nyhet

Sony

Sony kan by på et spennende TV-sortiment med alt fra rimelige LCD-skjermer til topp-spekkede OLED-skjermer.
forfatter

Sony figurerte høyt på TV-hitlisten i 2017: Deres superlekre A1 OLED klatret til topps da vi skulle kåre årets TV i high-end klassen, men japanerne traff også blink i mellomklassen med rimeligere LCD-skjermer som XE9005. Nøkkelen til suksess har vært gjennomført bildekvalitet, og ikke minst et slankt og stramt designuttrykk som går igjen over hele modellspekteret. Sony vil kjøre mye av den samme linjen i år også, med en kombinasjon av LCD og OLED-baserte TV-er med Android som operativsystem. Det betyr også vi kan vente oss støtte for Google Assistant stemmestyring når dette blir klart i Norden! På HDR-fronten støtter Sony-skjermene både HDR10, HLG og Dolby Vision, sistnevnte via en senere firmware-oppgradering.

 

Sony Bravia AF8 OLED

Sony Bravia AF8. (Foto: Sony)

Etter å ha lykkes bra med sin første OLED (Bravia A1) i 2017, kommer det ikke som noen overraskelse at Sony vil utvide OLED-sortimentet sitt i år. Den nye Bravia AF8 bruker samme plattform som A1 serien, inkludert Sonys egen X1 Extreme bildeprosessor til å ta seg av bildemagien. I tillegg brukes den særegne Acoustic Surface-teknologien, som får hele skjermoverflaten til å fungere som en høyttaler! AF8 skiller seg fra A1 med noe enklere design, med bare en smal sokkel i bunn. Det kan gjøre den lettere å plassere, og ikke minst veggmontere enn flaggskipet – og ikke minst gjøre prisen litt hyggeligere.

Bravia AF8 kommer i 55” og 65” utgave.

 

Bravia XF9005

Sony Bravia XF9005. (Foto: Sony)

Den nye Bravia XF9005 bygger videre på den populære testvinneren XE9005. Den er I likhet med forgjengeren en LCD-skjerm med ekte LED-baklys og lokal dimming, noe som borger for skikkelig kontrast og svartnivå. Nytt i år er at Sonys mellomklasse-utfordrer også er utstyrt med deres aller beste bildeprosessor (X1 Extreme)! Den nye teknologien X-Motion Clarity sørger i tillegg for at XF90 byr på en krystallklar gjengivelse av raske bevegelser, noe som har vært en utfordring å få til optimalt på store TV-skjermer.

Bravia XF9005 lanseres fra mars/april 2018, og blir tilgjengelig i i 55″,65″ og 75″ størrelse.

 

 

Sony Bravia XF8505

Sony Bravia XF8505. (Foto: Sony)

Lillebroren til XF90 må klare seg uten ekte LED-baklys, som her erstattet med tradisjonell kant-LED belysning. Bildeprosessoren er også den ikke fullt så topptrimmede X1-varianten. Dette ligger likevel an til å bli en velutstyrt modell til fornuftig pris,  som har flust med tilkoblingsmuligheter ( dobbel TV-tuner, 4 HDMI) Android smart TV og støtte for alle de viktige videoformatene. Den kommer også i et rikt utvalg av størrelser helt opp til 85 tommer!

Bravia XF85 lanseres fra mars/april 2018, og blir tilgjengelig i i 43″, 49”, 55″,65″ 75″ og 85” størrelse.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.