TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

Slik får du Ultra-HD hjemme i stua

Samsung og Netflix tester UHD-streaming, mens Sony hinter om at en ny 4K videospiller kan være i anmarsj.

forfatter
Publisert 13.01.13 - 16:40

Messehallene i Las Vegas florerer av store og ultrahøyoppløste TV-er, og spørsmålet på alles lepper er: Når vi får anledning til å se et bredt utvalg av skikkelig 4K innhold hjemme i stua?

Det finnes det ikke noe fasitsvar på helt enda, men de store bransjeaktørene er tydelig motivert til å få på plass en løsning som kan gi oss glitrende UHD video så fort som mulig, og kanskje allerede i løpet av et års tid.

Netflix

Amerikanske  Netflix er allerede en etablert aktør i streamingmarkedet. Nå er de så smått i gang med betatesting av  videostreaming i UHD format, basert på den nye videokomprimeringstandarden HEVC (High Efficiency Video Coding/H.265) som støttes av Samsungs nye TVer. Den nye standarden skal være dobbelt så effektiv som dagens H.264/MPEG-4 standard og åpner for å strømme video i UHD oppløsning via internett.

Testingen er ennå på et tidlig stadium, og det er sparsomt med offisiell informasjon fra Netflix enda. Lyd & Bildes gravende journalist er på saken…

Sony med 4K distribusjon

Sony kunngjorde på sin pressekonferanse at også de jobber med et online distribusjonssystem for 4K via nettet. Det ble ikke sagt så mye som hva dette faktisk innebærer, men det er ikke usannsynlig at Sony vil lansere sin egen streamingbaserte 4K videospiller, slik amerikanske RED allerede har gjort. Kanskje kommer det i form av en ny Playstation 4?

Sonys nye toppsjef Kaz Hirai uttalte til nettstedet The Verge at han har større tro på at 4K-filmene vil komme gjennom en kontakt i veggen, enn fra en oppdatert Blu-ray standard.

I mellomtiden har Sony Pictures lansert et knippe Blu-ray filmer med tittelen Mastered in 4K. Dette er filmer som originalt er filmet produsert i 4K for kino, men nedskalert til Full HD for å være kompatible med dagens Blu-ray Disc format. Disse filmene skal i følge Sony være velegnet for igjen å oppskaleres på en 4K/UHD skjerm. Vi har selv sett resultatet på en Sony 84″ 4K TV på IFA-messen i fjor, og resultatet så lovende ut, men Sony Pictures har bare fem filmer klare så langt – The Amazing Spider-ManTotal Recall (2012)The Karate Kid (2010)Battle: Los Angeles, og The Other Guys — som alle hentes fra 4K mastere.

Enn så lenge har det vært stille fra Blu-ray Disc Association om hvorvidt en ny «UHD» BD-standard er på trappene.

 

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Mesterklasse fra Panasonic Panasonics beste OLED-TV er tilbake i full vigør, og nå kan den endelig leveres i stort format! LZ2000E gir rett og slett en strålende bildeopplevelse.
Sylskarp 8K OLED fra LG Med alle kvalitetene vi kjenner fra OLED, kombinert med sylskarp 8K-oppløsning, er denne toppmodellen fra LG noe av det råeste vi har sett!
Glimrende OLED-TV Med knallsterk bildekvalitet og krystallklar lyd – rett ut av TV-skjermen – er Sony A80K en imponerende TV – tett på den dyrere A95K!
Beosound Theatre er Bang & Olufsens nye lydplanke B&Os hittil råeste lydplanke støtter 7.1.4 kanalers Dolby Atmos surroundlyd, og er skreddersydd for LGs OLED TV-er.
Sjekk TV-nyhetene fra Philips Toppmodellene OLED+937, OLED+907 og PM9507 lover gnistrende god bildekvalitet – med Ambilight-lys og lyd fra Bowers & Wilkins.
Skulpturen er en luksus-TV Hvis du har en sterk estetisk sans - og vanvittig mange penger til å finansiere den - kan C Seed N1 gi deg en "usynlig" 165-tommer i stua.
Følg Lyd & Bilde