TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Slutt for VPN-adgang til Netflix?

Liker du den amerikanske versjonen av Netflix bedre enn den norske? Snart kan den bli stengt for utenlandske brukere.

Mange brukere skaffer seg adgang til den populære streaming-tjeneste Netflix via VPN (virtuelt privat nettverk, for å «lure» tjenesten til å tro at man har en amerikansk IP-adresse. Dette er et populært triks for å få tilgang til flere filmer og seriesesonger enn det Netflix viser lokalt. Men det kan det snart bli slutt på, om filmbransjen i Hollywood får det som de vil. Det skriver recordere.dk.

For et halvt år siden lukket streaming-tjenesten Hulu for forbindelser fra utlandet, og nå kan Netflix, som hittil ikke har sett på VPN-kundene som noe problem, bli tvunget til gå samme vei.

Netflix er i ferd med å gå gå globalt, og lanserer snart sin tjeneste i Australia. I den forbindelse krever bransjeorganisasjonen AHEDA (Australian Home Entertainment Distributors Association, som blant andre har Hollywood-studioer som Warner Bros., Sony Pictures og Universal på medlemslisten) at Netflix stenger australske brukeres ute fra den amerikanske versjonen av tjenesten. Ellers vil de ikke gi grønt lys for en lokal Netflix-tjeneste i Australia.

I tillegg fremgår det at flere filmselskaper (uavhengig av den australske lanseringen) er i ferd med å legge stort press på Netflix for å få dem til å blokkere adgangen for alle brukere av Netflix via VPN, som betaler med et internasjonalt kredittkort.

CNET skriver at en fjerdedel av alle australske streaming-brukere ser amerikansk Netflix via VPN.

Legg igjen en kommentar

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.