Search
Generic filters

TV-trender på IFA-messen

Smartere, større og stiligere er stikkord for årets nye TV-modeller.

Høstens TV-skjermer blir større, de får bedre 3D-gjengivelse og de får flere smarte funksjoner. I tillegg vises det som vanlig på IFA-messen en rekke nye trender innen TV-design.

Enklere 3D: LG har videreutviklet sitt Cinema 3D konsept som bruker polariserende briller lik dem man ser på kino. En av fordelene med Cinema 3D er at det er fritt for flimmer, noe LG demonstrerte ved å dele ut 3D-briller til alle som gikk gjennom den kraftig opplyste hallen.

Gigant-LED: Samsung flesker til med denne 75 tommer store LED LCD-skjermen, som tross den enorme størrelsen er svært lekker å se på med sin tynne ramme. Om denne settes i produksjon vet vi ikke enda, så i mellomtiden får vi nøye oss med en ny 60-tommer i D8005-serien.

Google TV: Det knyttes store forventninger til Googles TV-satsing, og Sony er først ute med en sertifisert Google-skjerm. Med Android operativsystem og rikelig med prosessorkraft om bord blir dette en tøff utfordrer for de andre leverandørene av Smart-TV. Google TV forventes på markedet i andre kvartal  2012.

70 tommer: Produktsjef Petter Strande fra Sharp Norge viste frem denne publikumsvennlige storskjermen, som slippes i forbindelse med fotball-EM neste år. Pris: Under 30.000 kroner i følge Sharp. Spennende!

Superoppløsning: Sharp viste superskarpe bilder på sin 8K4K skjerm. Den er 85 tommer stor og har eventyrlige 7680 x 4320 piksler oppløsning.  Vi må nok vente mange år før en slik TV i stua er en realitet, men Sharp planlegger å filme deler av fotball-EM i 8K-format for å gi en forsmak på det futuristiske formatet.

Mirror TV: Loewe viser tradisjonen tro fram en rekke fremtidsvisjoner innen TV, blant annet denne speil-TV-en, som vi gjerne kunne tenke oss på badet eller i entréen hjemme.

iPhone-TV: 

Denne prototypen fra Loewe så ustyrtelig kul ut, med en design som minner om iPhone 4 med stålbeslag og avrundede kanter. Den står på et motorisert stativ og kan benyttes både stående og liggende. Bildepanelet har 21:9 format for å gi det riktige inntrykket på film. Loewe har visstnok planer om å sette den i produksjon, men prisen blir nok deretter…

Staffeli: TV-en trenger ikke å henge eller stå, den kan også lene seg nonchalant inntil veggen med denne løsningen fra Loewe.

Gakk-gakk TV:

Om denne varianten fra taiwanske HANNspree vil slå an er vi ikke like sikre på, selv om den kan ha interessante bruksområder…

Basket-TV:
Da er nok denne basketballvarianten en større potensiell hit hos utesteder og sportssentere.

Angry Birds:

HANNspree viste også frem en gigantisk pekeskjerm hvor man kunne spille Angry Birds. Dette så moro ut, men det var vanskelig å slippe til – tyskerne har like dilla på Angry Birds som oss her hjemme.

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

I tillegg til Elite 85t slipper Jabra aktiv støydemping til den eksisterende Elite 75t.
I dag slipper Netflix traileren til sin første norske originalfilm: Kadaver.
Med Netatmo Smart Videoringeklokke ser du hvem som ringer på og kan snakke med dem fra hvor som helst.
Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.
Snart kommer nok en svensk originalserie fra strømmegiganten.
SteelSeries Arctis 9 er et trådløst hodesett med surroundlyd, som funker til både PC og PlayStation-konsollene.
Kompakt high-end med nok krefter.
En nærmere kikk på både innsiden og utsiden av de nye Xbox-ene.
GoPro Hero9 Black har 5K video, enda bedre videostabilisering – og endelig selfie-skjerm.
30. oktober slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Og prisene blir relativt hyggelige.
Vidvinkelzoom og lyssterk 50mm til Nikon Z.
Med to nye iPads viste Apple ved gårsdagens lansering at verdens mest populære nettbrett, som har ti-års jubileum i år, er kommet for at bli.
Nå måler den også oksygennivået i blodet ditt.