight!
Samsung slipper en rekke nye TV-modeller i løpet av mars/april.
0-100 km/t under 5 sek, firehjulstrekk og 420 km rekkevidde
Billig inngangsbillett til analog fotografering.
Historisk Golden Globe til avdød stjerne.
Amazons strømmetjeneste vil tilby mer eksklusivt innhold til nordiske kunder, og lanserer et samarbeid med ErosSTX.
Over-the-air gjør det enklere å fikse feil på XC40 Pure Electric P8.
Etter en lang koronapause er ventetiden (snart) over - se traileren til fjerdesesongen her.
Den er stor, den er stilig - og vi får nok aldri se den i Norge.
Negative kommentarer renner inn etter trøbbel med forhåndsbestillingen av IONIQ 5.
Kjapp deg om du ønsker James Bonds kamera.
Elektrostatiske hodetelefoner og drivere fra Stax er bare begynnelsen.
Volkswagen ID.4 har ankommet norske forhandlere. Vi har tatt en rask titt - og lytt - på infotainment-systemet!