Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Større 4K-skjermer fra Sharp

Sharps hopper bukk over 55-tommerne når de nå lanserer sine nye 4K-TV-er.

Skrevet av / 03.09.14 - 13:46
Større 4K-skjermer fra Sharp

Hele poenget med 4K-oppløsning er å kunne ha vesentlig større TV enn tidligere, og samtidig forbedre bildeskarpheten slik vi kjenner den fra dagens Full HD skjermer. De fleste er enige om at 4K-formatet ikke kommer helt til sin rett på en 55-tommer.

Akkurat det ser Sharp ut til å være enige i: Den japanske produsenten leverer avansert skjermteknologi til mobiler og nettbrett, men på TV-fronten har de valgt å satse på store skjermstørrelser. Nærmere bestemt fra 60 tommer og oppover, et segment de har vist seg å beherske bra med blant annet hybrid-TV-en LC-70UQ10EN.

60 og 70″ 4K TV

Sharp LC-70UD20
Sharp LC-70UD20

Sharp lover at deres nye UD20-serie skal gi fremragende 4K bildekvalitet og uovertruffen lyd. TVene kommer i 60″ og 70″ størrelse, og begge er sertifisert av THX med egne bildemodus for korrekte filmfarger. Sharp og THX har angivelig samarbeidet tett gjennom utviklingen, og de nye skjermene har gjennomgått over 400 tester for å sikre at bildekvaliteten blir så nøyaktig som mulig. Sharps Rich Colour Display teknikk lover 23 % bredere fargespekter enn vanlige TV-er. De nye skjermene har selvfølgelig også trådløs nettverkstilkobling, og kan fjernstyres med en egen app til smartmobiler og nettbrett.

Sharps Super High Resolution Image Engine sørger for å oppskalere ulike typer bildeinnhold 4K-oppløsning, mens Local Contrast Control forbedrer kontrasten i mørke scener. Lyddelen skal også være godt tatt hånd om, i form av en «lydplanke» med teknikk fra Yamaha (AudioEngine™) som skal gi kraftfull lyd til tross for UD20’s smale kabinett.

Om de store ordene viser seg å holde vann, ser vi frem til å teste nærmere når anledningen byr seg. Sharps nye 4K-skjermer lander i butikk i løpet av september, til følgende priser:

LC-60UD20EN: 24.000 kr
LC-70UD20EN: 35.000 kr

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Nå kan du gjøre et TV-kupp

TCL C855 går til 98 tommer

Her er TCL 115X955 MAX

Nå kan du se OLED-TV på flytur

Mer Philips Hue på Samsung TV

TCL 115X955: Gigant-TV klar for Norge

Se hva vi fant hos LG i Tyskland

Sniktitt på LGs nye OLED-modeller i Frankfurt

163 tommer, noen større?

Nå i butikk: TCL X955-serien

Sniktitt på Samsungs 2024 TV-modeller

LG: Våre OLED TV-er er de beste til film

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top