Search
Generic filters

Slik får du AirPlay uten å kjøpe mottaker!

Har du lyst på AirPlay uten å kjøpe et eneste AirPlay-produkt? Programmet AirServer forvandler din PC eller Mac til AirPlay-mottaker, og overfører både lyd og bilde trådløst!

Det er genialt. Programmet AirServer er et lite program for Mac eller PC som gjør at du kan strømme musikk direkte fra din iPhone eller iPad, trådløst. Det betyr at du ikke er avhengig av en forsterker med AirPlay innebygd, du trenger heller ikke å bruke en tusenlapp på en AirPort Express eller Apple TV. Programmet gjør nemlig Mac-en eller PC-en om til en AirPlay-mottaker.

Det funker slik:
1.
Last ned og installer AirServer
2. Koble din Mac eller PC til stereoanlegget, gjerne med en god USB-DAC.
3. Spill musikk fra din iPhone eller iPad, og trykk på tegnet som ser ut som en TV-skjerm med trekant i (nede til høyre på iPhone-skjermen, øverst til høyre på iPad-skjermen). Musikken kommer ut fra stereoanlegget.
4. Inviter til fest!

For at dette skal virke, må din iPhone eller iPad være tilkoblet det samme trådløse nettverket som din Mac/PC.

Les mer om AirPlay her

Ekstern skjerm til film og spill
I tillegg til å kunne spille lyd trådløst fra din håndholdte iOS-enhet kan AirServer har AirServer en kul skjermfunksjon. Dersom datamaskinen er koblet til en ekstra skjerm, som en TV eller projektor, kan iPhone eller iPad bruke denne skjermen til for eksempel YouTube-klipp eller lokale filmer på din bærbare. Igjen foregår dette trådløst. Har din enhet støtte for speiling (mirroring) av skjermbildet, kan alt du ser på den bærbare vises på datamaskinens skjerm. Dette gjelder fra og med iPhone 4S og iPad 2. Ønsker to spillere å spille samme spill mot hverandre fra for eksempel hver sin iPad, kan den store, eksterne skjermen splittes i to, slik at dere ser hvert deres bilde.

Priser
AirServer kan gratis prøves i en uke, mens full versjon koster $15 (ca 90 kroner) for mulighet til å koble til 5 datamaskiner, mens du for $60 kan koble enheten til 15 skjermer.

Så langt har vi kun testet AirPlay-funksjonaliteten og eksternt skjermbilde fra YouTube. Og det funker som bare pokker!

Se AirServer i aksjon her:

airserverapp.com

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Nytt Omen-tilbehør med Warp Wireless teknologi
Etter å ha trukket tilbake første Sleepbuds på grunn av problemer med batteriene, er det nye propper på vei.
Med optiske brytere i stedet for mekaniske skal Roccat Vulcan Pro tastaturer være hele 40 ganger raskere enn konkurrentene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Blir Canons billigste pro-videokamera.
Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!
Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.
I tillegg til Elite 85t slipper Jabra aktiv støydemping til den eksisterende Elite 75t.
I dag slipper Netflix traileren til sin første norske originalfilm: Kadaver.
Med Netatmo Smart Videoringeklokke ser du hvem som ringer på og kan snakke med dem fra hvor som helst.
Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.