Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Svenskene først med 4K kringkasting?

De første forsøkene i Norden. Teracom og Boxer prøver å sende 4K Ultra HD via det svenske bakkenettet.

Skrevet av / 03.02.14 - 12:18
Svenskene først med 4K kringkasting?

Sverige blir det første landet i Norden, hvor det gjøres forsøk med Ultra HD-kringkasting over DVB-T2, altså bakkebasert TV-nett. Testsendingene utføres av Teracom og Boxer i samarbeid med Broadcom Corporation, som står for de digitale TV-mottakerne, og Samsung, som leverer Ultra HD TV-apparatene.

“Det har eksistert jordbasert TV i ca. 60 år. Ved å teste og bruke ny teknologi vil vi bevise at det jordbaserede nettet vil være like relevant om ytterligere 60 år. Å teste Ultra HD-kringkasting handler for oss om å lære mer om teknikken og danne forutsetningene for den dagen når teknikken for alvor slår igjennom“, sier Stephan Guiance, som er underdirektør i Teracom Sverige.

Sendingene gjøres fra Stockholm på en tilfeldig testfrekvens. Forsøket pågår frem til mars.

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhetsredaktør. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

En smartklokke kan være både elegant og intelligent

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top