Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

TV-trender på IFA-messen

Smartere, større og stiligere er stikkord for årets nye TV-modeller.

Skrevet av / 07.09.11 - 17:10
TV-trender på IFA-messen

Høstens TV-skjermer blir større, de får bedre 3D-gjengivelse og de får flere smarte funksjoner. I tillegg vises det som vanlig på IFA-messen en rekke nye trender innen TV-design.

Enklere 3D: LG har videreutviklet sitt Cinema 3D konsept som bruker polariserende briller lik dem man ser på kino. En av fordelene med Cinema 3D er at det er fritt for flimmer, noe LG demonstrerte ved å dele ut 3D-briller til alle som gikk gjennom den kraftig opplyste hallen.

Gigant-LED: Samsung flesker til med denne 75 tommer store LED LCD-skjermen, som tross den enorme størrelsen er svært lekker å se på med sin tynne ramme. Om denne settes i produksjon vet vi ikke enda, så i mellomtiden får vi nøye oss med en ny 60-tommer i D8005-serien.

Google TV: Det knyttes store forventninger til Googles TV-satsing, og Sony er først ute med en sertifisert Google-skjerm. Med Android operativsystem og rikelig med prosessorkraft om bord blir dette en tøff utfordrer for de andre leverandørene av Smart-TV. Google TV forventes på markedet i andre kvartal  2012.

70 tommer: Produktsjef Petter Strande fra Sharp Norge viste frem denne publikumsvennlige storskjermen, som slippes i forbindelse med fotball-EM neste år. Pris: Under 30.000 kroner i følge Sharp. Spennende!

Superoppløsning: Sharp viste superskarpe bilder på sin 8K4K skjerm. Den er 85 tommer stor og har eventyrlige 7680 x 4320 piksler oppløsning.  Vi må nok vente mange år før en slik TV i stua er en realitet, men Sharp planlegger å filme deler av fotball-EM i 8K-format for å gi en forsmak på det futuristiske formatet.

Mirror TV: Loewe viser tradisjonen tro fram en rekke fremtidsvisjoner innen TV, blant annet denne speil-TV-en, som vi gjerne kunne tenke oss på badet eller i entréen hjemme.

iPhone-TV: 

Denne prototypen fra Loewe så ustyrtelig kul ut, med en design som minner om iPhone 4 med stålbeslag og avrundede kanter. Den står på et motorisert stativ og kan benyttes både stående og liggende. Bildepanelet har 21:9 format for å gi det riktige inntrykket på film. Loewe har visstnok planer om å sette den i produksjon, men prisen blir nok deretter…

Staffeli: TV-en trenger ikke å henge eller stå, den kan også lene seg nonchalant inntil veggen med denne løsningen fra Loewe.

Gakk-gakk TV:

Om denne varianten fra taiwanske HANNspree vil slå an er vi ikke like sikre på, selv om den kan ha interessante bruksområder…

Basket-TV:
Da er nok denne basketballvarianten en større potensiell hit hos utesteder og sportssentere.

Angry Birds:

HANNspree viste også frem en gigantisk pekeskjerm hvor man kunne spille Angry Birds. Dette så moro ut, men det var vanskelig å slippe til – tyskerne har like dilla på Angry Birds som oss her hjemme.

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

Gir smartklokken deg den dataen du trenger?

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

Black Week: Let etter Årets Beste produkter!

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top