Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Strømmeboks støtter 4K

Amazons nye Fire TV strømmer blant annet fra Netflix i 4K UHD.

Skrevet av / 18.09.15 - 12:23
Strømmeboks støtter 4K

Det er jammen på tide at det blir mulig å strømme Netflix i 4K fra en ekstern boks. De med et 4K TV-apparat av tidlig variant har ikke innebygd støtte for Netflix i 4K, men nå kommer løsningene. En av dem er Amazons strømmeboks Fire TV, som kan forhåndsbestilles nå til 99,99 dollar, rundt 800 kroner.

Av en eller annen grunn støtter den ikke HDMI 2.0, som betyr at den maksimalt klarer 30 bilder i sekundet, og ikke støtter utvidet gråtoneskala med høy dynamisk rekkevidde (HDR). Dermed får du ikke den ekstra informasjonen i skyggeområdene, eller utvidet 10-bits fargedybde.

Men du får i det minste fullt utbytte av TV-skjermens UHD-oppløsning!

Ellers finner vi 2 GB RAM, en microSD-kortleser som kan utvide 8 GB lagring med ytterligere 128 GB, og den nye prosessoren med fire kjerner er 75 prosent kraftigere enn forgjengeren. Boksen kan kobles til internett med kabel eller med trådløs WiFi av raskeste type (AC). Den nye og effektive HEVC videokodeken støttes, som gir bedre videokvalitet fra lavere båndbredde. Dette gjelder både for 4K og 1080p HD-oppløsning.

TV-tjenester som støttes er bl.a. Netflix, Amazon Video, HBO GO (ikke HBO Nordic), Showtime Anytime, samt spill og musikk-apper. Se komplett liste over tjenester og apper her.

Ikke til Norge
Så den dårlige nyheten. Amazon sender nemlig ikke elektroniske artikler til Norge. Men det finnes måter å komme rundt det på. For eksempel kan du bestille fra den amerikanske nettbutikken amazon.com hvis du har en konto hos JetCarrier. JetCarrier gir deg en amerikansk adresse som Amazon sender til, hvor varen pakkes på nytt og sendes til Norge. Ønsker du å handle fra engelske amazon.co.uk, bruker du my-uk-mail.co.uk for samme tjeneste, mens du kan handle fra den tyske nettbutikken amazon.de ved å tegne konto her.

Vi har kun erfaring med JetCarrier, som fungerer utmerket. Du må legge til norsk moms og frakt, så totalprisen vil nok bli over 1000 kroner. Det vi imidlertid vet lite om, er hvordan boksen vil fungere i Norge.

amazon.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

TCL 115X955: Gigant-TV klar for Norge

Se hva vi fant hos LG i Tyskland

Sniktitt på LGs nye OLED-modeller i Frankfurt

163 tommer, noen større?

Nå i butikk: TCL X955-serien

Sniktitt på Samsungs 2024 TV-modeller

LG: Våre OLED TV-er er de beste til film

Lanserer TV med 10 års garanti

Marimekko-mønster på The Frame

Her er Philips 2024 TV-modeller

Her er de beste (og villeste!) TV-ene vi fikk se i Las Vegas

Blendende og sylskarp!

0
Scroll to Top