Search
Generic filters

Strømmeboks støtter 4K

Amazons nye Fire TV strømmer blant annet fra Netflix i 4K UHD.

Det er jammen på tide at det blir mulig å strømme Netflix i 4K fra en ekstern boks. De med et 4K TV-apparat av tidlig variant har ikke innebygd støtte for Netflix i 4K, men nå kommer løsningene. En av dem er Amazons strømmeboks Fire TV, som kan forhåndsbestilles nå til 99,99 dollar, rundt 800 kroner.

Av en eller annen grunn støtter den ikke HDMI 2.0, som betyr at den maksimalt klarer 30 bilder i sekundet, og ikke støtter utvidet gråtoneskala med høy dynamisk rekkevidde (HDR). Dermed får du ikke den ekstra informasjonen i skyggeområdene, eller utvidet 10-bits fargedybde.

Men du får i det minste fullt utbytte av TV-skjermens UHD-oppløsning!

Ellers finner vi 2 GB RAM, en microSD-kortleser som kan utvide 8 GB lagring med ytterligere 128 GB, og den nye prosessoren med fire kjerner er 75 prosent kraftigere enn forgjengeren. Boksen kan kobles til internett med kabel eller med trådløs WiFi av raskeste type (AC). Den nye og effektive HEVC videokodeken støttes, som gir bedre videokvalitet fra lavere båndbredde. Dette gjelder både for 4K og 1080p HD-oppløsning.

TV-tjenester som støttes er bl.a. Netflix, Amazon Video, HBO GO (ikke HBO Nordic), Showtime Anytime, samt spill og musikk-apper. Se komplett liste over tjenester og apper her.

Ikke til Norge
Så den dårlige nyheten. Amazon sender nemlig ikke elektroniske artikler til Norge. Men det finnes måter å komme rundt det på. For eksempel kan du bestille fra den amerikanske nettbutikken amazon.com hvis du har en konto hos JetCarrier. JetCarrier gir deg en amerikansk adresse som Amazon sender til, hvor varen pakkes på nytt og sendes til Norge. Ønsker du å handle fra engelske amazon.co.uk, bruker du my-uk-mail.co.uk for samme tjeneste, mens du kan handle fra den tyske nettbutikken amazon.de ved å tegne konto her.

Vi har kun erfaring med JetCarrier, som fungerer utmerket. Du må legge til norsk moms og frakt, så totalprisen vil nok bli over 1000 kroner. Det vi imidlertid vet lite om, er hvordan boksen vil fungere i Norge.

amazon.com

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.
I tillegg til Elite 85t slipper Jabra aktiv støydemping til den eksisterende Elite 75t.
I dag slipper Netflix traileren til sin første norske originalfilm: Kadaver.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Med Netatmo Smart Videoringeklokke ser du hvem som ringer på og kan snakke med dem fra hvor som helst.
Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.
Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.
Snart kommer nok en svensk originalserie fra strømmegiganten.
SteelSeries Arctis 9 er et trådløst hodesett med surroundlyd, som funker til både PC og PlayStation-konsollene.
Kompakt high-end med nok krefter.
En nærmere kikk på både innsiden og utsiden av de nye Xbox-ene.
GoPro Hero9 Black har 5K video, enda bedre videostabilisering – og endelig selfie-skjerm.
30. oktober slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Og prisene blir relativt hyggelige.
Vidvinkelzoom og lyssterk 50mm til Nikon Z.