Slik får du AirPlay uten å kjøpe mottaker!

Har du lyst på AirPlay uten å kjøpe et eneste AirPlay-produkt? Programmet AirServer forvandler din PC eller Mac til AirPlay-mottaker, og overfører både lyd og bilde trådløst!
Annonse
Annonse
forfatter

Det er genialt. Programmet AirServer er et lite program for Mac eller PC som gjør at du kan strømme musikk direkte fra din iPhone eller iPad, trådløst. Det betyr at du ikke er avhengig av en forsterker med AirPlay innebygd, du trenger heller ikke å bruke en tusenlapp på en AirPort Express eller Apple TV. Programmet gjør nemlig Mac-en eller PC-en om til en AirPlay-mottaker.

Det funker slik:
1.
Last ned og installer AirServer
2. Koble din Mac eller PC til stereoanlegget, gjerne med en god USB-DAC.
3. Spill musikk fra din iPhone eller iPad, og trykk på tegnet som ser ut som en TV-skjerm med trekant i (nede til høyre på iPhone-skjermen, øverst til høyre på iPad-skjermen). Musikken kommer ut fra stereoanlegget.
4. Inviter til fest!

For at dette skal virke, må din iPhone eller iPad være tilkoblet det samme trådløse nettverket som din Mac/PC.

Les mer om AirPlay her

Ekstern skjerm til film og spill
I tillegg til å kunne spille lyd trådløst fra din håndholdte iOS-enhet kan AirServer har AirServer en kul skjermfunksjon. Dersom datamaskinen er koblet til en ekstra skjerm, som en TV eller projektor, kan iPhone eller iPad bruke denne skjermen til for eksempel YouTube-klipp eller lokale filmer på din bærbare. Igjen foregår dette trådløst. Har din enhet støtte for speiling (mirroring) av skjermbildet, kan alt du ser på den bærbare vises på datamaskinens skjerm. Dette gjelder fra og med iPhone 4S og iPad 2. Ønsker to spillere å spille samme spill mot hverandre fra for eksempel hver sin iPad, kan den store, eksterne skjermen splittes i to, slik at dere ser hvert deres bilde.

Annonse

Priser
AirServer kan gratis prøves i en uke, mens full versjon koster $15 (ca 90 kroner) for mulighet til å koble til 5 datamaskiner, mens du for $60 kan koble enheten til 15 skjermer.

Så langt har vi kun testet AirPlay-funksjonaliteten og eksternt skjermbilde fra YouTube. Og det funker som bare pokker!

Se AirServer i aksjon her:

airserverapp.com

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Med Samsungs nye projektorer kan du få et kjempedigert bilde, rett på veggen hjemme i stua.
Dette er den moderne surroundforsterkeren for deg som ønsker virkelig god lyd i hjemmekinoen, men som er edruelig med pengebruken.
Med absolutt alle funksjoner man trenger, gir Marantz NR1711 store hjemmekinoopplevelser fra et slankt og lekkert format.
Denon har aldri laget en bedre surroundforsterker, enn jubileumsmodellen AVC-A110.
Der hvor andre jukser til et 4K-bilde fra et HD-panel, har Sony-projektorene ekte 4K-paneler. Nå kommer to viktige modeller med den nye X1-prosessoren for bildebehandling i toppklasse.
Med trådløse bakhøyttalere og aktiv subwoofer lover Sony-anlegget heftige lydopplevelser.
Nå kommer en spesiell Final Fantasy-utgave av Panasonics kompakte gaming-lydplanke SC-HTB01. Også kjent som SoundSlayer.
Vi loves masse fylde og bass med den kompakte lydplanken SC-HTB490, med trådløs subwoofer.
Oppdaterer dronen med 1'' kamera og 5.4K-video.
Hittil hemmeligholdt rapport avslører at Huawei hadde ubegrenset tilgang til alle samtaler i nederlandsk mobilnettverk.
Får dessuten 5G og 12,9" Liquid Retina XDR-skjerm.
Endelig kommer det en smart brikke til Apple-brukere, så man kan finne nøklene sine!
Samt 4K HDR og Dolby Vision for bedre bilde.
Touch ID, bedre lyd, 4,5K-skjerm og flere farger.
Sony FE 14mm F1.8 GM
Kjenner du noen som er hekta på Lego-Mario? Nå får han selskap av broren Luigi.
Nå kan du snart bestille Volkswagen ID.4 med firehjulstrekk. Og kanskje oppgradert stereo?
Fitbit lanserer nå Luxe, et praktisk og stilig aktivitetsarmbånd som skal hjelpe deg med å ta godt være på helse og velvære.
Samsungs nye TV-tjeneste byr på direktesendte TV-kanaler helt gratis.
Velkommen til Utmark: Briljant sort komedie eller banal russerevy?