Search
Generic filters
 itemprop

The Sero: Samsungs roterende TV slippes i juni

Samsungs nye TV kan veksle mellom portrett- og landskapsmodus, og speile mobilskjermen din!

Samsung er kjent for sine kreative krumspring innen TV, og med deres seneste oppfinnelse har de rett og slett snudd TV-en på høykant: The Sero er en motorisert «hybrid-TV» som kan veksle mellom stående og liggende bildeformat.

Samsung The Sero: Vertikal-TV i 9:16 format

Samsung The Sero QE43LS05T (2020). Foto: Samsung

Flesteparten av videoene som deles på sosiale medier i dag er filmet spontant med mobilen i hånden, og da ofte med skjermen på høykant (såkalt portrettmodus). Populære apper som Snapchat og TikTok er i stor grad basert på det stående bildeformatet. Vi har rett og slett gått fra 16:9 format til 9:16!

Vi snakker ikke bare amatørinnhold heller: Også flere profesjonelle produksjoner (musikk, reality, reklame etc) tilbys nå i portrettmodus for å tekkes et yngre publikum. Hvilket er fint nok for mobilen, men når det samme innholdet skal vises på en større TV-skjerm, oppstår det et velkjent problem. Videoen vises bare på en brøkdel av skjermen, og resten går til spille med sørgelige svarte striper…

Samsung har funnet en tilsynelatende enkel løsning på problemet. En TV som kan snus på høykant! Den nye designmodellen The Sero har en innebygd motor som lar deg veksle mellom stående og liggende format med et enkelt knappetrykk. En slik TV-løsning kan være praktisk når du vil speile mobilskjermen din, vise bilder og video du selv har tatt, eller bare skrolle gjennom nyhetsfeeden til Facebook og Instagram på en stor skjerm.

Les også Nå har The Frame blitt MYE bedre Med nytt, topptrimmet bildepanel har Samsungs design-TV fått en skikkelig kontrast-boost!
 data-srcset

Gulvsokkel og kraftige høyttalere

The Sero skal stå rett på gulvet, lett tilbakent på en staffelifot (så langt vi vet går den ikke an å veggmontere). Hjul fås som tilleggsutstyr. Den har et påkostet 4.1-kanals høyttalersystem på 60 W, med støtte for musikkavspilling via Bluetooth og Airplay 2. Ellers kan vi nok regne med at Samsung har inkludert sitt Tizen operativsystem med flust av apper. De appene den eventuelt mangler, kan jo bare streames via mobilen…

Kommer i juni

Samsung har en rekke designmodeller i 2020-sortimentet. Her vist av Jonghee Han, sjefen for Samsungs Visual Display divisjon. (Foto: Samsung)

Samsung The Sero er ikke bare en sær fremtidsvisjon heller: Samsung mener faktisk alvor med denne TV-en og har allerede testet hjemmemarkedet i Sør-Korea en periode. Nå kommer den også til Norden: Modellen heter QE43LS03T og er som navnet antyder en 43″ stor LCD-TV med QLED teknologi – dog ikke den seneste generasjonen med Dual LED teknologi.

annonse

The Sero ventes i butikk i midten av juni, og prisen blir 16.990 kroner. 

annonse

Ryktene forteller dessuten at et testeksemplar er på vei til oss! Om TV med portrett-modus blir et «must» for fremtid eller en ren flopp, gjenstår å se.

I mellomtiden kan du jo kose deg med denne videoomtalen på koreansk(!): 

Har du noe å tilføye?
Velkommen til Lyd & Bildes diskusjonsforum. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.
Motta varsler
Varlse meg om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Les også

SOMMERTILBUD
6 UKER LB+
FOR KUN 6 KR
Full tilgang til hele lydogbilde.no i sommer for kun 6 kr!
PRØV i 6 UKER
close-link