Slik fungerer Apple TV

Vi har prøvd Apples nye mediespiller og spillkonsoll!

Skrevet av / 10.09.15 - 10:43
Slik fungerer Apple TV

Dagens eksisterende Apple TV er en hygglig mediespiller, om man tar til takke med de funksjonene Apple har lagt inn. Men den kjentes litt innelåst og tradisjonell, og ikke spesielt mye bedre enn andre mediespillere. Den nye Apple TV er noe helt annet.

TV_AppleTV_Remote_MainMenu-Movies

For det første har den en App Store, slik at tredjepartsleverandører kan legge til nytt innhold. For det andre har fjernkontrollen en mikrofon slik at man kan søke uten å måtte bruke tastatur. Og til sist kan fjernkontrollen anvendes som spillkontroll, hvilket gjør at Apple TV også kan ta opp kampen med enkle spillkonsoller som Nintendo Wii.

https://youtu.be/YV47Q8mNO1I

Videon over viser hvor enkelt det er å finne filmer å se på. Man kan for eksempel søke på titler, sjangre, skuespillere og regissører, samt innsnevre søkeresultatet dersom man får for mange treff.

apple tv movie info

Søketjenesten Siri leter ikke bare i iTunes, men også i film-apper som Netflix og HBO. Det er så slik en mediespiller skal fungere! Nå håper vi bare den kommer på norsk i nær framtid.

apple tv remote

Fjernkontrollen er forbilledlig enkel og kan også brukes til å slå TV-skjermen av/på og styre volumet. For å navigere i menyer er det bare å dra fingeren over pekeflaten. Det kan også brukes til å styre spill.

apple tv remote using

Om du for eksempel spiller tennis, svinger man med armen for å slå til ballen. Om man kjører bil kan man holde kontrollen med begge hender og vri på den for å svinge. Intet nytt i spillverdenen nødvendigvis, men det er første gang Apple gjør det på denne måten

Les mer fra Apple TV lanseringen her

Jonas Ekelund
(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Mer sofistikert kunst til The Frame

Her er høstens nye TV-modeller fra Philips

Ny Playstation-app til Android TV

Thomson på IFA: Viste gjennomsiktig OLED

Storskjerm med gaming mode

Store, sterke og lynraske TV-er fra Hisense

Scroll to Top