Sonys nye 4K HDR TV-er er i butikk

Med skjermstørrelser fra 43 til 85 tommer.
Sony 4KTV 2020
Annonse
Annonse
forfatter

Rett etter LG slapp info om sine nyeste TV-er har Sony nå annonsert pris og tilgjengelighet på sine første TV-er i salg i 2020. De nye 4K HDR LCD TV-ene XH81, XH80 og X70 har nå ankommet hos forhandlere i Europa, og Sony lover oss god kvalitet både når vi snakker bilde, lyd og brukeropplevelse.

XH81 og XH80 – toppseriene for 4K

Både XH81 og XH80-serien kan skilte med 4K HDR-prosessoren X1, som bruker avanserte algoritmer for å redusere støy og forbedre detaljer. Vi loves at lavoppløst innhold kommer enda nærmere 4K-oppløsning enn før, med livlige farger og høy kontrast. Ved å utvide fargespekteret gjengis enda flere farger. X1-prosessoren analyserer og bearbeider data i hvert bilde for å gjøre farger enda mer naturlige og presise, og opplevelsen mer virkelighetsnær. XH81- og XH80-modellene støtter Dolby Vision HDR-format, og den nye X-Balanced Speaker-teknologien (55 tommer og oppover) som forbedrer lyden. Også på design-TV-ene med ekstremt tynn ramme. TV-ene i disse seriene er dessuten Dolby Atmos-kompatible.

Les også
8K LED og 4K OLED fra Sony 8K til (litt) lavere priser og 4K med 120 Hz-hastighet er på programmet i Las Vegas.

Videre har XH81 og XH80 støtte for Android TV med innebygd Google Assistant, Google Play Store og Chromecast, som gir enklere tilgang til innhold, tjenester og enheter. Sonys originale grensesnitt for menyer og stemmekontroll er også forbedret.

Med Google Assistant og Amazon Alexa-aktiverte enheter kan men se på videoer fra YouTube via Google Home eller endre kanal og volum med Amazon Alexa. Apple AirPlay 2-brukere kan srømme filmer, musikk, spill og bilder til TV-en fra iPhone, iPad eller Mac. Apple HomeKit-teknologien kobler TV-en til et Apple smarthjem.

Sony X70 4K HDR TV – “Smart og enkel”

“Med levende farger, sylskarpe bilder, klar lyd og et lekkert aluminiumsdesign, vekker denne 4K smart-TV-en alle dine essensielle underholdningsapper til live,” står det i pressemeldingen. Med 4K X-Reality Pro oppskaleres bilder til “nesten ekte 4K-kvalitet” med tanke på skarphet og detaljer. Sony X70 har også smart-TV-grensesnitt med innebygd nettleser og tilgang til YouTube og Netflix med kun ett klikk.

Annonse

Priser og tilgjengelighet

XH81, XH80 og X70 er i salg nå. Veiledende priser er:

XH81

 • KD65XH81: 14.000 kr
 • KD55XH81: 11.000 kr
 • KD49XH81: 10.000 kr
 • KD43XH81: 9.500 kr

XH80

 • KD85XH80: 29.000 kr
 • KD75XH80: 20.000 kr
 • KD65XH80: 13.000 kr
 • KD49XH80: 9.500 kr
 • KD43XH80: 9.000 kr

X70

 • KD65X70: 12.000 kr
 • KD55X70: 9.500 kr
 • KD49X70: 8.500 kr
 • KD43X70: 8.000 kr

sony.no

Annonse
Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

 1. Det med at TVene til Sony er Dolby atmos kompatible bør en sjekke skikkelig før eventuelt kjøp. Jeg gikk på den med min xg9505 og TVen klarer ikke sende verken atmos eller truehd fra apper som Plex eller Kodi til receiveren. Måtte kjøpe en Shield TV og den fikser biffen. Tok meg evigheter med googling for å finne ut at det tydeligvis er noe bevisst tullball Sony driver med. Smart TV? Nei, Teit TV!

  1. Bare sånn for å være helt spesifikk, Sony har til nå ikke støttet TrueHD/Atmos (kanskje lossy atmos som Netflix når jeg tenker meg om) fra apper installert på TVens operativsystem. Den klarer fint pass-through fra en annen kilde (feks hvis du kobler en bluray eller shield til TVen, som så sender signalet videre til Receiver). Kanskje de har endret seg men jeg tviler… Det samme gjelder visst LG uten at jeg kan bekrefte. Så tenk deg to ganger om hvis du ønsker å bruke Android TV på Sony som mediesenter-hub og du bryr deg litt om lydkvalitet…

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Sonos Sub er tilbake i tredje generasjon, nå også med mulighet til å bruke to subwoofere i samme rom. Vi har testet!
Designkongen gjør det igjen. Beolit 20 er en nydelig bærbar høyttaler, som også låter bra.
Bang & Olufsen Beosound Emerge er et modig brudd med hvordan en multiroms-smarthøyttaler kan se ut – og låte.
Sonos’ første bærbare høyttaler imponerer på integrasjon og bekvemmelighet.
TCL TS8132 er en rimelig lydplanke med Dolby Atmos, som gjenskapes av diskrete topphøyttalere.
Det blir mulig å spille lyd fra LGs TV-er og lydplanker samtidig.
Det er syv årtier siden de første Klipschorn så dagens lys. Men modellen bygges og selges fortsatt.
Nå kommer en spesiell Final Fantasy-utgave av Panasonics kompakte gaming-lydplanke SC-HTB01. Også kjent som SoundSlayer.
Sony FE 14mm F1.8 GM
Kjenner du noen som er hekta på Lego-Mario? Nå får han selskap av broren Luigi.
Nå kan du snart bestille Volkswagen ID.4 med firehjulstrekk. Og kanskje oppgradert stereo?
Fitbit lanserer nå Luxe, et praktisk og stilig aktivitetsarmbånd som skal hjelpe deg med å ta godt være på helse og velvære.
Samsungs nye TV-tjeneste byr på direktesendte TV-kanaler helt gratis.
Velkommen til Utmark: Briljant sort komedie eller banal russerevy?
Ikke faststoffbatteri, men en viktig modell likevel.
Fujifilm XF 18mm F1.4 R LM WR
Hybrid-SUV-en Formentor er først ut. Men vi har flere spennende helelektriske nyheter i vente.
I dag er det 10 år siden verdens største TV-serie hadde premiere.
Med den største oppdateringen av Google Earth på mange år blir det nå mulig å se millioner av satelittbilder fra bl.a. NASA i timelapse. Disse viser tiårenes markante forandringer av kloden.
Den danske toppskuespilleren har landet nok en internasjonal megarolle.