TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

Sony Bravia 65XD9305 og 75XD9405 mottatt

Vi har fått inn Sonys to nye flaggskip-TVer til test. Den ene er en skikkelig sværing på hele 75 tommer!

forfatter
Publisert 02.06.16 - 17:53

Sonys nye TVer for 2016 finnes nå i butikk, og i den forbindelse har vi mottatt toppmodellene XD93 og XD94 til test! Dette er arvtagerne til 65X9305C som vi testet med godt resultat i 2015. De kommer i i 55/65″(XD9305) og 75″(XD9405) størrelser, og er definitivt de Sony-modellene vi har størst forventninger til i år.

55 og 65-tommerne lagerføres hos de fleste store elektroforhandlerne, mens 75-tommeren er bestillingsvare, med god grunn: Med en pris på rundt 70.000 kroner er den ikke noe for «hvermannsen».

Minimalistisk design

Sonys flaggskipmodeller har alltid rangert blant de beste TV-ene på markedet, men har også vært blant de dyreste. I år har Sony tatt noen grep for å kutte prisene, og det første til å gå under «slaktekniven» var de sidemonterte høyttalerne. Det første man legger merke til er derfor at skjermene har blitt betydelig slankere og lettere.

Både XD93 og XD94 henter inspirasjon fra fjorårets designmodell X90C. De nye Sony-skjermene har en imponerende slank fasong, og måler under 12 millimeter på det tynneste. Designen er veldig minimalistisk, og gjør skjermene lite prangende til tross for størrelsen.


I motsetning til mange av konkurrentene har både XD93 og XD94 smale sokler som gjør at de lett får plass på smale TV-bord.


OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Se for eksempel på den den diskré sokkelen i børstet metall: Den kommer i to deler som skrus sammen før TV-en hektes på, og lar deg skjule ledningene bak et ekstra deksel.Tilkoblingsmulighetene er for øvrig gode, med 4 HDMI 2.0a innganger og 3 USB. Sony-skjermene ar også innebygde TV-mottakere slik at du kan stikke programkort og CAM rett i TV-en.

De som ønsker å veggmontere TV-en kan glede seg over at Sony har lagt med en egen veggbrakett i esken. Denne er spesiallaget for å kunne montere TV-en så tett på veggen som mulig.


Fjernkontrollen er oppdatert med snarveier til både Netflix og Google.

Android

Så godt som samtlige Sony-modeller for 2016 bruker Android som operativsystem. Brukergrensesnittet er stort sett likt som fjorårets modeller, med en hovedmeny som domineres av YouTube og andre Google-tjenester. En forskjell vi merker umiddelbart, er at TV-ene jobber seg raskere gjennom menyvalgene. I tillegg starter de lynraskt fra standby. App-utvalget er nokså begrenset, men du finner mye underholdning i YouTube og Netflix alene. Sistnevnte kommer også med støtte for HDR.

Klare for HDR
Det er selvsagt bildekvaliteten som er satt i høysetet på disse toppmodellene. Både 55″, 65″ og 75″ utgavene er kompatible med High Dynamic Range, hvilket betyr at de kan vise HDR-innhold fra Netflix såvel som UHD Blu-ray i all sin prakt.

Det er verdt å merke seg at Sony ikke har tatt seg bryet med å få skjermene «UHD Premium» sertifiserte. De hevder imidlertid at skjermene skal klare de offisielle kravene, som ligger på 1000 nits lysstyrke for LCD-skjermer.

På tross av de trange kårene har Sony lykkes med å skvise et LCD-panel med lokal dimming inn bak rammen. Teknikken kalles Slim Backlight Drive, og brukes i 55” og 65” modellene (55XD9305 og 65XD9305).

Flaggskipet 75XD9405 er en litt annen affære. Denne bruker ”ekte” LED-baklys, i form av separate grupper med lysdioder fordelt bak hele skjermen. Det gir enda bedre muligheter til å variere lysstyrken i lokale partier av bildet, og gjør det mulig å oppnå enda bedre kontrast og svartnivå.

Størrelsen teller

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Sony har alltid sverget til ekstra store TV-skjermer i 4K-sammenheng: I følge dem er dette et av hovedpoengene med å gå fra Full HD til 4K overhodet! Deres aller første 4K-skjerm var faktisk en 84-tommer, men med en pris på over 200.000 kroner solgte den ikke spesielt bra. Derimot har de nok håp om at flere vil velge 75″ tommeren til kombinert TV og hjemmekinobruk. Når det er sagt, er 75-tommeren fortsatt uproporsjonalt dyr i forhold til lillebrødrene!

Vi er allerede godt i gang med testingen av Sony-modellene, som begge ser lovende ut på hver sine måter. Følg med på fortsettelsen!

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Mesterklasse fra Panasonic Panasonics beste OLED-TV er tilbake i full vigør, og nå kan den endelig leveres i stort format! LZ2000E gir rett og slett en strålende bildeopplevelse.
Sylskarp 8K OLED fra LG Med alle kvalitetene vi kjenner fra OLED, kombinert med sylskarp 8K-oppløsning, er denne toppmodellen fra LG noe av det råeste vi har sett!
Glimrende OLED-TV Med knallsterk bildekvalitet og krystallklar lyd – rett ut av TV-skjermen – er Sony A80K en imponerende TV – tett på den dyrere A95K!
Beosound Theatre er Bang & Olufsens nye lydplanke B&Os hittil råeste lydplanke støtter 7.1.4 kanalers Dolby Atmos surroundlyd, og er skreddersydd for LGs OLED TV-er.
Sjekk TV-nyhetene fra Philips Toppmodellene OLED+937, OLED+907 og PM9507 lover gnistrende god bildekvalitet – med Ambilight-lys og lyd fra Bowers & Wilkins.
Skulpturen er en luksus-TV Hvis du har en sterk estetisk sans - og vanvittig mange penger til å finansiere den - kan C Seed N1 gi deg en "usynlig" 165-tommer i stua.
Følg Lyd & Bilde