LG

LG har blitt synonymt med kontrastrike OLED-skjermer, og koreanerne lanserer et skred av nye modeller for 2018.
Annonse
Annonse
forfatter

2017 ble uten tvil det store OLED-året for LG, som hadde stor suksess med modeller som 55B7, 65E7 og 65W7 i fjor. I tillegg lånte de bort teknologien til flere av konkurrentene, som bidro til å gjøre OLED til den dominerende teknologien i premium-segmentet. Prisene har også blitt hyggeligere: En 55” 4K OLED koster faktisk ikke dramatisk mye mer enn en god LCD-TV. Dette gjør at stadig flere har råd til å unne seg en OLED-TV – og når man har sett hvilke fordeler disse har med hensyn til svartnivå, kontrast og innsynsvinkel, kan det være vanskelig å gå tilbake til LCD!

Nye OLED-modeller

LG har ikke sett behov for å gjøre noen store endringer i selve OLED-panelene i år. Den største oppgraderingen skjer på innsiden i form av økt prosessorkraft, bedre bildebehandling og andre avanserte muligheter. LG skryter spesielt av den nye Alpha 9 prosessoren, som skal være 50% kraftigere enn fjorårets modell. Den tar seg av bildebehandlingen i de beste OLED-modellene (W8, E8 og C8), og lover blant annet markant forbedret støyreduksjon, høyere fargekorrekthet og jevnere fargegraderinger sammenlignet med 2017-modellene.

High Frame Rate

LGs nye toppmodeller med A9-prosessoren vil også få støtte for high frame rate (HFR) video med opptil 120 bilder per sekund. Denne teknikken er ennå på et tidlig stadie, men kan gi bedre gjengivelse av hurtiggående innhold som sport, actionfilmer og spill.

ThinQ AI: Styr TV-en med stemmen

Stemmestyring har vært et hett tema i senere tid, og LG vil være en del av dette med sin intelligente lydassistent Thinq AI. Den lar deg styre TV-ens funksjoner ved å snakke direkte til fjernkontrollen. I tillegg kan TV-en fungere som en «hub» opp mot andre smarte dingser, det være seg trådløse høyttalere, belysning og annet som kan kobles til via Wi-Fi eller Bluetooth.

Utvalgte modeller:

Annonse

LG OLED B8

LG OLED B8. (Foto: LG)

Dette blir avløseren til den populære og prisgunstige B7-serien, og den nye innstegsmodellen til OLED-universet. B8 kan skilte med et 4K OLED panel og støtter de aller fleste HDR-formatene. Den må imidlertid klare seg med en noe enklere A7 videoprosessor, mens designen er et gjenbruk av fjorårets C7-modell.

B8-serien kommer i 55″ og 65″ (OLED55B8 og OLED65B8), og forventes i butikk juni/juli 2018.

Veiledende priser:

 • LG OLED55B8PLA : 29.990 kr
 • LG OLED65B8PLA: 42.990 kr

 

LG OLED C8

LG OLED C8. (Foto: LG)

Vi rakk aldri å teste fjorårets C7-serie, men med unntak av litt mer påkostet design var det ikke store forskjeller mot B7. I år ser det ut til at LG vil satse mer på denne prisgunstige “mellomvekteren”. C8-serien kommer utstyrt med den kraftige A9-prosessoren, og blir dessuten tilgjengelig i størrelser opp til 77 tommer! Sistnevnte forventes å bli LGs hittil rimeligste 77″ OLED.

Annonse

C8-serien kommer i 55″, 65″ og 77″ (OLED55C8, OLED65C8 og OLED77C8), ), og forventes i butikk april/mai 2018.

Veiledende priser:

 • LG OLED55C8PLA: 32.990 kr
 • LG OLED65C8PLA: 45.990 kr
 • LG OLED77C8PLA: 89.990 kr

LG OLED E8

LG OLED E8. (Foto: LG)

Dette er en av LGs virkelige high-end modeller med en ekstra påkostet “picture on glass” design der OLED-panelet er limt utenpå en glassplate. Denne gir et langt lekrere uttrykk enn modellene med metallramme, men det koster! E8 har også en dyrere høyttalerløsning med en skikkelig lydplanke i bunn av TV-en.

