TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR
Nyhet

The Sero: Samsungs roterende TV slippes i juni

Samsungs nye TV kan veksle mellom portrett- og landskapsmodus, og speile mobilskjermen din!

forfatter
Publisert 26.05.20 - 16:15

Samsung er kjent for sine kreative krumspring innen TV, og med deres seneste oppfinnelse har de rett og slett snudd TV-en på høykant: The Sero er en motorisert «hybrid-TV» som kan veksle mellom stående og liggende bildeformat.

Samsung The Sero: Vertikal-TV i 9:16 format

Samsung The Sero QE43LS05T (2020). Foto: Samsung

Flesteparten av videoene som deles på sosiale medier i dag er filmet spontant med mobilen i hånden, og da ofte med skjermen på høykant (såkalt portrettmodus). Populære apper som Snapchat og TikTok er i stor grad basert på det stående bildeformatet. Vi har rett og slett gått fra 16:9 format til 9:16!

Vi snakker ikke bare amatørinnhold heller: Også flere profesjonelle produksjoner (musikk, reality, reklame etc) tilbys nå i portrettmodus for å tekkes et yngre publikum. Hvilket er fint nok for mobilen, men når det samme innholdet skal vises på en større TV-skjerm, oppstår det et velkjent problem. Videoen vises bare på en brøkdel av skjermen, og resten går til spille med sørgelige svarte striper…

Samsung har funnet en tilsynelatende enkel løsning på problemet. En TV som kan snus på høykant! Den nye designmodellen The Sero har en innebygd motor som lar deg veksle mellom stående og liggende format med et enkelt knappetrykk. En slik TV-løsning kan være praktisk når du vil speile mobilskjermen din, vise bilder og video du selv har tatt, eller bare skrolle gjennom nyhetsfeeden til Facebook og Instagram på en stor skjerm.

Les også Nå har The Frame blitt MYE bedre Med nytt, topptrimmet bildepanel har Samsungs design-TV fått en skikkelig kontrast-boost!

Gulvsokkel og kraftige høyttalere

The Sero skal stå rett på gulvet, lett tilbakent på en staffelifot (så langt vi vet går den ikke an å veggmontere). Hjul fås som tilleggsutstyr. Den har et påkostet 4.1-kanals høyttalersystem på 60 W, med støtte for musikkavspilling via Bluetooth og Airplay 2. Ellers kan vi nok regne med at Samsung har inkludert sitt Tizen operativsystem med flust av apper. De appene den eventuelt mangler, kan jo bare streames via mobilen…

Kommer i juni

Samsung har en rekke designmodeller i 2020-sortimentet. Her vist av Jonghee Han, sjefen for Samsungs Visual Display divisjon. (Foto: Samsung)

Samsung The Sero er ikke bare en sær fremtidsvisjon heller: Samsung mener faktisk alvor med denne TV-en og har allerede testet hjemmemarkedet i Sør-Korea en periode. Nå kommer den også til Norden: Modellen heter QE43LS03T og er som navnet antyder en 43″ stor LCD-TV med QLED teknologi – dog ikke den seneste generasjonen med Dual LED teknologi.

The Sero ventes i butikk i midten av juni, og prisen blir 16.990 kroner. 

Ryktene forteller dessuten at et testeksemplar er på vei til oss! Om TV med portrett-modus blir et «must» for fremtid eller en ren flopp, gjenstår å se.

I mellomtiden kan du jo kose deg med denne videoomtalen på koreansk(!): 

youtu.be/7jv-LfU–ok

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Sylskarp 8K OLED fra LG Med alle kvalitetene vi kjenner fra OLED, kombinert med sylskarp 8K-oppløsning, er denne toppmodellen fra LG noe av det råeste vi har sett!
Glimrende OLED-TV Med knallsterk bildekvalitet og krystallklar lyd – rett ut av TV-skjermen – er Sony A80K en imponerende TV – tett på den dyrere A95K!
Beosound Theatre er Bang & Olufsens nye lydplanke B&Os hittil råeste lydplanke støtter 7.1.4 kanalers Dolby Atmos surroundlyd, og er skreddersydd for LGs OLED TV-er.
Sjekk TV-nyhetene fra Philips Toppmodellene OLED+937, OLED+907 og PM9507 lover gnistrende god bildekvalitet – med Ambilight-lys og lyd fra Bowers & Wilkins.
Skulpturen er en luksus-TV Hvis du har en sterk estetisk sans - og vanvittig mange penger til å finansiere den - kan C Seed N1 gi deg en "usynlig" 165-tommer i stua.
Vi tester Samsungs første OLED-TV Endelig har vi fått testet en av årets mest omdiskuterte og etterlengtede TV-er! Samsung S95B leverer svært imponerende bildekvalitet, men har også visse forbedringspunkter.
Følg Lyd & Bilde