Sonys nye 4K HDR TV-er er i butikk

Med skjermstørrelser fra 43 til 85 tommer.
Sony 4KTV 2020
Annonse
Annonse
forfatter

Rett etter LG slapp info om sine nyeste TV-er har Sony nå annonsert pris og tilgjengelighet på sine første TV-er i salg i 2020. De nye 4K HDR LCD TV-ene XH81, XH80 og X70 har nå ankommet hos forhandlere i Europa, og Sony lover oss god kvalitet både når vi snakker bilde, lyd og brukeropplevelse.

XH81 og XH80 – toppseriene for 4K

Både XH81 og XH80-serien kan skilte med 4K HDR-prosessoren X1, som bruker avanserte algoritmer for å redusere støy og forbedre detaljer. Vi loves at lavoppløst innhold kommer enda nærmere 4K-oppløsning enn før, med livlige farger og høy kontrast. Ved å utvide fargespekteret gjengis enda flere farger. X1-prosessoren analyserer og bearbeider data i hvert bilde for å gjøre farger enda mer naturlige og presise, og opplevelsen mer virkelighetsnær. XH81- og XH80-modellene støtter Dolby Vision HDR-format, og den nye X-Balanced Speaker-teknologien (55 tommer og oppover) som forbedrer lyden. Også på design-TV-ene med ekstremt tynn ramme. TV-ene i disse seriene er dessuten Dolby Atmos-kompatible.

Les også
8K LED og 4K OLED fra Sony 8K til (litt) lavere priser og 4K med 120 Hz-hastighet er på programmet i Las Vegas.

Videre har XH81 og XH80 støtte for Android TV med innebygd Google Assistant, Google Play Store og Chromecast, som gir enklere tilgang til innhold, tjenester og enheter. Sonys originale grensesnitt for menyer og stemmekontroll er også forbedret.

Med Google Assistant og Amazon Alexa-aktiverte enheter kan men se på videoer fra YouTube via Google Home eller endre kanal og volum med Amazon Alexa. Apple AirPlay 2-brukere kan srømme filmer, musikk, spill og bilder til TV-en fra iPhone, iPad eller Mac. Apple HomeKit-teknologien kobler TV-en til et Apple smarthjem.

Sony X70 4K HDR TV – «Smart og enkel»

«Med levende farger, sylskarpe bilder, klar lyd og et lekkert aluminiumsdesign, vekker denne 4K smart-TV-en alle dine essensielle underholdningsapper til live,» står det i pressemeldingen. Med 4K X-Reality Pro oppskaleres bilder til «nesten ekte 4K-kvalitet» med tanke på skarphet og detaljer. Sony X70 har også smart-TV-grensesnitt med innebygd nettleser og tilgang til YouTube og Netflix med kun ett klikk.

Priser og tilgjengelighet

XH81, XH80 og X70 er i salg nå. Veiledende priser er:

XH81

 • KD65XH81: 14.000 kr
 • KD55XH81: 11.000 kr
 • KD49XH81: 10.000 kr
 • KD43XH81: 9.500 kr

XH80

 • KD85XH80: 29.000 kr
 • KD75XH80: 20.000 kr
 • KD65XH80: 13.000 kr
 • KD49XH80: 9.500 kr
 • KD43XH80: 9.000 kr

X70

 • KD65X70: 12.000 kr
 • KD55X70: 9.500 kr
 • KD49X70: 8.500 kr
 • KD43X70: 8.000 kr

sony.no

/registrer deg for å lese denne artikkelen gratis

Jeg godtar Lyd & Bildes vilkår og betingelser. Jeg ønsker å motta nyhetsbrev og informasjon.Dette kommer kun noen få ganger i måneden. Du kan melde deg av når som helst.

Vennligst bekreft før registrering

Fortsett med Google

eller registrer med e-post

Glemt ditt passord? Tast inn din e-post og du vil motta en link hvor du kan lage nytt passord.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

 1. Det med at TVene til Sony er Dolby atmos kompatible bør en sjekke skikkelig før eventuelt kjøp. Jeg gikk på den med min xg9505 og TVen klarer ikke sende verken atmos eller truehd fra apper som Plex eller Kodi til receiveren. Måtte kjøpe en Shield TV og den fikser biffen. Tok meg evigheter med googling for å finne ut at det tydeligvis er noe bevisst tullball Sony driver med. Smart TV? Nei, Teit TV!

  1. Bare sånn for å være helt spesifikk, Sony har til nå ikke støttet TrueHD/Atmos (kanskje lossy atmos som Netflix når jeg tenker meg om) fra apper installert på TVens operativsystem. Den klarer fint pass-through fra en annen kilde (feks hvis du kobler en bluray eller shield til TVen, som så sender signalet videre til Receiver). Kanskje de har endret seg men jeg tviler… Det samme gjelder visst LG uten at jeg kan bekrefte. Så tenk deg to ganger om hvis du ønsker å bruke Android TV på Sony som mediesenter-hub og du bryr deg litt om lydkvalitet…

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Annonse
Annonse

Les også

4K laserprojektorer har til nå vært fryktelig dyre, men det akter LG å gjøre noe med.
Laser gir kraftig lys i opptil 150 tommers størrelse
I Steens hjemmekino er det plass til alle byens innbyggere!
Ny oppdatering lar deg koble til to subwoofere i et Sonos hjemmekinoanlegg.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Strømmeforsterker som kan alt man ber om, og litt til.
Får økt rekkevidde og bedre plass
Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag innsettes USA 46. president, og amerikanerne, verden og den frie pressen, kan legge et fire år langt mareritt bak seg.
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Gjør klar for enda raskere trådløst internett! Netgear Nighthawk RAXE500 er verdens første ruter med Wi-Fi 6E.
Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.
En gang var jakten på den beste lyden hobbyen til de fleste unge menn. Nå foretrekker de fleste å nyte musikk som bakgrunns-underholdning. De gamle dagene kommer aldri tilbake. Men nåtiden er likevel ikke så ulik fortiden.
Netflix har sikret seg Gal Gadots neste film.
Så mye lyd som mulig fra små kabinetter
Under CES 2021 viste Razer frem en gamingstol med utrullbar OLED-skjerm! Har den massasje også?
De mest eksklusive surroundprosessorene fra Lyngdorf og Steinway, nemlig MP-60 og P300, får endelig videokort av siste skrik. Blant annet 8K.