TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
L&B JULEKALENDER 2022
Nyhet

Stå opp med LGs motoriserte OLED-TV

LG har patentert en ny type OLED-TV som kan skjules når du ikke bruker den.

forfatter
Publisert 04.03.21 - 09:00

LG er kjent for OLED-TV i mange slags størrelser, fasonger og eksotiske varianter – fra den syltynne Wallpaper OLED til den sammenrullbare Rollable OLED. Nå er de i gang med en ny OLED-variant: I følge det nederlandske nettstedet Letsgodigital har LG nylig patentert en ny TV som kan gjemmes vekk når du ikke bruker den.

Foto: LG Display / Letsgodigital
Les også CES 2019: Rullbar OLED fra LG [OPPDATERT med video] På CES-messen i Las Vegas kunngjorde LG at deres første rullbare OLED-TV er klar for produksjon. LG Signature OLED65R9 kan rulles ned helt eller delvis når den ikke er i bruk!
LG OLED65R9

Kan heves og senkes

Helt konkret dreier det seg om inn- og uttrekkbar OLED-skjerm som sitter montert i en slags kassett: Altså ikke om et fleksibelt OLED-panel som kan rulles sammen, men snarere en mer konvensjonell OLED-skjerm i «fast form», med et motorisert oppheng. Dette er trolig en vesentlig enklere og kosteffektiv løsning enn LGs sammenrullbare OLED R1, som koster en liten formue.

Hensikten er åpenbart noe av det samme, nemlig å skjuler skjermen helt eller delvis når den ikke er i bruk. Ut fra bildene kan det se ut som LG ser for seg et lite «vindu» der skjermen kan vise utvalgt informasjon – som for eksempel tiden på døgnet.

Vi ser umiddelbart for oss at en slik OLED-V kunne være kjekk å ha på soverommet, i fotenden av senga. I så fall snakker vi om en en temmelig heftig klokkeradio!

Obs: TV-en er ennå på patent-stadiet, og LG har ikke kunngjort noe offisielt, ferdig produkt enda.

LG Display har imidlertid vist denne prototypen av en gjennomsiktig OLED-variant, også den motorisert:

youtu.be/yK9Mgm6PjL0

Kilde: Letsgodigital

 

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
OLED pluss Ambilight = større innlevelse! Philips er tilbake med nok en fargesprakende OLED-TV: Med saftig kontrast og Ambilight er det duket for en nydelig bildeopplevelse.
YouTube går vertikalt på TV-skjermen Nå kan du snart se de vertikale videosnuttene i YouTube-appen til smart TV.
Den største TV-en vi noen gang har testet Glem 85” - nå er det 98” som gjelder dersom du vil ha den største TV-en i gata! TCL 98C735 er et gedigent beist av en TV, og bildekvaliteten overrasker.
Samsung TV-eier? Da bør du lese dette! Apple TV-appen til Samsung TV strømmer nå utvalgt innhold i det åpne HDR10+ formatet – som et alternativ til Dolby Vision.
MiniLED gir bedre kontrast Sony har oppgradert en av sine beste LCD-skjermer med et finmasket MiniLED-baklys. Det gir imponerende presis kontrast og lysstyrke, men det er fortsatt rom for forbedring…
Kan 8K-TV bli forbudt? Strengere EU-krav til energieffektivitet kan sette en stopper for sylskarpe, men strømslukende 8K-TV-er.
Følg Lyd & Bilde