Nyhet

Stå opp med LGs motoriserte OLED-TV

LG har patentert en ny type OLED-TV som kan skjules når du ikke bruker den.
forfatter

LG er kjent for OLED-TV i mange slags størrelser, fasonger og eksotiske varianter – fra den syltynne Wallpaper OLED til den sammenrullbare Rollable OLED. Nå er de i gang med en ny OLED-variant: I følge det nederlandske nettstedet Letsgodigital har LG nylig patentert en ny TV som kan gjemmes vekk når du ikke bruker den.

Foto: LG Display / Letsgodigital
CES 2019: Rullbar OLED fra LG [OPPDATERT med video] På CES-messen i Las Vegas kunngjorde LG at deres første rullbare OLED-TV er klar for produksjon. LG Signature OLED65R9 kan rulles ned helt eller delvis når den ikke er i bruk!
LG OLED65R9

Kan heves og senkes

Helt konkret dreier det seg om inn- og uttrekkbar OLED-skjerm som sitter montert i en slags kassett: Altså ikke om et fleksibelt OLED-panel som kan rulles sammen, men snarere en mer konvensjonell OLED-skjerm i «fast form», med et motorisert oppheng. Dette er trolig en vesentlig enklere og kosteffektiv løsning enn LGs sammenrullbare OLED R1, som koster en liten formue.

Hensikten er åpenbart noe av det samme, nemlig å skjuler skjermen helt eller delvis når den ikke er i bruk. Ut fra bildene kan det se ut som LG ser for seg et lite «vindu» der skjermen kan vise utvalgt informasjon – som for eksempel tiden på døgnet.

Vi ser umiddelbart for oss at en slik OLED-V kunne være kjekk å ha på soverommet, i fotenden av senga. I så fall snakker vi om en en temmelig heftig klokkeradio!

Obs: TV-en er ennå på patent-stadiet, og LG har ikke kunngjort noe offisielt, ferdig produkt enda.

LG Display har imidlertid vist denne prototypen av en gjennomsiktig OLED-variant, også den motorisert:

Kilde: Letsgodigital

 

Les alle artikler i 1 måned for 49 kr

Få tilgang alle +artikler samt hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.