Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

TCL CSOT viser verdens første buede 65″ 8K OLED-TV

Bruker avansert printing-teknologi for å oppnå en ekstrem pikseltetthet.

Skrevet av / 11.12.23 - 14:33
TCL CSOT viser verdens første buede 65″ 8K OLED-TV

Kinesiske TCL CSOT er en av hurtigst voksende TV- og panelprodusenter. Under konferansen DTC 2023 i Wuhan, Kina viste de nylig fram en rekke innovative skjermteknologier, deriblant en sylskarp OLED-TV med 8K-oppløsning.

Verdens første buede 65″ 8K 120Hz OLED-TV

OLED-skjermer med 8K(7680 x 4320 ) oppløsning er ikke noe nytt i seg selv. Det grensesprengende ligger i man nå har oppnådd dette fra et panel på «bare» 65 tommer. Hvilket er ganske imponerende, med tanke på at skjermen inneholder 33 millioner piksler. Tidligere måtte man opp på 77 tommers skjermer(for eksempel LG OLED77Z3) for å få plass til så mange bildepunkter.

Fra DTC-messen i Wuhan, Kina. (Foto: TCL CSOT)

Så hvordan har TCL CSOT klart det? Svaret ligger i såkalt IJP (inkjet printing) teknologi, hvor pikslene regelrett printes på overflaten av OLED-panelet. IJP-teknologien bruker løsemidler for å smelte organiske OLED-materialer og «skriver» dem deretter ut på overflaten av en plastfilm for å danne R (rød), G (grønn) og B (blå) organiske, lysende subpiksler.

IJP-teknologien skal gjøre OLED-paneler billigere å masseprodusere, og leverer høy ytelse, med meget bredt fargespekter (opptil 99% av DCI P3 fargerommet).

TCL CSOT har vist varianter av dette OLED-panelet tidligere, deriblant en utgave som kan brettes sammen og legges ned i en eske. Nå har de altså vist en buet skjerm hvor buen tilsvarer en radius på 1800R.

TCL CSOT viste også frem en 14 tommers OLED-skjerm til bruk i bærbare datamaskiner – også den produsert ved hjelp av IJP-teknikk, samt en konkav gaming-monitor.

Foruten 65 tommers 8K OLED viste TCL CSOT også frem denne konkave(!) 31″ 4K OLED-monitoren. (Foto: TCL CSOT)

Da Lyd & Bilde besøkte TCLs TV-konferanse i Warszawa, Polen i november, ble det antydet at vi kan få se IJP OLED TV-er på markedet i løpet av 2024/2025. Vi tipper vi får se en demonstrasjon av teknologien på nært hold under CES 2024 i januar.

Les også LGs nye OLED TV-er kan bli enda mer gaming-vennlige Her er hva ryktene forteller oss om LGs nye C4 og G4 modeller så langt.
Les også Her er TCLs nye toppmodeller TCL har imponert med sine prisgunstige LCD-skjermer, og nå er high-end modellene like rundt hjørnet.
Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Her er Samsungs nye TV-modeller 2024: Full av AI-funksjoner

TCLs 163-tommer X11H demonstrert i Kina

Nå vet vi prisene på årets nye OLED-TV-er fra LG

Her er Sonys nye TV-modeller for 2024

Nå kan du gjøre et TV-kupp

TCL C855 går til 98 tommer

Her er TCL 115X955 MAX

Nå kan du se OLED-TV på flytur

Mer Philips Hue på Samsung TV

TCL 115X955: Gigant-TV klar for Norge

Se hva vi fant hos LG i Tyskland

Sniktitt på LGs nye OLED-modeller i Frankfurt

Lyd & Bilde
Scroll to Top