E8-serien vil bestå av 55″, 65″ og 77″ modeller. (OLED55E8, OLED65E8 og OLED77E8), og forventes i butikk april/mai 2018.

Veiledende priser:

Annonse
 • LG OLED55E8PLA: 44.990 kr
 • LG OLED65E8PLA: 57.990 kr

LG OLED W8

LG OLED W8 “Wallpaper” OLED. (Foto: LG)

Den såkalte “Wallpaper OLED” fra LG er definitivt en av de lekreste TV-ene på markedet. Her kommer det syltynne OLED-panelet uten innramming av noe slag, og er stedet laget for å klipses rett på veggen med magneter. Tilkoblinger, høyttalere og annen elektronikk er flyttet til en separat lydplanke som også har Dolby Atmos surroundlyd.

W8-serien kommer i 65″ og 77″ format (OLED65W8, OLED77W8).

Veiledende priser:

 • LG OLED65W8PLA: 79.990 kr
 • LG OLED77W8PLA: 179.990 kr

LG SK950: Super-UHD LCD-flaggskip

LG SK950. (Foto: LG)

Selv om LG satser knallhardt på OLED, har de selvsagt plass til noen LCD-skjermer i sortimentet også! LCD har fortsatt noen fordeler, spesielt når det kommer til lysstyrke, fargegjengivelse og ikke minst størrelse i forhold til pris. SK950 blir årets toppmodell innen LCD, og blir etter alt å dømme en skikkelig lekker TV. Foruten ”nanoLED” teknikk med bredt fargespekter, er toppmodellen utstyrt med ekte LED-baklys og lokal dimming.

LG SK950 kommer i 55″ og 65″ utgave.

Annonse

Veiledende priser:

 • LG 55SK9500PLA: 24.990 kr
 • LG 65SK9500PLA: 34.990 kr

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Sonos Sub er tilbake i tredje generasjon, nå også med mulighet til å bruke to subwoofere i samme rom. Vi har testet!
Designkongen gjør det igjen. Beolit 20 er en nydelig bærbar høyttaler, som også låter bra.
Bang & Olufsen Beosound Emerge er et modig brudd med hvordan en multiroms-smarthøyttaler kan se ut – og låte.
Sonos’ første bærbare høyttaler imponerer på integrasjon og bekvemmelighet.
TCL TS8132 er en rimelig lydplanke med Dolby Atmos, som gjenskapes av diskrete topphøyttalere.
Det blir mulig å spille lyd fra LGs TV-er og lydplanker samtidig.
Det er syv årtier siden de første Klipschorn så dagens lys. Men modellen bygges og selges fortsatt.
Nå kommer en spesiell Final Fantasy-utgave av Panasonics kompakte gaming-lydplanke SC-HTB01. Også kjent som SoundSlayer.
Sony FE 14mm F1.8 GM
Kjenner du noen som er hekta på Lego-Mario? Nå får han selskap av broren Luigi.
Nå kan du snart bestille Volkswagen ID.4 med firehjulstrekk. Og kanskje oppgradert stereo?
Fitbit lanserer nå Luxe, et praktisk og stilig aktivitetsarmbånd som skal hjelpe deg med å ta godt være på helse og velvære.
Samsungs nye TV-tjeneste byr på direktesendte TV-kanaler helt gratis.
Velkommen til Utmark: Briljant sort komedie eller banal russerevy?
Ikke faststoffbatteri, men en viktig modell likevel.
Fujifilm XF 18mm F1.4 R LM WR
Hybrid-SUV-en Formentor er først ut. Men vi har flere spennende helelektriske nyheter i vente.
I dag er det 10 år siden verdens største TV-serie hadde premiere.
Med den største oppdateringen av Google Earth på mange år blir det nå mulig å se millioner av satelittbilder fra bl.a. NASA i timelapse. Disse viser tiårenes markante forandringer av kloden.
Den danske toppskuespilleren har landet nok en internasjonal megarolle.