TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Tynn og trådløs

Tynnere flatskjermer med trådløs oppkobling er det som gjelder på IFA-messen i år.

forfatter
Publisert 31.08.08 - 16:04

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Det hersker et tydelig slankehysteri blant TV-produsentene for tiden, og kampen går ut på å ha den tynneste skjermen. I fjor var det skjermer på 3-4 centimeter som imponerte, men etter å ha betraktet årets nye modeller blir de nesten klumpete i sammenligning. I år har produsentene klart å komme under centimeteren, og om utviklingen fortsetter slik er det ikke mange år før skjermen er helt borte…
Trådløse
For å få skjermene så tynne er enkelte deler av TV-en nødt til å skilles ut i en separat boks. Her gjøres alt av tilkoblinger, mens bilde og strøm sendes videre via en enkelt ledning. Enkelte produsenter, blant annet Sony og Samsung, lanserte også trådløs overføring mellom boks og TV. Strømtilførselen har de enda ikke greid å gjøre trådløs, men det kommer sikkert, det også!
De som ikke har greid å lage den tynneste skjermen, har satset mer på flott formgivning. Stort sett alle av årets modeller har fått buede baksider som blir tynnere i kantene. Ellers ser vi en klar trend mot bruk av mer eksklusive, organiske materialer i TV-kabinettet.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Samsung viste denne 30-tommer store prototypen med OLED teknologi. Her er det konvensjonelle LCD-panelet byttet ut med organiske lysdioder som kan tennes og slukkes individuelt. Resultatet er et panel med rå kontrast og minimale fysiske mål, ned . Prisene er foreløpig høye, da OLED er krevende å konstruere, spesielt i større skjermstørrelser.

Sony lanserte en ferdig modell (ikke prototype) av en supertynn LCD flatskjerm, bare 9,9 mm tykk. På den nye 40-tommeren KDL-40ZX1 har Sony byttet ut det tradisjonelle baklyset med sidemonterte LED-lys (lysdioder). Dette, samt at tilkoblingene er flyttet til en separat tunerboks, gir stor plassbesparelse i dybden.

LG presenterte oppgraderte modeller, tydelig inspirert av den populære Scarlet-modellen (LG6000). LCD-serien LG7000 får den samme røde baksiden, men enda bedre bilde og flere funksjoner.  En egen plasmaserie i samme design (PG7000) ble også vist.

JVC har høstet mye oppmerksomhet med den superslanke S90-serien som fås i både 42 og 46 tommers størrelse. Med lysdioder istedet for vanlig baklys er denne TV-en både plass- og strømbesparende. Nå kommer den også i hvitt, en trend vi fikk se flere stedet på messen.

Loewes nye Art SL serie fikk de fleste til å stoppe opp. Den er ikke bare tynn (89,9 mm), men vekker også oppsikt med sin elegante form. Art SL kommer i 42 og 47 tommers utgaver med innebygd PVR-opptaker. I tillegg skal det være jobbet mye med lyden på denne slanke TV-en.

Philips satser videre på Aurea konseptet hvor bak- og fremovervinklede lysdioder skifter farge etter innholdet på skjermen. Den formelig stråler i alle regnbuens farger og gir en helt spesiell bildeopplevelse.

Norske QPVision satser på ekte materialer, og lanserer i samarbeid med CREA en ny serie med 42″, 46″, og 52″ modeller med metallramme. Skjermene kan tilpasses individuelt med forskjellige fargevalg, og kommer med innebygd Windows Media Center, trådløst tastatur og mus.

Lese hele artikkelen? eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

Siste artikler:

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Vi tester den nye 2022-modellen av The Frame Årets versjon av Samsung The Frame ser enda mer malerisk ut, takket være en mattere skjermoverflate. Den kan også snus på høykant!
Nye QLED TV-er fra... Sharp? Sharp er tilbake i Norden og presenterer en ny Android TV-serie med QLED-teknologi og innebygd lyd fra Harman Kardon!
TCL lanserer 98-tommer til rekordpris Drømmer du om ordentlig kino hjemme? TCL slår et slag for de virkelig store TV-skjermene med 98C735.
LG avslører ny design-TV En potensiell utfordrer til Samsung The Frame?
Her er Star Wars TV-en The force is strong with this one...
Er dette Samsungs beste TV hittil? Oppfølgeren til en av fjorårets beste TV-er har nettopp gjestet testbenken! Samsung QN95B har fått en rekke forbedringer – men et par ting ergrer oss litt.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend