Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Thomson Scenium Transparent OLED

Thomson gjør comeback på det nordiske markedet med MiniLED, OLED-skjermer og – en gjennomsiktig OLED-TV?

Skrevet av / 09.09.23 - 09:00
Thomson Scenium Transparent OLED

Thomson er et merke som sikkert mange har et forhold til. Den franske produsenten har ligget lavt i terrenget en stund, men på IFA 2023 gjorde de «comeback» med en bred portefølje av TV- og lydprodukter så vel som ultralette laptoper. Målet er å gjenvinne noe av storheten som Thomson opplevde på 90- og tidlig på 2000-talllet, med en mer «europeisk» filosofi på produktvikling. Teknologi og design er bare verdt noe hvis de tilfører verdi til brukeropplevelsen, mener Thomson. Men, så gjelder det naturligvis å lage litt show også!

Thomson Scenium gjør comeback på TV-markedet

TV-modellene fra Thomson bærer navnet Scenium, som gir honnør til de klassiske Scenium TV-ene fra tidlig på 2000-tallet. Det slippes både LCD/MiniLED og OLED-modeller med Google TV brukergrensesnitt.

Thomson Scenium Mini LED-serien omfatter to skjermstørrelser, 55 og 65 tommer, med 4K UHD oppløsning, 144 Hz panel, HDMI 2.1 og Dolby Vision-kompatibilitet. Thomson Scenium Mini LED-modeller har også Google TV for enkel tilgang til alle innhold, med personlige programanbefalinger.

Thomson Scenium OLED bruker som navnet indikerer, OLED-paneler fra LG Display, med alle de kjente fordelene innen fargegjengivelse, kontrast og innsynsvinkel. Scenium OLED-TVer vil være tilgjengelig i et bredt utvalg av skjermstørrelser fra 42 til 77 tommer, med 120Hz og HDMI 2.1.

Thomson Scenium Transparent OLED

Thomson viste også en kuriositet på IFA-messen i form av denne gjennomsiktige OLED-skjermen. Fordelen med en gjennomsiktig TV er at skjermen blir så godt som usynlig når den ikke er i bruk. På denne måten glir den inn i omgivelsene og man unngår det sedvanlige  «sorte hullet» midt i stua.

Vi tok en nærmere kikk på skjermen i Thomsons utstilling på IFA, og det ser naturligvis fascinerende ut med en TV man kan se rett igjennom. Men når det kommer til den praktiske bruken, nemlig å se TV, er vi mer i tvil, da kontrasten og bildeopplevelsen naturligvis avhenger av hvilken bakgrunn skjermen får.

Vi ser frem til å teste nærmere, og det ser ut som vi får anledningen til det – da Thomson virker seriøs med å sette TV-en i produksjon fra neste år.

 

 

 

 

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Sommertilbud

LB+ Total

Få full tilgang i 7 uker for kun 7 kr.

LB+ Total mnd

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+ Total år

Tilgang til ALT innhold i et år

7,- / for 7 uker
49,- / for 30 dager
1,650,- / år
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.

Samsung-TV ble knust

Apple TV med tvOS 18 får støtte for 21:9-format

Ny stor og billig TV fra Samsung

Elkjøp: Nå tar TV-salget av!

Samsung: Nå kommer den nye The Frame-modellen

TCL lanserer ny TV-modell med bred appell

Her er TCL C855

Her er TCLs "The Frame"-konkurrent

Her er Panasonics 2024 TV-modeller

Loewe OLED-TV er nå "Made in Germany"

Enorm 3D-skjerm fra LG

Her er Samsungs nye TV-modeller 2024: Full av AI-funksjoner

Scroll to Top