Følg oss på

Søk etter tester, nyheter, anmeldelser..

Ultra skarp, ultra dyr

Nå er Samsungs ultraskarpe 9-serie TV klar for Norge. Gjetter du prisen?

Det var i passende omgivelser hos Galleri Fineart på Tjuvholmen at Samsung i dag lanserte sin nye design-toppmodell på det norske markedet.

9-serien Ultra-HD er Samsungs første 4K TV med fire ganger høyere oppløsning (3840 x 2160 piksler) enn vanlig Full HD (1920 x 1080)

Svindyr
TV-en er 85 tommer stor og gir griselekre bilder – men så koster den også flesk: 260.000 kroner er prisen for herligheten, som heldigvis inkluderer installasjon. Det å transportere og sette opp en slik TV er nemlig ingen enmannsjobb!

TV-en er relativt unik der den henger i sin påkostede «staffeli» aktige ramme, som også skjuler høyttalersystemet til TV-en. Skjermopphenget er justerbart i høyde og vinkel, og selve rammen kan om ønskelig også henges på veggen.Tilkoblingene gjøres til en separat boks slik at du slipper mange HDMI-kabler hengende på baksiden av apparatet.

P1030878
TV-en kan styres med nettbrett og mobil såvel som tradisjonell fjernkontroll. Dette er en fullblods smart-TV med alle finessene vi kjenner fra Samsungs portefølje, inkludert 8-seriens quad core prosessor som sørger for at alle operasjoner går raskt og glatt for seg. Smartportalen inkluderer apper som Netflix, HBO og Spotify. Videokamera for Skype videosamtaler er også integrert i bilderammen. Samsung har omdøpt sin fildelingstjeneste Allshare Play til Samsung Link. Denne appen gjør det enkelt å dele foto, video og annet innhold du har lagret på kamera, mobil og nettbrett med TV-en.

P1030899r
Rå bildekvalitet
Bildekvaliteten er utvilsomt lekker. Samsung hadde for anledningen med en USB-disk som innehold en del snasent 4K demomateriale. Det interessante var at innholdet var fordelt på fire videofiler som TV-en samlet til en. Et triks de koreanske ingeniørene har gjort for å spare plass og båndbredde. Et tidlig forsøk på å gi oss ekte 4K film hjemme i stua? I mellomtiden kan Samsung-TV-en vise ekstra skarpe bilder tatt med digitalkamera.

Skjermen er av kant-led typen med Samsungs Micro Dimming teknikk for bedre kontrast, og gjorde en overraskende god jobb i det store, lyse galleriet. Selv på høylys dag var det god kontrast og lite plagsomme refleksjoner fra skjermoverflaten. Vi fikk ikke sjekket bildekvaliteten i mørke omgivelser, men vi regner ikke med at svartnivået er helt i plasma eller OLED-klasse.

P1030905r
85 tommer både høres ut og er i praksis en enorm skjermstørrelse, men det går overraskende fort å venne seg til. I hjørnet av FineArts-galleriet med sofaen knappe 2,5 meter unna, gikk det fint å se på alt slags TV-innhold. Samsung-TV-en gjorde en god jobb med å oppskalere vanlig HD-materiale såvel som Youtube-videoer slik at det passer skjermoppløsningen.

Annonse

Lyden fra rammen var sprek den også, men vi ville nok kostet på oss en separat lydløsning, i det minste en separat subwoofer for litt ekstra bass i det store lokalet.

Det blir ikke store salgsvolum med en TV i denne prisklassen, men markedssjef for forbrukerelektronikk hos Samsung, Tommy Jensen, kunne melde at det allerede har meldt seg flere interesserte, kjøpekraftige kunder.

Vi andre med mer normal lommebok får glede oss til høstens IFA-elektronikkmesse i Berlin, hvor vi forventer at Samsung i likhet med andre produsenter vil vise 4K-baserte TV-er til litt mer edruelige priser. Disse blir nok imidlertid av mindre størrelse og enklere design enn storkaren i 9-serien.

Blir ikke 85 tommer stort nok, har Samsung også en 110 tommer på vei…

Samsung S9 UHD er nå offisielt i salg og finnes utstilt hos blant andre Elkjøp Megastore Slependen, samt Elkjøp Megastore Forus i Stavanger.

forfatter
Skrevet av

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

5 Comments

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Redaksjonen anbefaler

Les også

Nå er Samsungs ultraskarpe 9-serie TV klar for Norge. Gjetter du prisen?

Nå er Samsungs ultraskarpe 9-serie TV klar for Norge. Gjetter du prisen?

Nå er Samsungs ultraskarpe 9-serie TV klar for Norge. Gjetter du prisen?

Nå er Samsungs ultraskarpe 9-serie TV klar for Norge. Gjetter du prisen?

Nå er Samsungs ultraskarpe 9-serie TV klar for Norge. Gjetter du prisen?

Kate Beckinsale beviser, nok en gang, at hun kan sine action-moves.

Nå er Samsungs ultraskarpe 9-serie TV klar for Norge. Gjetter du prisen?

Nå er Samsungs ultraskarpe 9-serie TV klar for Norge. Gjetter du prisen?

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.