Projektor

Endelig! BenQW 11000 har 4K Ultra HD-oppløsning.
Annonse
Annonse
forfatter

Det er ikke mye vi vet ennå om det kommende hjemmekinoflaggskipet fra BenQ. Projektoren W11000 skal lanseres på ISE 2016 i februar, og da kommer flere detaljer rundt den.

I mellomtiden kan vi fortelle det vi vet ut i fra pressemeldingen, nemlig at den har 4K Ultra HD-oppløsning, en stor zoom og ”ekstrem” horisontal og vertikal linsevinkling, som gjør installasjonen fleksibel med tanke på både avstand og vinkel til lerretet.

Ytterligere spesifikasjoner som kontrastomfang og lysstyrke kommer nærmere lansering. Vi vet heller ikke hva slags teknologi som ligger bak fremviseren, men kjenner vi BenQ rett snakker vi om en 1-chips DLP-projektor, som vi vil gjette er basert på Texas Instruments nye 0,67-tommers 4K-sensor.

Man må selvsagt regne med at projektoren støtter både økt kontrastomfang med HDR, samt ekte 12-bits 4:4:4 fargerom. Dette blir nemlig standardene for det kommende 4K Blu-ray-formatet, og som også filmtjenester som Netflix i fremtiden vil forholde seg til.

Toppspesifisert HD-projektor
Føler du ikke behovet for 4K men fremdeles søker tipp-topp bildekvalitet, kan W8000 (artikkelbildet) være svaret. Forhåndskalibrert til å møte gammaspesifiseringen i Rec. 709-standarden, som er en internasjonalt anerkjent standard for HDTV. Med andre ord kan vi vente mer korrekte farger rett ut av esken, og dermed komme tettere på den filmopplevelsen som regissøren og etterproduksjons-teamet har tenkt. Projektoren har dessuten utskiftbart objektiv, og du kan velge blant fem ulike. Dermed har du en projektor som bør passe ethvert rom utmerket.

Vi vet ikke verken priser eller lanseringstidspunkt for noen av projektorene.

(Artikkelbildet er av W8000, da vi ennå ikke vet hvordan W11000 vil se ut. Foto: BenQ)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Annonse
Annonse

Les også

Det krever ikke spesielle super-ører for å høre forskjell på hi-fi-utstyret. Enhver med en noenlunde normal hørsel kan få det til. Det handler kun om teknikk og litt øvelse.
Strømmeforsterker som kan alt man ber om, og litt til.
En gang var jakten på den beste lyden hobbyen til de fleste unge menn. Nå foretrekker de fleste å nyte musikk som bakgrunns-underholdning. De gamle dagene kommer aldri tilbake. Men nåtiden er likevel ikke så ulik fortiden.
JBL feirer 75 år med jubileumsmodellen L100 Classic 75 og den nye retroforsterkeren SA750. We wanna rock!

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Sennheisers nye ørepropper IE 300 skal gi en lydopplevelse av ypperste kvalitet. De koster pæng, så dette bør smake!
Philips lanserer hodetelefoner og ørepropper for trening og sport.
Nytt i år: Philips beste LCD-skjermer utstyres med avansert MiniLED-baklys!
Årets nye OLED-skjermer fra Philips får en rekke oppdateringer, inkludert en ny 77-tommer med Ambilight!
Samsung har utviklet en ny app som lar deg kalibrere TV-en selv ved hjelp av mobilen.
Sony a1 får ikke bare 8K-video og 50 Mp, det er gnistrende raskt også.
BMWs kommende elbil får kjørt seg på testbanen.
Cambridge Audio DacMagic 200M har MQA-dekoding og hodetelefonforsterker.
Mange må nå handle elektronikk på nett. Derfor har Elkjøp tredoblet kapasiteten på Live shopping.
OnePlus 9 blir en markant oppgradering i forhold til OnePlus 8, mens skjermene ikke forandrer seg så mye i forhold til i fjor.
Det krever ikke spesielle super-ører for å høre forskjell på hi-fi-utstyret. Enhver med en noenlunde normal hørsel kan få det til. Det handler kun om teknikk og litt øvelse.
Øretelefonene Nova H1 er laget for kvinner og andre som liker å pynte seg med øredobber.