Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Ultra skarp, ultra dyr

Nå er Samsungs ultraskarpe 9-serie TV klar for Norge. Gjetter du prisen?

Skrevet av / 17.06.13 - 22:38
Ultra skarp, ultra dyr

Det var i passende omgivelser hos Galleri Fineart på Tjuvholmen at Samsung i dag lanserte sin nye design-toppmodell på det norske markedet.

9-serien Ultra-HD er Samsungs første 4K TV med fire ganger høyere oppløsning (3840 x 2160 piksler) enn vanlig Full HD (1920 x 1080)

Svindyr
TV-en er 85 tommer stor og gir griselekre bilder – men så koster den også flesk: 260.000 kroner er prisen for herligheten, som heldigvis inkluderer installasjon. Det å transportere og sette opp en slik TV er nemlig ingen enmannsjobb!

TV-en er relativt unik der den henger i sin påkostede «staffeli» aktige ramme, som også skjuler høyttalersystemet til TV-en. Skjermopphenget er justerbart i høyde og vinkel, og selve rammen kan om ønskelig også henges på veggen.Tilkoblingene gjøres til en separat boks slik at du slipper mange HDMI-kabler hengende på baksiden av apparatet.

P1030878
TV-en kan styres med nettbrett og mobil såvel som tradisjonell fjernkontroll. Dette er en fullblods smart-TV med alle finessene vi kjenner fra Samsungs portefølje, inkludert 8-seriens quad core prosessor som sørger for at alle operasjoner går raskt og glatt for seg. Smartportalen inkluderer apper som Netflix, HBO og Spotify. Videokamera for Skype videosamtaler er også integrert i bilderammen. Samsung har omdøpt sin fildelingstjeneste Allshare Play til Samsung Link. Denne appen gjør det enkelt å dele foto, video og annet innhold du har lagret på kamera, mobil og nettbrett med TV-en.

P1030899r
Rå bildekvalitet
Bildekvaliteten er utvilsomt lekker. Samsung hadde for anledningen med en USB-disk som innehold en del snasent 4K demomateriale. Det interessante var at innholdet var fordelt på fire videofiler som TV-en samlet til en. Et triks de koreanske ingeniørene har gjort for å spare plass og båndbredde. Et tidlig forsøk på å gi oss ekte 4K film hjemme i stua? I mellomtiden kan Samsung-TV-en vise ekstra skarpe bilder tatt med digitalkamera.

Skjermen er av kant-led typen med Samsungs Micro Dimming teknikk for bedre kontrast, og gjorde en overraskende god jobb i det store, lyse galleriet. Selv på høylys dag var det god kontrast og lite plagsomme refleksjoner fra skjermoverflaten. Vi fikk ikke sjekket bildekvaliteten i mørke omgivelser, men vi regner ikke med at svartnivået er helt i plasma eller OLED-klasse.

P1030905r
85 tommer både høres ut og er i praksis en enorm skjermstørrelse, men det går overraskende fort å venne seg til. I hjørnet av FineArts-galleriet med sofaen knappe 2,5 meter unna, gikk det fint å se på alt slags TV-innhold. Samsung-TV-en gjorde en god jobb med å oppskalere vanlig HD-materiale såvel som Youtube-videoer slik at det passer skjermoppløsningen.

Lyden fra rammen var sprek den også, men vi ville nok kostet på oss en separat lydløsning, i det minste en separat subwoofer for litt ekstra bass i det store lokalet.

Det blir ikke store salgsvolum med en TV i denne prisklassen, men markedssjef for forbrukerelektronikk hos Samsung, Tommy Jensen, kunne melde at det allerede har meldt seg flere interesserte, kjøpekraftige kunder.

Vi andre med mer normal lommebok får glede oss til høstens IFA-elektronikkmesse i Berlin, hvor vi forventer at Samsung i likhet med andre produsenter vil vise 4K-baserte TV-er til litt mer edruelige priser. Disse blir nok imidlertid av mindre størrelse og enklere design enn storkaren i 9-serien.

Blir ikke 85 tommer stort nok, har Samsung også en 110 tommer på vei…

Samsung S9 UHD er nå offisielt i salg og finnes utstilt hos blant andre Elkjøp Megastore Slependen, samt Elkjøp Megastore Forus i Stavanger.

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

TCL 115X955: Gigant-TV klar for Norge

Se hva vi fant hos LG i Tyskland

Sniktitt på LGs nye OLED-modeller i Frankfurt

163 tommer, noen større?

Nå i butikk: TCL X955-serien

Sniktitt på Samsungs 2024 TV-modeller

LG: Våre OLED TV-er er de beste til film

Lanserer TV med 10 års garanti

Marimekko-mønster på The Frame

Her er Philips 2024 TV-modeller

Her er de beste (og villeste!) TV-ene vi fikk se i Las Vegas

Blendende og sylskarp!

0
Scroll to Top