Philips

Philips sitt modellsortiment for 2018 domineres av OLED og Ambilight, og de første skjermene er allerede i butikkhyllene!
Annonse
Annonse
forfatter

Philips nyter fortsatt godt av en trofast fanskare her i Norden. Dette er nok først og fremst takket være kruttsterk bildekvalitet, men trolig også det unike Ambilight omgivelseslyset. Philips er så langt alene om å tilby denne finessen, som lyser opp veggen bak TV-en med matchende farger. Ambilight kan absolutt bidra til å heve opplevelsen, og har vist seg ekstra potent i kombinasjon med den kontrastrike bildekvaliteten fra OLED! Det kan også sammenkobles med Philips Hue fargelamper for enda større effekt.

Philips satser kraftig på OLED i år, i form av 3 modellserier med OLED i både 55” og 65”. De nye modellene kombinerer OLED bildepaneler med Philips egen P5 bildeprosessor samt tresidig Ambilight. I tillegg kan vi vente oss en rekke nye LCD-modeller i mellomklassen. Android smart TV er selvsagt på plass. Alle de nye 2018-modellene får dessuen mulighet for Google Assistant stemmestyring, via innebygd mikrofon i fjernkontrollen.

 

Utvalgte modeller:

 

Philips OLED 873

Philips 65OLED873. (Foto: Philips)

Endelig kommer Philips med en 65” OLED! Denne modellen blir en storebror til den populære 55POS9002, som har blitt en bestselger her hjemme. Oppskriften er veldig lik lillebror, med OLED-panel fra LG Display, P5 bildeprosessor, Ambilight og Android i en slank og lekker design.

 

Philips 65OLED873 er i handel nå, og vi har testen den! Les testen her.

 

Philips OLED 973

Philips 65OLED973. (Foto: Philips)

Dette blir Philips sin toppmodell for 2018. Den har mye til felles med OLED 873, men har en mer eksklusiv design, der OLED-skjermen legges ovenpå en glassplate («picture on glass» slik vi kjenner det fra bla LG OLED65E7), samt en egen lydplanke integrert i sokkelen. Philips har jobbet mye med denne lydplanken, som kan benyttes til  både bord- og veggmontering. Den er kledd i nøytral grå tekstil fra danske Kvadrat.

Philips OLED 973 kommer i både 55″ og 65″ utgave.

 

 

Philips OLED 803

(Foto: Produsenten)

Siste skudd på treet blir den spennende OLED 803-serien. Når man ser på nummeret i betegnelsen, skulle man kanskje tro at dette dreide seg om en ny budsjettmodell. Tvert imot så ser dette ut til å bli en slags ”design statement” med en superslank og minimalistisk utførelse.

OLED 803 havner midt mellom 873 og 973 i Philips-hierarkiet, og ventes først til høsten.

 

 

Philips PUS8303 

Philips PUS8303. (Foto: Philips)

Dette blir etter alt å dømme den råeste LCD-baserte modellen fra Philips i år. 8503-serien bruker et kantbelyst ”NanoLED” panel fra koreanske LG Display, kombinert med P5 bildeprosessor og Ambilight. Dette blir en topp-spekket 4K-skjerm som også støtter det nye videoformatet HDR10+, som er utviklet i samarbeid med Samsung og Panasonic. 

8303-serien kommer i 49”, 55”, 65” og 75” utgave.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Annonse
Annonse

Les også

LG Display tilbyr flere nye OLED skjermstørrelser i 2021, deriblant en etterlengtet 42-tommer. Spørsmålet er hvilken av TV-produsentene som biter på først?
LG viser frem både små og store TV-er under CES 2021, men denne tar kaka.
TCL satser tungt på den nye MiniLED-teknologien, med flere modeller i planene for 2021.
LG har en rekke TV-nyheter på gang i år, deriblant et helt nytt OLED-panel!

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Renault ikoniske småbil blir elektrisk, men du må vente på den.
Suksessforfatteren bak "Bosch" kommer med ny serie på Netflix.
Acers chromebook-nyheter har mer kraft enn mange PC-bærbare.
Dårlig batteri på Sonos Move? Nå kan du skifte det selv.
Samsungs nye trådløse ørepropper kommer med intelligent aktiv støyreduksjon.
Likt som i fjor kommer årets Samsung Galaxy S-serie i tre forskjellige utgaver: Galaxy S21, Galaxy S21+ og Galaxy S21 Ultra.
Sonys enorme videovegg kommer nok ikke inn i stua med det første, men det kan godt hende du får se den i aksjon likevel!
Forsterker kampen mot Sonos, med Sound Bar 550.
Anvendelig 35mm for Sony fullformat
Eksternt grafikkort gir den kompakte bærbare ekstra krefter til spill både hjemme og ute.
Raskere grafikk, raskere CPU, raskere skjerm.
Earins nye øresnegler lover bedre bass og lydkvalitet enn konkurrentene.